Sex nya vinresor-matresor till våren 2017 med BKWine | pressmeddelande

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Sex nya vinresor och matresor är inplanerade på vårens reseprogram med BKWine. Vårprogrammet fokuserar på de stora klassiska vinregionerna i Europa, plus en lite mer ovanlig och exotisk destination.

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

BKWine, researrangören specialiserad på vinresor och matresor, har lanserat sitt reseprogram för våren 2017. Programmet innehåller sex olika destinationer till olika vindistrikt i Europa.

Vulkaniska viner på Etna på Sicilien är en ovanlig resa som helt är tillägnad vinerna som odlas på vulkanens sluttning. Landskapet är spektakulärt dramatiskt. Man är inte långt från vulkanens topp. Etna är dock känd som Italiens ”snälla” vulkan och har aldrig orsakat några människor skada. I resan ingår även några riktigt exklusiva måltider.

De andra fem resorna går till Europas stora vindistrikt:

 • Champagne, en djupdykning i det bubblande vinet
 • Veneto med Valpolicella, amarone och Soave i norra Italien
 • Bordeaux, med sina vackra slott och mäktiga viner
 • Toscana, med fokus både på vin och italiensk mat
 • Tre Klassiker, som är en kombination av tre stora franska vindistrikt: Champagne, Bourgogne och Chablis

Alla sex resorna sträcker sig över tre hela dagar fyllda med vinbesök och matupplevelser. Resorna arrangeras av BKWines Britt Karlsson, vinskribent och flerfaldigt prisbelönt vinboksförfattare. Det är även hon, eller någon annan av BKWine vinexperter, som leder resorna.

Britt Karlsson kommenterar: ”Våren är en fantastisk tid att åka på vinresa. Dagarna är långa och vädret i vindistrikten är ofta sommarvarmt, så det är en härlig tid att besöka vingårdar. Jag har ju också kontakter med vinproducenterna som nog ingen annan researrangör har, jag besöker 200 vingårdar varje år, så besöken som vi gör blir för det mesta mycket personliga och unika.”

Detaljerade program med datum och pris finns på www.bkwinevinresor.com.

BKWine AB är sedan femton år Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor”.

– – – – – – –

Presskontakt:

 • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info(a)bkwine.com

Pressbilder:

 • Pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/
 • Lösenord för nedladdning av högupplösta bilder, kontakta BKWine.
 • Licens: Fri användning uteslutande för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat överenskommelse.

Även: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info(a)bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

 • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
 • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
 • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com
 • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!