Bordeaux med egen skörd eller blanda-vin-workshop

Vinresan med pampiga slott och egen skörd eller work-shop i “blanda-eget-vin”

Boende i vackra staden Bordeaux

— För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! De röda Bordeaux-vinerna är för många kvintessensen av ett högklassigt vin. Här finns de klassiska slotten och de klassiska vinerna men också mycket nytänkande. På denna resa blir det både exklusiva och pampiga slott och familjeägda egendomar. En halv dag blir det en workshop då vi kommer att få lära oss att blanda olika druvor till ett balanserat vin. Under de tre gourmetmåltider som ingår blir det också en djupdykning i gastronomin och att kombinera mat och vin.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Bordeaux:


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.
En stilfull klassisk vinkällare

En stilfull klassisk vinkällare, copyright BKWine Photography

I tre dagar reser vi runt och besöker stora prestigeslott blandade med mindre kända slott som drivs med mycket passion och entusiasm. Vi besöker de mest kända distrikten i Bordeaux, som Médoc, Saint-Emilion, Pomerol, Graves och Sauternes, men också mindre kända Entre-deux-Mers där det händer mycket spännande just nu.

Vi bor första och sista natten centralt i staden Bordeaux, nära restauranger och sevärdheter.

Bordeaux är en elegant metropol med drygt 700 000 invånare men centrum är litet och behändigt och man kan promenera till det mesta. Eller så tar man den ultramoderna spårvagnen som ljudlöst glider omkring mellan de gamla ståtliga 1700-talshusen och privatpalatsen.

Bordeaux är nog en av Frankrikes tjusigaste städer och fascinerande att besöka. En blandning av breda avenyer, lyxiga butiker och häpnadsväckande renässansfasader, och slingriga små gränder med charmiga restauranger.

Staden är också välförtjänt på UNESCOs världsarvslista.

Under resan kommer det också att bli lite praktiska övningar: Vi skördar vin på en vingård, fattar greppet om sekatören och plockar druvklasar under en förmiddag på ett familjeägt kvalitetsmedvetet slott. I slutet av september är skörden i full gång, med allt vad det innebär av aktiviteter på vinfälten och i vinkällarna. Vi kommer själva att ta del av skördearbetet under en halv dag och förutom att plocka druvor får vi också lära oss hur man bedömer att druvorna är mogna och hur man sorterar bort dåliga druvor.

Alternativt, beroende på säsong och väder, kan det bli en workshop i hur man blandar vin, utgående från fatprover och druvsorter gör vi som vinmakaren och blandar till vår egen cuvée.

Vi äter tre gastronomiska luncher, några riktigt lyxiga måltider, tillsammans på vinslott, så fantastiska måltider att några av dem lätt skulle konkurrera med stjärnkrogar (och en av kockarna kommer faktiskt från en sådan). Så vi får gott om tillfällen att lära oss mer om konsten att kombinera mat och vin.

Följ med och upptäck eller återupptäck spännande Bordeaux!

 


Boken om Bordeaux!

Vår bok om Bordeaux: “Guide till vinets värld: Bordeaux”.

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Du kan också få en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna. Boken “Vinlandet Frankrike” innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Bordeaux och regionens viner, och om hela Frankrike, så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Vinlandet Frankrike och Bordeaux, vinböckerna

Vinlandet Frankrike och Bordeaux, vinböckerna

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Bordeaux och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Bordeaux vindistrikt.

Du kan också hitta med info om Bordeaux vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.

Vår nya bok om Bordeaux: “Guide till vinets värld: Bordeaux”.

Några videor från vingårdsbesök och annat:


Program — vinresa Bordeaux

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Onsdag — Ankomst till Bordeaux
 • Torsdag — Médoc, där slotten ligger som ett pärlband längs med vägen
 • Fredag — ”Blanda eget vin”-seminarium eller egen skörd, Entre-deux-Mers, Saint-Emilion & Pomerol
 • Lördag — Graves och Sauternes, lunch med 100 % sauternes
 • Söndag — Hemfärd
Place de la Bourse med ”vattenspegeln” i Bordeaux

Place de la Bourse med ”vattenspegeln” i Bordeaux, copyright BKWine Photography

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Bordeaux

Ankomst till Bordeaux och incheckning på vårt trevliga hotell, bara några steg från ”gamla stan”.

Ett slott i Bordeaux

Ett slott i Bordeaux

Staden Bordeaux är centrum för all vinhandel, men idag ser man fler nyrenoverade renässanspalats och barockbyggnader, lyxiga butiker och universitetsstudenter än vinupplag.

Bordeaux är utan tvekan en av Frankrikes mest eleganta städer, där den ligger på stranden av Garonnefloden. Vad som förr var parkeringsplatser och vinlager är nu ett myller av kaféer, vinbarer och restauranger. Här kan man hitta allt från stjärnkrogar till mysiga kvartersrestauranger.

De två saker som är ett måste är att gå på upptäcktsfärd i Gamla Stan och ta en promenad längs med flodkajen och i kvällningen se Place de la Bourse!

Kvällen är fri för att upptäcka staden. Kanske börjar du med en aperitif på vinbar? Varför inte prova en Lillet, en lätt kryddad och doftande drink gjord på en bas av vin, som ”uppfanns” av bröderna Paul och Raymond Lille 1872? Den tillverkas fortfarande på samma plats där de började. Den blev världsberömd när den beställdes av James Bond i Casino Royale. Vi ger dig gärna våra favoritadresser.

Ett kafé med uteservering

Ett kafé med uteservering, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Médoc

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost. Denna dag ska vi utforska Médoc-halvön, hemvist för många av de stora, klassiska Bordeaux-vinerna.

En imponerande orientalisk slottsfasad

En imponerande orientalisk slottsfasad, copyright BKWine Photography

Här i Médoc växer vinrankorna på en smal remsa längs havsviken Gironde medan sträckan utmed Atlantkusten är täckt med tallskog som skyddar vinodlingarna mot regn och havsvindar.

Vi åker route des châteaux norrut. Det är en spektakulär resa längs en osannolik landsväg. De pampiga slotten, några är snarare palats, ligger som ett radband längs med vägen.

Vi åker genom Margaux, Saint-Julien och Pauillac och hela vägen upp till Saint Estèphe och den fantastiskt utsmyckade orientaliska fasaden av Château Cos d’Estournel.

Vi kommer att se många kända och berömda vinslott och vingårdar där den strama cabernet sauvignon dominerar: lätt kuperade vingårdar med utsikt över floden är det bästa läget.

Vi besöker tre olika slott, både stora, pampiga och mindre familjeägda.

Mogna druvor i skördetid

Mogna druvor i skördetid, copyright BKWine Photography

Dagen inkluderar också en flerrätters gastronomisk lunch på ett prestigefyllt och elegant Médoc-slott.

Sen eftermiddagen åker vi vidare över floderna Garonne och Dordogne till distriktet Saint Emilion. I den lilla staden med samma namn ska vi bo i två nätter.

Saint Emilion är en pittoresk stad med branta kullerstensgator, caféer, vinbarer, restauranger, vackra gamla hus och en vidsträckt utsikt över vingårdarna. Husen är byggda med den ljusa kalksten som trakten är känd för och som ger en mycket fin lyster.

Många av slotten i Saint Emilion har fantastiska vinkällare: före detta stenbrott för slottsbyggandet. Även Saint Emilion är på UNESCOs världsarvslista. Hela den gamla staden, eller snarare byn, är intakt och mycket välbevarad.

Kvällen är fri för promenad och upptäcktsfärd i Saint Emilion. Det finns många restauranger och vinbarer i byn.

Välkomment till vinslottet

Välkommen till vinslottet i Saint Emilion, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Blanda eget vin-seminarium eller egen skörd, Entre-deux-Mers, Saint-Emilion & Pomerol

Vi bordar bussen på efter frukost för en dag där vi kommer att få pröva på själva vinbondens arbete!

Påfyllning av vin i ett ekfat

Påfyllning av vin i ett ekfat, copyright BKWine Photography

Vi besöker ett intressant, familjeägt slott, som ger oss en helt annan inblick i livet att vara vinbonde, något som är helt annorlunda här än på de stora prestigeslotten (ofta ägda av stora företag eller förmögna familjer) i Médoc.

Här kommer vi att ha en mycket speciell aktivitet, blanda-vin-workshop. Du får chansen att prova själv det som är ett av de viktigaste momenten vinmakaren gör i vinkällaren: blanda till den perfekta cuvéen från olika druvsorter och olika fat.

Vi kommer att lära oss hur man blandar vin för att få fram den bästa balansen. Detta är en viktig etapp för vinproducenten och kräver både bra näsa och kunskap.

Alternativt, beroende på årstid och väder kan det bli egen skörd i vingården:

Efter ett kort besök i vinkällaren tar de praktiska övningarna vid. Vi ska skörda druvor! Var och en utrustas med en sekatör och en hink och efter att vi fått diverse instruktioner är det bara att sätta igång. Det gäller att akta fingrarna!

Efter ett par timmars ”arbete” ute på fältet följer vi med druvorna in i jäshallen för att se vad som ska hända med dem sedan.

När vi har valt bästa blandningen, gjort vår egen cuvée, eller skördat vinet, så kommer det att dukas upp en mycket fin buffélunch med goda lokala specialiteter hemma hos vinproducenten. Och till det provar vi slottets redan färdigblandade viner!

Vinprovning i vinkällaren

Vinprovning i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi fortsätter sedan över floden Dordogne till den så kallade högra stranden där vi ska besöka Saint Emilion och Pomerol.

Här är landskapet lite mer kuperat än i Médoc och slotten är mindre i storlek. Men här finns även Bordeaux-distriktets dyraste viner!

Vi besöker ett välkänt slott i Pomerol och eftersom ägarna också har ett slott i Saint Emilion så blir det provsmakning av viner från båda distrikten. Egendomarna är små men skillnaderna mellan vinerna kan vara stora beroende på jordmån, druvsorter och vinmakarens sätt att arbeta.

Tidig kväll är vi åter tillbaka i Saint Emilion. Fri kväll för ett nytt besök på en liten vinkrog.

Lördag, dag 4 — Graves och Sauternes, lunch med 100% sauternes

Efter frukost packar vi in vårt bagage i bussen och beger oss tillbaka till den vänstra stranden.

Nyskördade druvor rejält ansatta av ädelröta

Nyskördade druvor rejält ansatta av ädelröta, copyright BKWine Photography

Vi ska idag besöka distrikten Graves och Sauternes. Vi börjar med ett besök i Pessac-Léognan, den nordligaste delen av Graves. Här gör man både röda och vita viner, båda sorterna är av hög klass.

Här i Graves finns många stora och kända slott. Detta är det enda distrikt i Bordeaux som är berömt för sina torra vita viner. Vi besöker ett av de bästa slotten här i Pessac-Léognan.

Vi åker sedan vidare till Sauternes. Vi besöker ett av de kända slotten i detta berömda distrikt för ädelsöta viner och vi får en genomgång av hur man gör dessa ädelsöta viner, en komplicerad och speciell procedur.

Därefter kommer vi att äta en fantastisk lunch på slottet med genomgående Sauternes i olika årgångar – vilket är en upplevelse, vi lovar!

Dukat för lunch och vinprovning

Dukat för lunch och vinprovning, copyright BKWine Photography

Kocken kommer att bjuda oss på flera olika smårätter som alla passar utmärkt att dricka till Sauternes. Vi kommer att få tillfälle att smaka flera olika årgångar av detta fantastiska vin. En unik lunch som är en gastronomisk och önologisk höjdpunkt!

På eftermiddagen gör vi ytterligare ett besök, antingen i Graves eller i appellationen Cadillac Côtes de Bordeaux som ligger vackert längs floden Garonne.

Graves är uppkallad efter sin fina, smågrusiga jordmån som både ger bra dränering och värme till vinrankans rötter. Här trivs både blå och gröna druvor, precis som i Pessac-Léognan. Slotten i Graves är ofta små och familjeägda. Nu gäller det att ställa alla frågor ni inte fått svar på tidigare under resan!

Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell i Bordeaux och ni har resten av kvällen fri att upptäcka nya saker i denna vackra stad. En promenad i Gamla Stan och längs kajen utmed floden är ett måste!

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Ett vingårdsskjul i ett hav av vinrankor

Ett vingårdsskjul i ett hav av vinrankor, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresa Bordeaux

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell::
  • 2 nätter i Bordeaux
  • 2 nätter i Saint Emilion
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive inklusive provning med högklassiga viner på vinslott (!)
 • Start- och slutpunkt: Bordeaux
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • En förmiddag med:
  • ”blanda ditt eget vin”-workshop, alternativt
  • egen skörd i vingården
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Bordeaux.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Man kan naturligtvis flyga till Bordeaux men om man t ex vill spendera några dagar i Paris innan så går det snabbt och smidigt att åka tåg mellan Paris och Bordeaux. Det tar bara 2 timmar (!) från Paris Montparnasse och 3-3,5 timmar från flygplatsen Charles de Gaulle. Tågbiljetter i Frankrike släpps till försäljning 3 månader före avresa och ju tidigare man bokar desto billigare blir biljetterna.

Det går lätt att boka och betala biljetterna på internet. Talar man franska kan man boka biljetter här och föredrar man engelska bokar man här. Biljetterna printar man ut själv.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa till Bordeaux !"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinproducent i vinprovartagen

En vinproducent i vinprovartagen, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!