Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinresa i Katalonien med Priorat

Dela/gilla reseprogrammet:

Spanska Katalonien med besök i några av Spaniens mest dynamiska och intressanta vindistrikt

— Katalonien är en av Spaniens mest egensinniga regioner. Huvudstaden Barcelona är en sprudlande stad med ett enormt utbud av kultur, arkitektur och gastronomi. Vindistrikten runt Barcelona står inte långt efter i ryktbarhet. I Penedès finns en stor variation av viner, från mousserande cava och aromatiska vita, till riktigt kraftfulla röda. En bit bort ligger Priorat, ödsligt och kargt men med viner som nått kultstatus. Välkommen att lära känna en ny generation ambitiösa spanska vinodlare.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i charmiga Sitges
 • Penedès och Priorato
 • Pris: [programexempel]
 • Ny generation vinodlare
 • Cava
 • Nya spanska köket
 • Ekologiska vingårdar

Boka nu!

Obs: Exempel på ett program

Detta är ett exempel på hur ett program kan se ut. Varje vinresa som vi arrangerar är unik och individuellt planerad. Programmet varierar t.ex. med hänsyn till säsong och omständigheter. Detaljerna i programmet, t.ex. vilka producenter vi besöker, är olika från gång till gång.

Nästa vinresa till Katalonien-Priorato-Penedes

 • Kontakta oss!

Katalonien är Spaniens nordöstligaste region. Vår bas under denna spännande resa till vinets Katalonien blir Sitges, en charmig liten stad vid havet, helt nära Barcelona, lätt att ta sig till från flygplatsen. Sitges är en riktig pärla till stad med sina fina sandstränder och pittoreska hus och smågator. Här njuter vi av den intressanta blandningen av människor och de många tapas-barerna och restaurangerna. (Man undviker helst att starta i Barcelona när man ska ut i vingårdarna på grund av trafiken. Dessutom är Sitges en underbar liten kuststad.)

En stor konstnärskoloni har alltid funnits i Sitges, alltsedan modernisterna, modernistas, lockades hit i slutet av 1800-talet, Spaniens motsvarighet till art nouveau eller jugend. Även Salvador Dali bodde här en period.

En caféterrass med ett vackert hus i solen i Sitges, Katalonien
En caféterrass med ett vackert hus i solen i Sitges, Katalonien, copyright BKWine Photography
En caféterrass med ett vackert hus i solen i Sitges, Katalonien
En caféterrass med ett vackert hus i solen i Sitges, Katalonien, copyright BKWine Photography

Katalonien har idag ett stort antal olika DO-regioner (denominación de origen). Penedès, nära Barcelona, är den största. Området genomgick något av en revolution på 1980-talet. Man upptäckte då den potential som finns för många olika typer av viner, röda som vita. Under två dagar besöker vi några mycket intressanta producenter i Penedès. Naturligtvis besöker vi också en cava-producent, det världsberömda spanska mousserande vinet.

En dag åker vi till det ödsliga och natursköna bergsområdet Priorato, Priorat på katalanska, känt för sina kraftfulla röda viner. Priorat är ett gammalt vindistrikt. Det fick en pånyttfödelse på 1980-talet och nådde snabbt kultstatus. Nu säljs vinerna härifrån till ibland mycket höga priser, ett kvitto på kvaliteten och exklusiviteten.

Vi äter tre luncher tillsammans. Vi får se exempel på det nya spanska köket och vi lär oss mer om konsten att kombinera mat och vin. I Katalonien finns naturligtvis mycket fisk och skaldjur men även fina charkuterier, torkad skinka, många rätter baserade på ris, tomat, olivolja och oliver, lök, ja allt som hör medelhavsköket till.

Det är enkelt och snabbt att ta sig till Sitges med tåg eller buss eller taxi från Barcelonas flygplats eller från centrala Barcelona. Vi kan också rekommendera att kombinera denna resa med några dagar extra för att utforska den fantastiska staden Barcelona.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Vingård och cypresser på bergen i Priorato, Katalonien
Vingård och cypresser på bergen i Priorato, Katalonien, copyright BKWine Photography
Vingård och cypresser på bergen i Priorato, Katalonien
Vingård och cypresser på bergen i Priorato, Katalonien, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Katalonien, med Priorato

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Sitges
 • Dag 2, torsdag — Penedès
 • Dag 3, fredag — Priorat
 • Dag 4, lördag — Penedès
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Sitges

Ankomst till Barcelona/Sitges. Sitges ligger vid kusten strax söder om Barcelona. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Staden har en vacker strandpromenad kantad av palmer och uteserveringar. På en klippa ligger katedralen. I den gamla stadskärnan myllrar det av restauranger och tapasbarer. Vårt hotell ligger bara någon minuts promenad från allt detta. Vid denna tid på året är ofta temperaturen i vattnet mycket behaglig.

Fri kväll att utforska tapasbarer och restauranger. Glöm inte att du är i Spanien och att middagstiderna är sena. Ger desto mer tid för att utforska alla caféer.

Stranden i Sitges med sin berömda kyrka vid havet
Stranden i Sitges med sin berömda kyrka vid havet, copyright BKWine Photography
Stranden i Sitges med sin berömda kyrka vid havet
Stranden i Sitges med sin berömda kyrka vid havet, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Penedès

Efter frukost ger vi oss ut till vår väntande buss. Idag besöker vi vingårdar i Penedès, området närmast Barcelona.

Här finns en stor variation av viner. Hemligheten är att olika druvor planteras på olika höjd beroende på vilken sorts temperatur de trivs i. Kända internationella druvsorter samsas här med lokala druvor av bra kvalitet, som cava-druvorna parellada, macabeo och xarel-lo. Vi börjar med ett besök på ekologiska Mas Comtal i byn Avinyonet del Penedès. Detta är en innovativ egendom på 40 hektar utspridda på en mängd olika vingårdsplättar. Det betyder stor variation vad gäller jordmån. Både havet och de närliggande bergen påverkar vinerna och ger komplexitet.

Vi åker sedan vidare till Mas Rodo Vitivinicola i San Joan de Medior. Mas Rodo är en liten vinproducent (ett ”boutique winery”) som på senare år höjts till skyarna av många vinkritiker. Vi börjar med en vinprovning och äter sedan en god lunch.

Eftermiddagsbesöket blir hos Caves Castell Roig i byn Subirats. Egendomen gör en superb 100 % xarel-lo som visar druvans potential. Ägarna lägger stor vikt vid arbetet i vingården så vi kommer att börja med att ta en promenad i en av deras fina vingårdar. Kanske får vi se deras nästan 100-åriga xarel-lo.

Sen eftermiddag är vi åter i Sitges. Fri kväll för egna upptäckter.

Vingård på en bergssluttning I Katalonien
Vingård på en bergssluttning i Katalonien, copyright BKWine Photography
Brant vingård på en stenig sluttning i Priorato, Katalonien
Brant vingård på en stenig sluttning i Priorato, Katalonien, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Priorato

Idag beger vi oss till Priorato, eller Priorat som det heter på katalanska. Vindistriktet ligger uppe i bergen en bit söder ut.

Priorato ligger lite undangömt uppe i bergen i regionen Tarragona, ungefär 80 kilometer från Barcelona. Vinerna härifrån var länge kända som kraftiga, alkoholstarka, mörka och sträva, gjorda på garnacha och cariñena. Namnet kommer från klostret Priorato de Scala Dei (Guds Stege). Klostret byggdes på 1100-talet efter det att en herdepojke berättat att han sett en ängel stiga ner från en himmelsk stege. Munkarna finns inte kvar, men väl lilla byn Scala Dei och en vinproducent med samma namn.

Sedan ett 20-tal år tillbaka har modern vinodlingsteknik blandat sig med den traditionella. De huvudsakliga druvorna är fortfarande cariñena och garnacha (grenache) men de blandas friskt med cabernet sauvignon, merlot och syrah och i mindre utsträckning tempranillo. Frukten är intensiv och oftast mycket mogen. Priorato är idag synonymt med mycket högklassiga viner. Idag kommer några av världens dyraste viner från dessa svårarbetade skiffersluttningar. Den speciella skiffer de har här kallas llicorella. Vingårdarna svalkas av med en havsbris.

Vi besöker några av topproducenterna: Mas Igneus, Clos Figuera, Mas Martinet, Mas d’en Gil… Vi äter lunch i huvudorten Gratallops, en liten by mitt bland vinodlingarna. Här har producenten Clos Figuera en trevlig restaurang där vi kombinerar goda katalanska rätter med egendomens viner.

Tidig kväll är vi åter tillbaka i Sitges. Fri kväll. Om du fortfarande känner dig mätt och belåten efter lunchäventyret så kan någon av stadens tapasbarer vara den perfekta kvällsdestinationen.

En vinanläggning med cypresser och palmer i Katalonien
En vinanläggning med cypresser och palmer i Katalonien, copyright BKWine Photography
En liten vinby på sluttningen under ett berg i Priorat
En liten vinby på sluttningen under ett berg i Priorat, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Penedès

Idag håller vi oss åter igen i Penedès. Det blir en djupdykning bland några av de bästa vinerna och cavorna i regionen.

Vi börjar dagen hos Parés Baltà i Pacs del Penedes. Det är en gammal egendom, grundad redan 1790. Odling är ekologisk och vinrankorna växer på flera olika höjder över havet, från 170 meter upp till 750 meter. Egendomen producerar röda och vita viner och även högklassig cava. Vingården har två kvinnliga vinmakare, Maria Elena och Marta, båda önologer och fruar till de båda ägarna, bröderna Joan och Josep Cusiné. Vi tar en tur i vingården innan det blir dags för källaren och en intressant vinprovning. Vi kommer dessutom att ha en ”cava-aktivitet”. Vi stannar kvar och äter lunch på Pares Balta. Kanske blir det en mängd olika tapas, kanske en härlig hemmagjord paëlla. Och vi ska inte missa tillfället att smaka deras goda olivolja.

Eftermiddagen spenderar vi hos Gerard Jané Úbeda och hans egendom Jané Ventura i El Vendrell. Detta är en familjeägd egendom i Baix Penedès med anor tillbaka till 1914. Gerard är önolog och fjärde generationen vinmakare. Fantastiska viner.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Sitges. Fri kväll för att njuta av Sitges. Kanske ta en promenad förbi den vackra kyrkan bort till ”den andra” stranden, som är lite lugnare än den mest berömda strandpromenaden.

En källargång hos en vinproducent med flaskor med mousserande cava
En källargång hos en vinproducent med flaskor med mousserande cava, copyright BKWine Photography
En källargång hos en vinproducent med flaskor med mousserande cava
En källargång hos en vinproducent med flaskor med mousserande cava, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Terrasserade vingårdar på en bergssluttning i Priorato, Katalonien
Terrasserade vingårdar på en bergssluttning i Priorato, Katalonien, copyright BKWine Photography
En vingård i aftonsolen i Katalonien
En vingård i aftonsolen i Katalonien, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Katalonien-Priorato och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Några videor från vingårdsbesök och annat:

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Katalonien-Penedes-Priorat

Datum: [detta är ett programexempel]

Pris: [detta är ett programexempel]

Enkelrumstillägg: [detta är ett programexempel]

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell i Sitges
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska och lyxiga flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive högklassiga viner på prestigefyllda vinslott
 • Start- och slutpunkt: Sitges
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid vissa besök, de flesta besök är dock på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Sitges.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Från järnvägsstationen Barcelona Sants eller från flygplatsen Barcelona El Prat tar man sig med taxi, buss eller tåg till Sitges. Det tar mellan 30 och 45 minuter.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] .

Boka resan

Sista bokningsdag: [detta är ett exempel på ett program]

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på XX SEK [varierar, anges i aktuellt program]. Resterande avgift ska vara inbetald senast XX dagar [varierar, anges i aktuellt program] före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!