Vinresa till Sicilien

Vinresa till spektakulära Sicilien, vinets, matens och solens ö

— Sicilien är på väg att bli ett mycket ”hett” vindistrikt i Italien. Man har alldeles egna unika druvor, t.ex. nero d’avola, som ger unika viner med mycket friskhet och kraft. Kvaliteten på vinerna har skjutit i höjden under de senaste tjugo åren. Dessutom är det en ö fylld med kultur och historia. Och man har en alldeles egen gastronomi, den sicilianska maten står inte efter resten av Italien: färsk fisk, solmogna grönsaker och mycket annat. Och massor med sol och värme!

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Sicilien, september 2020!


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Vingårdar och böljande kullar

Vingårdar och böljande kullar, copyright BKWine Photography

Medelhavets största ö har en alldeles speciell charm. Kanske är det läget, nästan nere i Nordafrika. Eller den magnifika, bergiga naturen med vulkanen Etna som kronan på verket. Eller det grekiska arvet som märks över allt till exempel med de många templen och den bedårande kuststaden Syracusa.

Och så är det förstås vinet, som bara blir bättre och bättre, något vi kommer att märka på denna intressanta och spännande resa.

På Sicilien odlas det vin i alla väderstreck. Vi kommer att koncentrera oss på den östra och sydöstra delen av ön. Det betyder vinodlingarna i den svarta lavajorden runt vulkanen Etna och de nya stjärnorna runt städerna Ragusa, Vittoria, Syracusa och Pachino på öns sydligaste spets.

Att täcka in hela ön på några dagar är omöjligt. Det är nämligen bergigt på Sicilien och man måste ta god tid på sig när man är ute och kör. Bara 14 % av ön är flackt slättland! Det innebär också att det blir både spektakulära landskap och härlig medelhavskust.

Ett glas passito till desserten

Ett glas passito till desserten, copyright BKWine Photography

En gång i tiden tänkte man framför allt på Marsala när man pratade om Sicilianskt vin. Men det är länge sedan sicilianskt vin var synonymt med Marsala. Detta söta starkvin görs fortfarande på öns västkust men nu tänker man oftare på trendiga Moscato di Pantelleria om man tänker sött.

Vad gäller röda viner så har de fylliga vinerna på druvan nero d’avola erövrat världen liksom de vita på druvor som inzolia, cataratto och carricante. Och det är framför allt dessa viner som vi kommer att koncentrera oss på under denna vinresa bland de sicilianska vingårdarna.

I länder långt söder ut kan vinerna ibland bli mycket kraftiga och intensiva, ibland allt för mycket. Men här på Sicilien använder man gamla inhemska druvsorter som är anpassade till det heta klimatet.

De sicilianska druvorna ger visst ger kraftfulla viner men viner som också vet att behålla syran så att de blir friska, fruktiga och välbalanserade. Vi kommer att upptäcka en hel familj druvsorter, både vita och röda, som få personer känner till idag, och som ännu inte vunnit internationell berömmelse. Men det är på gång!

Vi kommer att bo första och sista natten i Catania, dit du tar dig på egen hand. Catania har bra flygförbindelser med Skandinavien. Andra och tredje natten bor vi i den fina lilla staden Syracusa, grundad av grekerna och en viktig stad i både de grekiska och romerska rikena. (Ibland stavar man även Sircacusa eller Syrakusa.)

Syracusa har en fantastisk gammal stadskärna med gamla hus och privatpalats. Vi är inte långt från Grekland och det märks både på kulturen och gastronomin. Och så är Syracusa, inte minst, Sankta Lucias hemstad.

Vi äter gemensamma gastronomiska luncher, ofta med vinprovning, hos våra vinproducenter. Kvällarna är lediga för egna upptäckter.


Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Sicilien och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Siciliens vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Sicilien, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.

Här kan du läsa en artikel om Siciliens viner, Sicilien runt – en vinupplevelse, på Systembolagets sajt. Artikeln är skriven av Britt på BKWine som också har planerat denna resa!


Program — Vinresa till Sicilien

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Onsdag — Ankomst till Sicilien
 • Torsdag — Etna, den svarta jorden på vulkanens sluttningar
 • Fredag — Ragusa, Vittoria
 • Lördag — Noto, Pachino
 • Söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Sicilien

Ankomst till Catania och incheckning på vårt centralt belägna, trestjärniga hotell.

Ett antikt grekiskt tempel

Ett antikt grekiskt tempel, copyright BKWine Photography

Catania är Siciliens andra stad (efter Palermo) och domineras av sin närhet till vulkanen Etna. Vulkanen är ju aktiv och ett svart puder kan ses täcka gatorna då och då om Etna fått för sig att spotta ut lite aska.

Som så många andra städer på Sicilien så blev Catania förstörd vid den stora jordbävningen 1693 och staden byggdes upp igen i barockstil. Så här finns många vackra barockbyggnader, inklusive flera fina kyrkor, Il Duomo inte minst, och privatpalats.

Vårt hotell ligger central, på en av de stora eleganta avenyerna. Det är bara ett stenkast från stora torget med den berömda elefantstatyn och fiskmarknaden och de bästa restaurangkvarteren. Med andra ord, mycket välplacerat för att utforska staden.

Fri kväll för en kvällspromenad. Kanske ett glas med cataratto som aperitif? Den gröna cataratto är den mest odlade druvan på Sicilien.

Torsdag, dag 2 — Etna

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost och vi åker en bit norrut, mot Etna.

Vingårdar på Etnas sluttningar

Vingårdar på Etnas sluttningar, copyright BKWine Photography

Etna är Europas högsta aktiva vulkan. Och dessutom ett av Europas mest spektakulära vindistrikt. Här odlas nerello mascalese, planterad på vulkanens sluttningar i den svarta lavajorden.

Vinrankorna är planterade på hög höjd, upp till 1000 meter över havet. Ofta är de beskurna i traditionell albarello till låga och knotiga fristående buskar.

Nerello mascalese trivs bra här i den mörka lavajorden som är mycket finfördelad och gör att rötterna lätt kan tränga djupt ner. Heta dagar och svala nätter gör växtsäsong lång och en skörd som kan vara så sen som slutet av oktober eller november.

Etna är ett av de ”hetaste” vindistrikten på Sicilien idag. Fler och fler köper land här, producenter från fastlandet och producenter från andra delar av Sicilien. Här finns uppenbarligen en otrolig kvalitetspotential att döma av intresset från vinodlare.

Spektakulära bergsmassiv

Spektakulära bergsmassiv, copyright BKWine Photography

Slingrande vägar för oss mot norrsidan av vulkanen. Vi åker mot den lilla byn Passopisciaro som ligger på 600 meters höjd över havet.

Här finns Tenuta di Passopisciaro som Andrea Franchetti skapade för drygt 10 år sedan. Han odlar bl a nerello mascalese och petit verdot. Etnas sluttningar är svårarbetade men det är värt besväret, säger vinmakaren, som dock minns vulkanutbrottet 1981.

I närheten besöker vi en mycket omtalad odlare som heter Frank Cornelissen, ursprungligen en vinälskare från Antwerpen. Han tillhör den ”naturliga” skolan och tillsätter så lite som möjligt till sina viner och lagrar vinerna i lerkrukor som ligger nedgrävda i jorden. ”Naturliga viner” eller ”naturviner” är ett av de stora debattämnena i vinvärlden idag. Här får vi chansen att verkligen se vad de går för!

Vi äter en god lunch i den lilla byn Randazzo på nordvästra sidan av vulkanen, en trattoria där hela familjen är inblandad och lagar goda och äkta sicilianska specialiteter.

På eftermiddagen beger oss sedan söderut. Vi ska övernatta i den charmiga lilla hamnstaden Syracusa, ungefär en timme söder om Catania. Här ska vi bo i två nätter. Fri kväll för att utforska staden.

Lavastenar, en svår terroir

Lavastenar, en svår terroir, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Ragusa, Vittoria

Idag ska vi ägna oss åt bl a nero d’avola, Siciliens mest kända blå druva. Vi passerar den lilla staden Avola, som gett sitt namn åt druvan, på väg mot Ragusa och Vittoria.

Vingårdar och olivträd

Vingårdar och olivträd, copyright BKWine Photography

Här, utanför Vittoria, ska vi bl a besöka producenten Cos, en mycket ambitiös och spännande egendom. Ägaren Giusto Occhipinti odlar sin mark ekologiskt. I det fina sicilianska klimatet tycker han inte man behöver några kemiska produkter. Han lagrar vinerna på gammalt sätt, precis som Cornelissen, i amforor av lera! Han har ett hel byggnad i vinanläggningen där han har vinfyllda amforor nedgrävda i jorden för att lagra vinet.

Den vackra egendomen Gulfi hittar vi utanför den lilla byn Chiaramonte. Gulfi grundades i mitten av 1990-talet. Druvsorterna är lokala, de gröna carricante och albanello ger ett gott, torrt, fylligt vin med lite persikoaromer. På nero d’avola görs bl a den röda Nerosanlore, aromrik och med stor koncentration. Dessa viner kommer vi att kunna prova tillsammans med mat eftersom Gulfi för något år sedan öppnade en högklassig restaurang ovanpå vinkällaren.

En siciliansk fiskspecialitet till lunch

En siciliansk fiskspecialitet till lunch, copyright BKWine Photography

Gulfis restaurang är kanske den allra mest ambitiösa restaurang vi träffat på hos en vinproducent. Här serveras lokala, superfärska produkter, ofta fisk och skaldjur. Det hemlagade brödet smakar gudomligt liksom gårdens egen olivolja, gjord på den sicilianska oliven Tonda Iblea. Vi kan utlova en stor gastronomisk upplevelse i nivå med stjärnkrogar på andra platser!

Under dagen kommer vi också att få tillfälle att prova vinet Cerasuolo di Vittoria, Siciliens första, och för närvarande enda, DOCG (Denominazione di Origine Controllata et Garantita, italiens högsta kvalitetsklass). Druvorna är frappato och nero d’avola och odlas mellan Ragusa och Vittoria.

Frappato ger ett körsbärsdoftande vin med ganska lätt kropp och många Cerasuolo di Vittoria är gjorda i den lättdruckna stilen. Med låga uttag får vissa producenter mer koncentration i vinerna.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Syracusa. Fri kväll att upptäcka någon trevlig restaurang, kanske nere vid hamnen med pinfärsk fisk och ett vin från ytterligare en vingård?

Sicilianska viner som åldras i källaren

Sicilianska viner som åldras i källaren, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Noto, Pachino

Idag drar vi oss lite längre söderut, mot barockstaden Noto. Vi kommer nu ner till Siciliens sydligaste spets.

En vingård på Sicilien

En vingård på Sicilien, copyright BKWine Photography

Här hittar vi distriktet Pachino som på senare tid nått ryktbarhet för sina kvalitetsviner gjorda på nero d’avola. Här finns flera olika typer av jordmån och terroir och detta utnyttjas för att ge olika stilar på vinerna.

På just druvan nero d’avola gör Antonio Moretti på egendomen Feudo Maccari i Pachino mycket goda och välbalanserade viner. Till sin hjälp har han en av Italiens mest kända konsulterande önologer, Carlo Ferrini.

Amforor i vinkällaren

Amforor i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Inte långt från Syracusa hittar vi familjen Pupillo och deras fantastiskt vackra egendom. De gör mycket uppskattade viner, både torra, halvtorra och söta, på den ovanliga druvan muscato di siracusa, men också en del rött på nero d’avola och andra druvor.

Lunchen äter vi idag hos en av de producenter vi besöker och vi provar fler sicilianska specialiteter, som pasta con fave (med bönor och riven pecorino), cannolo (en liten spröd kaka fylld med sötad riccota från fårmjölk), grillade sardiner, bläckfisk eller lammstuvning.

Efter dagens sista besök på eftermiddagen drar vi oss åter upp mot Catania för en sista övernattning.

Fri kväll i Catania.

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vi provar vin tillsammans med vinmakaren

Vi provar vin tillsammans med vinmakaren, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresa till Sicilien

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på fyrstjärniga hotell:
  • 2 nätter i Catania
  • 2 nätter i Syracusa
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska italienska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent
 • Start- och slutpunkt: Catania
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Catania.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa till Sicilien!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

Vinmakaren tar ett fatprov

Vinmakaren tar ett fatprov, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!