Vinresa i Piemonte, vin & tryffel

Vin – och gourmetresa till Piemonte med Barolo, Barbaresco, andra exklusiva viner, och mycket vit tryffel!

— Välkomna till en vinresa till ett av Italiens kanske allra mest berömda vindistrikt, Piemonte – vid foten av berget. Ett distrikt som är världsberömt inte bara för sina stora viner – med Barolo och Barbaresco i spetsen – utan även för sin gastronomi. Här har Slow Food-rörelsen sina rötter och härifrån kommer den unika vita tryffeln. Vi ägnar en halv dag åt tryffeln, med tryffelmarknad, tryffelletning och tryffellunch. Bered dig på några dagar fyllda med riktigt goda upplevelser!

Nästa vinresa till Piemonte:


Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan

Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Vy över lanskapet och vingårdar med den berömda dimman

Vy över landskapet och vingårdar med den berömda dimman, copyright BKWine Photography

Piemonte i nordvästra Italien är känt för sina fylliga röda viner gjorda på nebbiolodruvan. Viner som Barolo och Barbaresco är världsberömda. Men här görs också en mängd andra olika viner, till exempel de lätta, söta, mousserande vinerna gjorda på muscatdruvor från bl a Asti.

Barolo och Barbaresco är några av Italiens mest kända viner. Det är exklusiva, eleganta viner med en viss karaktär av tryffel, kanske beroende på förekomsten av den vita tryffeln i jorden!

Piemonte bjuder också på mycket annat gott, som viner gjorde på druvorna barbera, dolcetto, grignolino och många andra sorters druvor. Italien har en uppsjö lokala, okända men spännande druvsorter.

Barolo och Barbaresco är nu också på den prestigefyllda listan med UNESCOs Världsarv, “World Heritage Site” (världskulturarv), en lista som innehåller några av världens mest unika och kulturhistoriskt viktiga platser.

Under vår resa får vi tillfälle ett prova ett stort antal av traktens olika viner, från lättdrucken Moscato d’Asti till de mest komplexa Barolo, Barbaresco och eklagrade Barbera.

Vit tryffel på tryffelmarknaden in Alba i Piemonte

Vit tryffel på tryffelmarknaden in Alba i Piemonte, copyright BKWine Photography

Gastronomin i Piemonte är också med rätta världsberömd. Den berömda vita tryffeln behöver väl knappast någon presentation men här finns också hasselnötter av exceptionell kvalitet med extra högt innehåll av olja. Och gott och fantastiskt mört kött från Piemonte-kor, en speciell ras som ger kött med extra lågt fettinnehåll.

Köttet ska helst ätas som en råbiff, hackat med kniv och serverat med god olivolja och lite grovt salt, carne cruda. Men det regionala köket har mycket annat intressant att erbjuda. Och det var ju här som Slow Food-rörelsen började sitt segertåg över världen!

Vi kommer att bo fyra nätter i den trevliga staden Asti. Du flyger till Milano och vi hämtar dig med buss vid Milanos centralstation sen eftermiddag onsdag. På söndagsmorgonen lämnar vi dig åter på samma plats senast klockan 12.00. Till Milano Centrale station tar du dig lätt från samtliga tre flygplatser runt Milano: Linate, Malpensa och Bergamo.

Stora gamla träfat i en vinkällare i Piemonte

Stora gamla träfat i en vinkällare i Piemonte, copyright BKWine Photography


Boken om Piemonte

Vår bok om Piemonte: “Guide till vinets värld: Piemonte”. Du får den på resan.

Piemonte, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Piemonte och regionens viner så du kan knappast hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin i denna vackra italienska region.

Piemonte, vinerna, distrikten, producenterna, vinboken om Piemontes viner, i serien Guide till vinets värld

Piemonte, vinerna, distrikten, producenterna, vinboken om Piemontes viner, i serien Guide till vinets värld


Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Piemonte och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Piemontes vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Piemonte, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program – vinresa Piemonte

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag – Ankomst till Milano sedan Asti
 • Dag 2, torsdag – Barolos världsberömda viner i Langhe
 • Dag 3, fredag – Upptäcktsfärd i Monferrato
 • Dag 4, lördag – Alba, tryffelmarknad, tryffelletning och tryffellunch, och Barbaresco
 • Dag 5, söndag – Hemfärd

Onsdag, dag 1 – Ankomst till Milano sedan Asti

Klockan 17.00 hämtar vi upp dig med buss på Milanos centralstation, Stazione Centrale, kanske världens pampigaste järnvägsstation. Resan till Asti tar cirka två timmar genom det norditalienska landskapet.

Vingård i Piemonte

Vingård i Piemonte, copyright BKWine Photography

Väl framme i Asti checkar in på vårt centralt belägna hotell. Kvällen är fri för att upptäcka Asti.

Asti har en liten och gammal stadskärna med smala gator och gränder. Det finns många spännande restauranger, allt från pizzerior (vi har adressen till stans bästa!) till gourmetkrogar.

Från vårt hotell är det en kort promenad till det ”stora torget” där det alltid är mycket folk i rörelse och där det finns kaféer och restauranger. Då är du redan inne i den gamla stadskärnan.

Kanske börjar du med en aperitivo på ett kafé,  för att sedan vandra vidare på de smala gatorna till resans första middag? Avsluta gärna med en grappa. Kan hjälpa till om det blivit väl rikligt med alla italienska godsaker till middagen.

En restaurang med många viner

En restaurang i Asti med många viner, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 – Barolos världsberömda viner i Langhe

Vi åker mot den lilla byn Barolo i området Langhe. Här växer nebbiolodruvan på imponerande, branta sluttningar.

Vingårdar i en dimmig dal i Piemonte

Vingårdar i en dimmig dal i Piemonte, copyright BKWine Photography

Här i Barolo ser man inte mycket maskiner utan det mesta jobbet i vingården görs för hand. Här finns en mängd småbönder och de flesta vingårdar är små. Vinerna görs hantverksmässigt och skörden, som vanligen infaller i början eller mitten av oktober, görs för hand. Nebbiolo mognar sent.

Barolo, kallad kungen av italienska viner, var en av de första viner som fick Italiens högsta klassificering, DOCG, Denominazione di Origine Controllata e Garantita.

Vi besöker tre olika producenter av Barolo. Vi får veta hemligheterna bakom dessa stora viner med hjälp av producenter som Azienda Vitivinicola Sobrero, som grundades 1940 av pappan till de nuvarande ägarna Settimo och Pierfranco Sobrero. Den 16 hektar stora egendomen ligger i Castiglione Falletto i hjärtat av Barolo-regionen. Vi provar igenom sortimentet av viner, vilket betyder en intressant provning av ett flertal viner samt grappa.

Muscat d'hambourg-druvor i en vingård i Piemonte

Muscat d’hambourg-druvor i en vingård i Piemonte, copyright BKWine Photography

Därefter blir det besök och lunch hos trevliga Enrico Rivetto och hans familj på Azienda Agricola Rivetto. Kanske sitter vi i trädgården eller så kan det bli bland jästankarna i vinkällaren. Familjen Rivetto dukar upp en fantastisk lunch med en hel mängd piemontesiska specialiteter, allt mycket svårt att motstå.

Dagen avslutas hos den berömda producenten Aldo Vajra i Barolo. Milena och Aldo Vajra, det sympatiska paret som driver vingården, har totalt 40 hektar vinodlingar, varav 10 i Barolo.

Aldo Vajra gör också fina viner med dolcetto och barbera – de har många olika druvor i sina vingårdar. Deras viner drar mot det eleganta, med mycket smak av sin terroir. Det blir en hel serie viner att prova igenom.

Sen eftermiddag kommer vi åter tillbaka till Asti. Fri kväll för att upptäcka någon trevlig restaurang. Kanske börjar du med en vermouth, en välkänd Piemonte-aperitif? Världens första vermouth gjordes i Turin 1786.

I vinkällaren hos La Spinetta

I vinkällaren hos en vinproducent i Barolo, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 – Upptäcktsfärd i Monferrato

Dagens tema är Monferrato. På programmet står druvor som barbera, dolcetto och cortese.

Vingårdar och en liten by i Piemonte

Vingårdar och en liten by i Piemonte, copyright BKWine Photography

Vi besöker den trevliga familjeegendomen Azienda Vitivinicola Tre Acini di Elia Defilippi i Agliano Terme där man lyckas kombinera tradition med modernt tänkande på ett lyckat sätt.

Vi äter lunch på en vackert belägen vingård i närheten. Vi kommer att bjudas på ett antal regionala specialiteter och vi smakar gårdens egna vin till.

På programmet står också ett besök hos familjen Bologna på Braida i Rocchetta Tanaro som tog barbera-druvan till nya, då oanade, höjder i början av 1980-talet.

Idag har man vuxit sig stor och produktionen inskränker sig inte bara till barbera. Här finns mycket annat av intresse, gjort på druvor som moscato, brachetto, grignolino, merlot, pinot nero och cabernet. En internationell framgångshistoria.

Sen eftermiddag är vi åter vid vårt hotell i Asti. Fri kväll. Kanske en krämig risotto (med tryffel…) till middag? Piemonte-borna äter mer ris än pasta. På vägen från Milano till Asti, som vi åkte i början av resan, passerar man många risfält.

Provning av ett antal barolo hos en vinproducent

Provning av ett antal barolo hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 – Tryffelmarknad, tryffelletning, tryffellunch och Barbaresco

Först ger vi oss iväg till Alba, huvudorten för tryffelletningen. Man brukar ju kalla Tuber magnatum pico för ”den vita tryffeln från Alba”.

Torkad korv med tryffel och barolo på en matmarknad

Torkad korv med tryffel och barolo på en matmarknad, copyright BKWine Photography

Vi börjar med ett besök på den berömda tryffelmarknaden i Alba, Mercato del Tartufo, som även säljer andra fina delikatesser, inte bara den dyrbara, vita tryffeln: ost, charkuterier, olja, svamp, hasselnötter mm.

Här säljer man tryffel i ”i parti och minut”. Tryffeldoften är nästan bedövande när man stiger in på marknaden. Tryffelförsäljarna står axel mot axel och presenterar sina fynd.

Försäljarna erbjuder gärna en nära titt och en sniff på dyrgriparna om man vill inspektera kvalitén. Och vill man så kan man köpa en tryffel med sig hem. Mellan en och tre euro grammet ligger priset. En normalstor Tuber magnatum ligger på ca 60 gram.

Men man kan nöja sig med lite tryffelolja, tryffelpaté eller kanske hasselnötter om man vill. Eller bara ta ett glas vin i baren i som sträcker sig över hela långsidan av marknaden. Bara att se kommersen är en upplevelse i sig. (Entré på marknaden kostar någon euro. Biljetten köper du själv på plats.)

Efter att ha tittat (och luktat) på all denna tryffel så passar det naturligtvis med en lunch där vi får smaka denna unika delikatess! Vi kommer att äta denna lunch på en vingård nära Alba. Du kommer att få dig ett rejält smakprov på tryffeln och hur den används i den piemontesiska gastronomin. Och förstås hur den passar ihop med vinerna.

Gamla flaskor Barbaresco

Gamla flaskor Barbaresco, copyright BKWine Photography

Vi ska ha vår fantastiska tryffel-lunch på tjusiga Osteria la Madernassa i byn Castelrotto. Restaurangen fick nyligen sin andra Michelin-stjärna. Vi kan förvänta oss en lunch i absolut toppklass.

Men innan lunchen ska vi ut och leta tryffel med hund. Det blir en upplevelse att se hundarna i aktion.

Det blir en mini-tryffelsafari där vi själva går ut i skogen, med tryffelhunden tillsammans tryffeljägaren. Han kommer säkert inte att berätta alla sina hemligheter för oss men vi kommer verkligen att få vara med och se hur det går till att leta tryffel!

Men vi kan redan avslöja en av hemligheterna: En tryffelhund behöver inte alls vara av en särskild ras. Det går bra med vilken intelligent och nyfiken hund som helst. Hemligheten ligger i att uppfostra hunden till tryffelletare med början redan när den är valp.

Vi avslutar med att besöka ytterligare en producent i distriktet Roero som heter Le More Blanche. Det är en ny och spännande producent som gjorde sina första viner här 2015. Alessandro, vinmakaren, arbetar som önolog och gör nu eget vin på sina 3 hektar.

Sen eftermiddag är vi åter vid vårt hotell i Asti. Fri kväll. Det finns både stjärnrestauranger och mysiga små trattorior att välja på. Gå gärna på upptäcktsfärd på de snirkliga gatorna. I värsta fall får du väl ta en paus på ett café med ett glas vin.

Nyhyvlad tryffel i Piemonte

Nyhyvlad tryffel i Piemonte, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 – Hemfärd

Efter frukost lastar vi in vårt bagage i bussen och beger oss tillbaka till Milano. Vi ankommer dit senast kl 12.00. Därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

En tryffelletare med sin hund

En tryffelletare med sin hund, copyright BKWine Photography


Fakta – vinresa Piemonte

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • Centralt beläget 4-stjärnigt hotell i Asti
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 2 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
  • 1 exklusiv lunch med vit tryffel, inklusive viner
 • Start- och slutpunkt: Milano
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Milano.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa till Piemonte !"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

Giorgio Rivetti, vinmakare på La Spinetta

En vinmakare i Piemonte, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!