Gastronomisk vinresa och matresa till Emilia-Romagna

Emilia-Romagna – Italiens gastronomiska hjärta

— Som matregion behöver Emilia Romagna knappt någon presentation. Här ligger staden Bologna, en fantastisk stad på många sätt, inte minst tack vare de många mataffärerna som visar upp vad regionen har att erbjuda. Modena ligger inte långt bort. Är man mer bilintresserad än matintresserad vet man att här görs både Ferrari och Maserati. Men för matentusiasten, vad är väl en snabb sportbil jämfört med världens mest exklusiva balsamvinäger, aceto balsamico tradizionale? En resa fylld med både fantastiska matupplevelser och mycket gott vin.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Emilia-Romagna:

 • Kontakta oss!


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.
Äkta parmesan, parmigiano reggiano i Emilia Romagna, vällagrad, lätt salt

Äkta parmesan, parmigiano reggiano i Emilia Romagna, vällagrad, lätt salt, copyright BKWine Photography

En 100-årig tradizionale är dyr som den exklusivaste parfym men tack och lov kan den yngre balsamicon vara ett mycket anständigt alternativ. Att hälla några droppar på den lokala, och världsberömda, osten från Parma, parmigiano reggiano, är en gastronomisk höjdpunkt. Lägger man sedan till några skivor av prosciutto di parma, eller parmaskinka som vi säger på svenska, så har vi en liten måltid som i all sin enkelhet visar att med bra råvaror behöver man inte krångla till det.

Vår resa börjar och slutar i Bologna och däremellan kommer vi att besöka både Modena och Parma. Vi lär oss hemligheterna bakom regionens gastronomi, vi provsmakar naturligtvis och under våra gemensamma luncher upptäcker vi ytterligare specialiteter som kanske inte är lika kända men definitivt lika goda.

Har du tid, så ta några extra dagar i Bologna. Staden kallas la Rossa, den röda staden. Det kan tolkas politiskt men det kan också vara de många röda medeltida husen som är förklaringen.

Förutom gastronomin är staden känd för sina många medeltida torn, vissa svindlande höga, mängderna med arkader som tillåter en att lugnt strosa i staden även om det regnar, sitt gamla, anrika universitet och de många piazzorna som även med italienska mått mätt är spektakulärt ståtliga.

Druvor i en vingård i Emilia Romagna

Druvor i en vingård i Emilia Romagna, copyright BKWine Photography

Där det finns god mat finns det också goda viner, i alla fall i Italien. Och vi erbjuds en stor variation i Emilia-Romagna. Du kanske vet att det bubbliga Lambrusco kommer härifrån?

Lambrusco är visserligen ibland ett enkelt vin men det är ett respekterat vin här i trakten. Och det finns seriösa varianter av Lambrusco också, som görs med den traditionella metoden, alltså en andra jäsning i flaskan.

Men allt är inte Lambrusco. Här görs stilla viner, röda och vita, på sangiovese, trebbiano, albana, cabernet sauvignon, merlot med flera andra druvor.

Vi träffas i Bologna där vi kommer att bo första och sista natten. Torsdag morgon hämtar vår buss oss och vi kör upp mot Modena, ungefär en dryg timme bort. Här i Modena bor vi 2 nätter och därifrån gör vi en utflykt ytterligare lite längre västerut, till Parma.

En vingård i Emilia Romagna längs en ”smakens landsväg”

En vingård i Emilia Romagna längs en ”smakens landsväg”, copyright BKWine Photography


Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa och om Emilia-Romagna och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Emilia-Romagnas mat- och vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Emilia-Romagna, vinerna, maten och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program — Mat- och vinresa i Emilia-Romagna

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Bologna
 • Dag 2, torsdag — Besök hos en balsamico-producent i Modena, vinbesök
 • Dag 3, fredag — Till Parma
 • Dag 4, lördag — Vinbesök Colli Bolognesi
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Bologna

Ankomst till Bologna och incheckning på vårt centralt belägna 4-stjärniga hotell. Du kommer när vi själva vill under dagen. Dagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

En stark kopp espresso på ett kafé

En stark kopp espresso på ett kafé, copyright BKWine Photography

Har du tid så strosa runt i stan och titta på den aldrig riktigt färdigbyggda San Petroniokyrkan eller Fontana del Nettuno, med sin enorma Neptunus.

Här finns förnämliga muséer som Pinacoteca Nazionale di Bologna och Museo Civico Archeologico.

Bologna är en medelstor italiensk stad med runt en miljon invånare, en av de mest välmående i landet. Staden är känd för sina medeltida torn, gamla kyrkor och kanske speciellt för alla de arkader som sträcker sig längs gatorna. Att det dessutom var etruskerna som grundade staden gör den ju extra spännande.

Varje förmiddag dukas det upp fantastiska grönsaker på Mercato delle Erbe, grönsaksmarknaden.

Ta en espresso eller ett glas vin på en av de många uteserveringarna. Eller leta upp någon vinbar, här finns gott om enotecas. Känner du för en riktigt god middag så har hotellets restaurang i Portici fått en stjärna i Guide Michelin-guiden. Annars finns det gott om trevliga restauranger i staden.

En vingård i Emilia Romagna

En vingård i Emilia Romagna, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Modena

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost och vi åker västerut mot Modena, staden som är känd bland annat för sin balsamvinäger.

En matmarknad i Italien

En matmarknad i Italien, copyright BKWine Photography

Denna del, väster om Bologna, är Emilia och den sträcker sig upp mot Lombardiet. Romagna är delen som ligger öster om Bologna, ner mot Adriatiska havet. Romagna kan stoltsera med att 1987 ha fått Italiens första DOCG för vita viner, Albana di Romagna, gjort på druvan albana.

Modena ligger en dryg timmes resa från Bologna. Väl framme kommer första delen av dagen att ägnas den stora specialiteten, aceto balsamico. Balsamvinäger från Modena är inte som vilken vinäger som helst. Och den används inte heller alls på samma sätt.

I själva verkat kan balsamvinäger från Modena användas till mycket mer än man tror, som krydda, i efterrätter och mycket annat. Det vet italienarna och det kommer du att lära dig idag.

Bakom varje god parmigiano reggiano ost finns en ko

Bakom varje god parmigiano reggiano ost finns en ko, copyright BKWine Photography

Produktionen av vinägern har gamla anor i Modena. Det är egentligen en ganska enkel framställning. Det är lokala druvor som hettas upp varvid vatten frigörs. Musten reduceras och sedan följer en lång lagring. Det är just lagringen som ger balsamvinägern den milda, lena, koncentrerade smaken och sirapsliknande konsistensen. Lagringen kräver ett visst arbete som vi kommer att se under vårt besök.

Under vår flerrätterslunch blir det återigen fokus på traktens gastronomiska specialiteter och du får lite nya tips på hur du kan använda Modenas fantastiska balsamico.

Dagen bjuder också på några vinbesök. Här finns kvalitetsproducenter av både stilla viner och torra, flaskjästa Lambrusco. Som t ex ekologiska Vittorio Graziano, Fransesco Bellei i Bomporto och lilla, högklassiga Corte Manzini, eller Cantina della Volta.

Sen eftermiddag kör vi in mot Modena och checkar in på vårt hotell, centralt med bra standard. Sedan är kvällen ledig för eget strosande i stan. Promenera till exempel bort till katedralen, ett fint exempel på romansk arkitektur.

Landskapet i Emilia Romagna med kullar och floddal

Landskapet i Emilia Romagna med kullar och floddal, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Parma

Efter frukost hoppar vi på vår buss och åker några mil västerut, till Parma. Vi kommer att stifta närmare bekantskap med Parma-traktens två stora specialiteter, den torkade skinkan och “parmesan”-osten.

Torkad skinka från Parma, prosciutto di parma, ursprungsstämplad

Torkad skinka från Parma, prosciutto di parma, ursprungsstämplad, copyright BKWine Photography

Det som vi vanligen kalla parmesan heter egentligen parmigiano-reggiano. Dess speciella karaktär förändras beroende på hur länge den är lagrad. Den räknas som mogen när den är 12 till 18 månader, och gammal när den är mellan 18 och 24. Något alldeles speciellt är de riktigt gamla, lagrade i 36 månader.

Vi drar oss sedan lite söderut för att komma till vår prosciutto-producent. Vi kommer att lära oss allt om “parmaskinka”. Det är inte bara gott, utan faktiskt också nyttigt. En prosciutto di parma är en helt naturlig produkt, bara lätt saltad och sedan torkad. Fast det krävs förstås en speciell italiensk ras av grisar och de måste väga minst 150 kilo. Lagringens längd varierar. Ju längre desto mer smak. Consorzio del Prosciutto di Parma övervakar noga att producenterna följer de traditionella reglerna.

Utanför Parma, på sluttningar upp till 800 meters höjd, odlas vin. Det är en salig blandning av lokala, traditionella italienska och franska druvor. Det är barbera och bonarda, malvasia, lambrusco, croatina, merlot, chardonnay med flera. Under dagen kommer vi att hinna med ett vinbesök här uppe i Colli di Parma.

Vi kommer att äta en fantastisk lunch antingen hos vår vinproducent eller hos vår prosciutto-producent. Fokus kommer naturligtvis att ligga på de lokala specialiteterna.

Sen eftermiddag återvänder vi till Modena. Kvällen är fri för att nya upptäckter. Vill du upptäcka Modenas egna gastronomiska specialitet så ska du prova zamponi, färserade grisfötter. Det är dock inte obligatoriskt.

Äkta parmesan, parmigiano reggiano från i Emilia Romagna, lagras

Äkta parmesan, parmigiano reggiano från i Emilia Romagna, lagras, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Colli Bolognesi

Vi kommer visserligen att äta en mycket god lunch men idag är det vinet som är det väsentliga. Vi åker till Colli Bolognesi, kullarna söder och väster om Bologna.

Olika goda italienska munsbitar

Olika goda italienska munsbitar, copyright BKWine Photography

Landskapet förför, det är hänförande vackert. Medeltida slott blandas med vingårdar, skogsdungar, små kyrkor, kloster och mitt bland allt detta slingrar sig landsvägen.

Här kommer vi att hitta mycket sangiovese, t ex hos Umberto Cesari. I hans vingård finns också albana, pignoletto och trebbiano som han kompletterar med några franska sorter. Umberto grundade sin egendom på 1960-talet, inspirerad av sin pappa som hade en legendarisk osteria inne i Bologna. Nu har egendomen 170 hektar vinodlingar.

Hos vinproducenten Cantina Floriano Cinti kommer vi att bli serverade en klassisk italiensk fyrarätterslunch med bl a kockens goda hemmagjorda pasta, ricottafyllda tortelloni serverade med kantareller. Bland vinerna vi smakar finns Colli Bolognesi Classico gjord på en riktigt lokal druva, pignoletto. Druvan görs också i en passito-variant, Colline Marconiane Pignoletto passito. Vi kommer också att smaka barbera, cabernet sauvignon och pinot bianco.

En alternativ programpunkt under dagen kan vara matlagning med en skicklig kock:

Vi stannar kvar i Modena och beger oss till kockskolan Scuola di Cucina Girasole. Under ledning av kunniga kockar får vi laga flera olika rätter, olika italienska specialiteter. Någon eller flera typer av pasta kommer garanterat att finnas på menyn. Likaså en en god pastasås. Det blir flera intressanta övningar och du får många tips som du förhoppningsvis kan ha nytta av när du kommer hem.

Övningarna avslutas med en lunch. Vi äter upp vad vi lagat. Troligtvis kommer det att bli mycket gott!

Efter ett avslutande eftermiddagsbesök bland kullarna så drar vi oss åter ner mot Bologna för en sista övernattning. Efter incheckning har du kvällen “ledig” för att utforska stadens restauranger.

Druvor i en vingård i Emilia Romagna

Druvor i en vingård i Emilia Romagna, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Charkuterier och ost till förrätt

Charkuterier och ost till förrätt, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresan till Emilia-Romagna

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 nätter i dubbelrum, inklusive frukost:
  • 2 nätter i Bologna på 4-stjärnigt hotell
  • 2 nätter i Modena på 4-stjärnigt hotell
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter, inklusive provning med olika viner, hos vinproducenter
 • Start- och slutpunkt: Bologna
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök och gastronomiska besök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Bologna.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa och matresa till Emilia-Romagna!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinmakare i vingården, Rioja

En vinmakare i vingården, Rioja, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!