Vinresa Bubbel i Italien: Franciacorta, Prosecco, Valpolicella

Vinresa i nordöstra Italien: Från Milano till Venedig. Italiens bästa mousserande viner, plus Valpolicella!

— Denna resa kombinerar det bästa av Italiens mousserande viner – Franciacorta och Prosecco från Conegliano-Valdobbiadene – med de kraftfulla röda vinerna från Valpolicella. Det blir en spännande resa som börjar i Milano och slutar i Venedig. Med övernattningar i Brescia, Verona, Conegliano och Venedig. Det blir intensivt men roligt. Vi äter härliga luncher med genomgående bubbel respektive högklassig valpolicella och amarone.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa Bubbel i Italien:

 • Kontakta oss!


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.
Kulligt vinlandskap i Veneto

Kulligt vinlandskap i Veneto, copyright BKWine Photography

Vi träffas i Milano på onsdagseftermiddagen och därifrån kör vi till Franciacorta för att lära känna de mousserande vinerna som görs här. Vår första övernattning blir i den lilla charmiga staden Brescia.

Torsdagen tillbringar vi i Franciacorta. Detta distrikt i regionen Lombardiet var fram tills för några år sedan tämligen okänt. Idag hyllas vinerna som champagnes jämlikar. Men man ska inte bara jämföra med champagne. Franciacorta har sin egen speciella stil, unik och värd att upptäckas.

Därifrån åker vi vidare till Veneto. Vi övernattar i vackra Verona, en fantastisk stad med sin välbevarade romerska amfiteater, de många renässanspalatsen och vindlande gränder.

På fredagen lämnar vi för stunden de mousserande vinerna. Vi ska ägna dagen åt Valpolicella och det blir röda viner för hela slanten.

Druvor mogna för skörd i vingården

Druvor mogna för skörd i vingården, copyright BKWine Photography

Valpolicella är ett mycket spännande vindistrikt idag. Det har gått från produktion av opretentiösa, saftiga viner till komplexa, fylliga viner, ofta med bra lagringspotential. Inte minst de stora framgångarna med Amarone della Valpolicella, med sin enorma succé i Sverige, har lyft fram regionen Veneto i strålkastarljuset. Både ”vanlig” valpolicella och amarone är idag mycket eftertraktade av vinentusiaster runt om i världen.

Vi fortsätter österut och fredag kväll checkar vi in på vårt hotell i Conegliano i östra delen av Veneto, hjärtat av Prosecco.

På lördagen blir det bubblor igen. Vi ska upptäcka prosecco-vinet i det vackra distriktet Conegliano-Valdobbiadene. Prosecco har haft otroliga framgångar de senaste åren. Och vinet har utvecklats enormt. Idag finns det en stora variation av olika prosecco, både var gäller stil och karaktär. Vi besöker några mycket intressanta producenter.

Se mer bilder från Valdobbiadene-Conegliano Prosecco med vin, mat och bubblor i vårt bildgalleri.

Sen eftermiddag på lördagen åker vi ner till Venedig där vi ska ha vår sista övernattning. Har du aldrig varit i Venedig så blir det en upplevelse att komma hit. Då ska du absolut passa på och stanna några dagar extra. Och har du redan varit här, ja, då åker du nog gärna tillbaka! Venedig blir man inte besviken på. Staden lever upp till alla förväntningar man kan ha.

Vi äter tre gastronomisk och lyxiga luncher tillsammans hos vinproducenter, på denna resa. Kvällarna är lediga för att utforska de olika städerna som vi bor i.

Resan leds av BKWines italienexpert. Det detaljerade programmet följer nedan.

Vingård i Cartizze Prosecco

Vingård i Cartizze Prosecco, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Italien och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Italiens vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Italien, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program – vinresa till Franciacorta, Prosecco, Valpolicella

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag – Ankomst till Milano
 • Dag 2, torsdag – Franciacorta, Italiens berömda mousserande vin
 • Dag 3, fredag – Valpolicella, amarone, runt Verona
 • Dag 4, lördag – Prosecco och Venedig
 • Dag 5, söndag – Hemfärd

Onsdag, dag 1 – Ankomst till Milano

Klockan 17.00 hämtar vi upp er med buss på Milanos centralstation, Stazione Centrale, kanske världens pampigaste järnvägsstation. Väl installerade i bussen kör vi österut genom det norditalienska landskapet.

Vin på kran i Veneto

Vin på kran i Veneto, copyright BKWine Photography

Vi ska till distriktet Franciacorta i Lombardiet där det bästa italienska mousserande vinet görs. Franciacorta har på några år gått från relativt okänt distrikt till att bli ett riktigt kändisdistrikt. Vinet görs från 2 800 hektar ungefär mellan Bergamo och Brescia. Druvorna växer på lera och kalksten och på sluttningar upp till 500 meter över havet.

Det är en liten vinregion men här finns över 100 olika producenter. 14 miljoner flaskor produceras varje år. Det har varit stor efterfrågan på Franciacorta-viner i Italien. Än så länge står exporten bara för 20 % men den ökar varje år. Vinerna har blivit mycket efterfrågade bland kännare.

Resan tar cirka 2 timmar och väl framme checkar vi in på hotellet i den lilla historiska staden Brescia. Fri kväll att sträcka på benen och leta efter en trevlig kvarterskrog.

Skörd av glera i vingården i Prosecco

Skörd av glera i vingården i Prosecco, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 – Franciacorta, Italiens bästa bubbel

Idag ska vi utforska Franciacorta och smaka de mousserande vinerna som görs i denna 2800 hektar stora region vid Alpernas fot.

Pinot nero planterat i vingården

Pinot nero planterat i vingården, copyright BKWine Photography

Franciacorta fick sin DOCG, den högsta italienska vinklassificeringen, 1995. Vinerna görs med den traditionella metoden, alltså en andra jäsning på flaska. Druvorna är chardonnay, pinot bianco (pinot blanc) och pinot nero (pinot noir). Vinerna får en lång lagring på sin fällning.

Vi hinner med tre besök här i Franciacorta. Vi besöker bl a de imponerande källarna hos Ca’ del Bosco och familjefirman Cavalleri som gör ytterst eleganta blanc des blancs. Vi äter en typisk italiensk gastronomisk lunch med genomgående bubbel (förstås) hos en av de producenter vi besöker.

Sen eftermiddag åker vi vidare österut mot Veneto. Vi ska övernatta i Verona. Vi checkar in på vårt centralt belägna, trestjärniga hotell som ligger bara några minuters promenad från den mycket välbevarade romerska arenan och Piazza Bra, och dessutom med en trevlig vinbar precis runt hörnet.

Verona är en elegant och frodande typisk norditaliensk stad. Den är bräddfull av historia och sevärdheter: romerska arenan och teatern, kastellet vid floden, de två stora torgen som är stadens två nav, Piazza Bra och Piazza delle Erbe mm. Man kan promenera runt i timtal på de små gatorna och hela tiden upptäcka nya saker.

Fri kväll.

Italienskt bubbel på upphällningen

Italienskt bubbel på upphällningen, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 – Valpolicella och amarone runt Verona

Vi ägnar dagen åt de fantastiska vinerna i Valpolicella. Vi kommer naturligtvis också att prova amarone. Druvorna till dessa viner odlas nära Verona.

Ekfat i Allegrinis vinkällare i Valpolicella

Ekfat i en vinkällare i Valpolicella, copyright BKWine Photography

Klimatet är gynnsamt, inte bara för att få mogna druvor utan även för att torka dem på hösten och vintern, den s.k. appassimento, till amarone och den söta recioto. Då får druvorna torka under några månader i korgar.

Vi besöker intressanta Massimago. Detta är en fin egendom i den vackra Mezzane-dalen i, som de själva säger, den vildaste delen av Valpolicella. Vi besöker också Musella som nyligen ställt om sin vingård till biodynamisk odling.

Vi äter lunch med flera lokala specialiteter hos välkända Bertani.

Sen eftermiddag åker vi vidare mot Conegliano i norra delen av Veneto. Det är en livlig och trevlig stad med en gammal, charmig stadskärna. Vi checkar in på vårt hotell och sedan är kvällen fri. Vi rekommenderar en aperitif på Piazza Cima för att titta på folklivet och de vackra arkaderna.

Corvina veronese-druvor i Allegrinis vingård i Valpolicella

Corvina veronese-druvor i Allegrinis vingård i Valpolicella, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 – Dundersuccén Prosecco, och Venedig

Idag blir det bubbel igen för hela slanten. Prosecco har blivit otroligt populärt. För många är prosecco idag ett självklart alternativ till champagne.

Vägskyltar i Prosecco i Veneto

Vägskyltar i Prosecco i Veneto, copyright BKWine Photography

Det produceras många flaskor prosecco varje år och kvaliteten varierar. Idag får vi smaka det bästa, från distriktet Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.

Från början var prosecco ett ganska enkelt vin, blommigt, lätt ofta med en del restsötma. Allt eftersom vinet blev mer och mer populärt har det också utvecklats. Den lätta stilen finns naturligtvis kvar men vi hittar även mer seriösa varianter av prosecco, torrare och fylligare.

Oftast är prosecco ett vin som får sin andra jäsning på tank men idag finns vissa producenter som i stället använder den “traditionella” metoden, alltså andra jäsningen på flaska.

Det är dock en öppen debatt vad som är bäst. Några av de bästa producenterna menar att ”tankmetoden” är bäst för att uppnå proseccos typiska stil. Döm själv!

Vi besöker några av de ledande prosecco-producenterna i Conegliano-Valdobbiadene. Det är ett underdistrikt som för några år sedan fick sin DOCG, den högsta italienska kvalitetsklassen, för särskilja den från ”vanlig” prosecco som är DOC.

Vi njuter av en fantastisk lunch med mycket prosecco hos en av producenterna.

Vi är nära Venedig och det är här som vi ska ha vår sista övernattning. Vi kommer dit sen eftermiddag och vi checkar in på vårt tre-stjärniga hotell. Vår buss kör oss till Il Tronchetto och därifrån har vi privata motorbåtar som väntar på oss för att ta oss till hotellet.

Kvällen fri att strosa omkring i denna otroliga stad.

Se mer bilder från Valdobbiadene-Conegliano Prosecco med vin, mat och bubblor i vårt bildgalleri.

Branta vingårdar med Alperna i bakgrunden

Branta vingårdar med Alperna i bakgrunden, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 – Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Glera, druvan till prosecco, just skördad

Glera, druvan till prosecco, just skördad, copyright BKWine Photography

Fakta – vinresa nordöstra Italien

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • En natt vardera i Brescia, Verona, Conegliano och Venedig
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start: Milano
 • Slutpunkt: Venedig
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Milano. Och återvänder från Venedig. Vill du ha råd om resrutter eller möjliga alternativ kontakta oss.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa Bubbel i Italien!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinproducent i vinprovartagen

En vinproducent i vinprovartagen, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!