Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinresa med nybörjarkurs

En introduktion till vin, vinodling och vinframställning

Våra vinresa med nybörjarkurs fokuserar vanligtvis på tre saker: vinodling, vinframställning och vinprovning, i en vinregion som du är intresserad av, vald i samråd med oss. Vi tillbringar några dagar tillsammans i den valda regionen och kombinerar vingårds- och källarbesök med pedagogiska, jämförande vinprovningar.

Vi belyser en specifik aktivitet för vart och ett av våra besök för att hjälpa dig förstå de olika arbetsmoment som utförs av en vinproducent vid olika tider på året. I vingården kommer vi att diskutera jord, klimat, terroir (och exakt vad det är), och hur odlare hanterar avkastningen på sina vinstockar, genom beskärning, grön skörd, bevattning och så vidare. Vi pratar om gödning, besprutning för bekämpning av sjukdomar och andra vinodlingsmetoder.

I källaren lär du dig allt om jäsning, inklusive för- och nackdelar med att använda naturlig jäst. Vi förklarar vad pigeage, remontage and délestage är, och varför vinproducenter använder dessa tekniker. Vi undersöker varför vissa producenter föredrar rostfria ståltankar framför betong, och andra tvärt om.

Eken kommer naturligtvis att vara en del av denna introduktion till vinframställning: till slut kommer du att förstå varför vissa viner verkligen behöver spendera tid i ekfatet (ja, åtminstone vissa tror det), och vad eken gör med vinet.

Varje dag besöker vi två vingårdar tillsammans och avslutar med en vinprovning där du lär dig hur du beskriver ett vin och bedömer dess kvalitet.

Detta är ett exempel på en specialdesignad pedagogisk vinresa.

Kontakta oss för att diskutera idéer för en skräddarsydd vinresa.

Mogna och fina druvor just innan skörd i Bordeaux
Mogna och fina druvor just innan skörd i Bordeaux, copyright BKWine Photography
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne, copyright BKWine Photography

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!