Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Gourmetvinresor: mat och gastronomi

På BKWine är vi övertygade om att vin och mat hör ihop och vi har gjort detta till en del av vår vinresefilosofi. Således kommer en vinresa med oss alltid att vara en gastronomisk upplevelse.

Ibland njuter vi av måltiden tillsammans med vinmakarna, i källaren eller någon annanstans på vingården eller till och med i deras hem. Detta är en unik upplevelse som i allmänhet inte är tillgänglig för andra besökare. Vid de här speciella tillfällena kommer vi att uppleva inspirerande mat- och vinkombinationer och diskutera dem med just de människor som tillverkade vinet.

Vid andra tillfällen äter vi lunch i lyxiga omgivningar på en gourmetrestaurang. Alternativt kan vi äta en måltid på en charmig restaurang som vi valt för de lokala råvarorna av högsta kvalitet och den autentiska atmosfären. En restaurang som lokalbefolkningen rekommenderar.

En annan dag kan det vara en buffélunch som tillagas av vinmakaren och hans hustru, eller en skördemåltid under ett skuggigt träd eller i vingården, kanske tillsammans med skördearbetarna.

Oavsett hur eller var vi äter vill vi alltid visa upp lokala gastronomiska specialiteter och regionala mat- och vinkombinationer.

Vi följer lokala sedvänjor och traditioner. Det betyder till exempel att när vi är i Spanien, börjar lunchen tidigast klockan 14.00, och middagen blir inte förrän 21.30. Detta är en del av glädjen med att resa: du lär dig lite att leva som lokalbefolkningen.

Typen av måltider kan variera. Här är några exempel:

  • En sex-rätters lunch i den privata matsalen på ett lyxigt slott
  • En avslappnad grillfest i trädgården med vinproducenterna, med kakan bakad av mormor
  • Sauternes genom hela måltiden, med förrätten, med desserten och allt däremellan. Viner av en av de bästa producenterna i appellationen, noggrant kombinerade med inte mindre än 14 (små) rätter, så att du kan se vilken kombination som fungerar bäst
  • En rustik måltid i byns restaurang som drivs av vinproducentens vänner, med extra tryffel tillsammans med osten, för det är just vad producenten älskar…
  • En lunch tillagad av … dig själv (ja, verkligen) på en av våra toskanska vin- och matevenemang

Kort sagt, vi äter alltid – och dricker – mycket bra, och vi äter ganska mycket.

En typisk resa inkluderar alla luncher men inga middagar, och det är av goda skäl. Efter de gastronomiska luncherna vi har på resorna föredrar många av våra gäster en enkel sallad eller en enkel grillad köttbit till middagen. Naturligtvis får du gärna leta upp gastronomiska restauranger om du vill och prova nya spännande kombinationer. Vi ger dig friheten att gå ut och utforska staden där vi bor, på egen hand, på din fritid. Och du kan alltid be oss om råd.

På BKWine tar vi aldrig genvägar: du blir aldrig serverad mat från en stormarknad eller vin i plastmuggar. (Tja, ärligt talat, det hände en gång, vin från plastmuggar. Men det är en väldigt lång historia från den italienska landsbygden, som hade med trasiga bussar och italiensk tidhållning att göra, med ett mycket lyckligt slut, så vi berättar gärna när vi träffas.)

Vi vill att du ska ha den bästa möjliga upplevelsen vid varje måltid, så kom beredd på tre- eller fyra-rätters-luncher med läckra viner … och naturligtvis gott om trevligt sällskap.

En vinresa med BKWine är alltid en rik kulinarisk upplevelse för både vinälskare och gourmeter.

Njuter av lunchen i vingården under avokadoträdet i Colchagua i Chile
Njuter av lunchen i vingården under avokadoträdet i Colchagua i Chile, copyright BKWine Photography
Lunchen och vinprovningen avklarad på en vingård i Walker Bay
Lunchen och vinprovningen avklarad på en vingård i Walker Bay, copyright BKWine Photography
Den berömda och läckra nyazeeländska hummern till lunch
Den berömda och läckra nyazeeländska hummern till lunch, copyright BKWine Photography
Den berömda och läckra nyazeeländska hummern till lunch
Den berömda och läckra nyazeeländska hummern till lunch, copyright BKWine Photography

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!