Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinresa i Roussillon

Dela/gilla reseprogrammet:

Roussillon, vinregionen i spektakulärt vackra franska Katalonien

— Roussillon nere i sydligaste Frankrike, i den franska delen av Katalonien, är ett spektakulärt vindistrikt, nära till berg och hav och med en unik och spännande vinkultur. Det är varmt och torrt men vinrankorna har lärt sig att anpassa sig efter de lokala förhållandena. Druvor som grenache, carignan och den gröna macabeu trivs utmärkt här. Både de röda och de vita vinerna, och naturligtvis VDN-vinerna (starkviner), kan vara sensationella. Detta är en region att upptäcka snarast.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Perpignan
 • Medelhavsgastronomi
 • Pris: [exempelprogram]
 • Nya stjärnor
 • Spektakulärt landskap
 • Collioure, Vallée de l’Agly och Les Aspres

Boka nu!

Obs: Exempel på ett program

Detta är ett exempel på hur ett program kan se ut. Varje vinresa som vi arrangerar är unik och individuellt planerad. Programmet varierar t.ex. med hänsyn till säsong och omständigheter. Detaljerna i programmet, t.ex. vilka producenter vi besöker, är olika från gång till gång.

Nästa vinresa till Roussillon

 • Kontakta oss!

Följer vi Medelhavets kust västerut i Frankrike kommer vi till Roussillon som gränsar till spanska Katalonien, en region som Roussillon delar mycket historia och kultur med.

Vi möts av blått Medelhav, höga berg, gamla slott och pittoreska byar. Det är spektakulärt vackert här nere, med Pyrenéerna i söder och Corbières kalkstensmassiv i norr. Solen slösar med sina strålar.

Det är varmt och skönt och man har inga problem med att få mogna druvor. Roussillon har tidigare mest varit känd för sina söta starkviner, vin doux naturel (VDN). Det var dessa viner som lade grunden till Roussillons renommé som vinregion. Länge stod VDN för en bra bit över 50 % av den totala produktionen. Det är viner som få känner till men som kan mäta sig med världens stora starkviner.

Efterfrågan på VDN-viner har dock sjunkit och idag koncentrerar sig fler och fler producenter på ”vanliga” röda och vita viner. Man gör mest rött vin här nere i södern, oftast både kraftfulla och eleganta. Men man ska inte glömma de vita som även de kan vara storartade. Trots värmen får de bästa producenterna en förvånade bra syra och friskhet i sina viner. Och bra producenter finns det gott om. Roussillon är inne i en spännande fas.

Vingårdar, berg och hav vid Collioure i Roussillon
Vingårdar, berg och hav vid Collioure i Roussillon, copyright BKWine Photography
Vingårdar, berg och hav vid Collioure i Roussillon
Vingårdar, berg och hav vid Collioure i Roussillon, copyright BKWine Photography

Vi kommer att ha Perpignan som bas för vår resa, den största staden i Roussillon. Den ligger strategiskt till för hela regionen och här finns gott om trevliga restauranger, barer och caféer. Här bodde kungarna av Mallorca när Roussillon tillhörde kungariket Mallorca. Högt på en kulle kan man beundra det kungliga slottet, le Palais des Rois de Majorque, som stod färdigt 1309.

Från Perpignan tar man sig lätt ner till de två pärlorna Collioure och Banyuls vid kusten, liksom upp till bergiga Vallée de l’Agly och till Les Aspres, distriktet runt byarna Thuir och Trouillas som har blivit Mecka för unga, lovande vinodlare.

Under våra dagar i Roussillon kommer vi att träffa några av regionens starkast lysande stjärnor. Vi lär känna den goda lokala gastronomin och hur man bäst kombinerar den med vinerna. Ibland blir lunchen hemma hos en producent tillsammans med producenten själv.

Vi träffas i Perpignan. Du tar dig dit på egen hand. (Se mer info nedan.)

Resan leds av en av BKWines expertguider, specialist på vin och resor. Resan har ett begränsat antal deltagare för att säkerställa kvaliteten på alla besök.

Värt att notera är också att vi, BKWine, har skrivit en internationellt prisvinnande bok om Languedoc-Roussillon, den enda boken med fullständigt modern information om regionen och dess vinproducenter. Så bättre guide kan du knappast få till denna vinregion. Mer även om detta nedan.

En promenad i vingården i Vallée de l’Agly i Roussillon
En promenad i vingården i Vallée de l’Agly i Roussillon, copyright BKWine Photography
En promenad i vingården i Vallée de l’Agly i Roussillon
En promenad i vingården i Vallée de l’Agly i Roussillon, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Roussillon

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Perpignan
 • Dag 2, torsdag — Vallée de l’Agly
 • Dag 3, fredag — Collioure and Banyuls
 • Dag 4, lördag — Les Aspres
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Perpignan

Du anländer till Perpignan på det sätt som passar dig bäst. Incheckning på vårt centralt belägna hotell.

Perpignan är en stad med runt 120 000 invånare, 25 km från spanska gränsen och 13 km från havet. Perpignan var huvudstaden i kungariket Mallorca under 1200-talet och en bit in på 1300-talet. De vackra centrala delarna har ett starkt katalanskt inflytande. Det enorma kungapalatset, le Palais des Rois de Majorque, med gotisk och romansk arkitektur, ligger på en höjd strax utanför gamla stan, med utsikt mot havet.

Ledig kväll. Vi rekommenderar en promenad i stadens centrala delar, kanske en aperitif på en bar och sedan en god middag.

Vingårdar vid Medelhavet i Roussillon
Vingårdar vid Medelhavet i Roussillon, copyright BKWine Photography
Vingårdar vid Medelhavet i Roussillon
Vingårdar vid Medelhavet i Roussillon, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Vallée de l’Agly

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost. Vi ska börja utforska Roussillon. Idag åker vi upp till Vallée de l’Agly.

Denna vackra dal, med en del ganska höga bergstoppar, ligger strax norr om Perpignan och sträcker sig en bra bit in i landet. Här finns byar som Rivesaltes, Calce, Espira de l’Agly, Vingrau, Maury, Estagel, Tautavel och Latour-de-France. Samtliga har flera mycket intressanta vinproducenter. Några exempel är Domaine Le Soula, Domaine Gauby, Olivier Pithon, Domaine Cazes, Domaine Pouderoux, Domaine des Schistes, Domaine Gardiés.

Vallée de l’Agly blev uppmärksammad för sina röda viner för runt 15–20 år sedan. Men regionen har länge varit känd för sina söta vin doux naturel från Rivesaltes och Maury. Här finns producenter som Mas Amiel med fantastiska källare, liksom många andra med lika fantastiska gamla VDN-viner i stora ekståndare. Nu har en ny generation vinmakare dykt upp, inspirerade av bl.a. Gérard Gauby, en av pionjärerna för ”det nya Roussillon”.

Vi besöker tre producenter under dagen. Vi börjar med att åka långt in i dalen, till byn Tautavel för besök hos en av de nya storstjärnorna, en ung vinmakare som ganska nyligen tagit över föräldrarnas vingård. Hans entusiasm är smittande och vi får prova några mycket intressanta viner, röda och vita och även VDN.

Lunch blir lokala specialiteter hos en vinproducent inte långt från kända Rivesaltes. Det kanske blir escalivade (grillade grönsaker), fraginat de boeuf (köttgryta med maury-vin), crème catalane, eller något annat gott. Med passande viner till naturligtvis.

Vi avslutar med ytterligare ett besök på eftermiddagen och sedan åker vi tillbaka till Perpignan.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Fri kväll.

Vingårdar och berg i den dramatiska dalen Vallée de l’Agly i Roussillon
Vingårdar och berg i den dramatiska dalen Vallée de l’Agly i Roussillon, copyright BKWine Photography
Vingårdar och berg i den dramatiska dalen Vallée de l’Agly i Roussillon
Vingårdar och berg i den dramatiska dalen Vallée de l’Agly i Roussillon, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 – Collioure och Banyuls

Efter frukost sätter vi oss i bussen som tar oss söderut, längs kusten. Vi ska till de två små tvillingstäderna Collioure och Banyuls.

Byarna ligger fantastiskt vackert och vinrankorna växer på branta, svårarbetade sluttningar. Här görs några av Roussillons bästa viner av producenter som Domaine Madeloc, Domaine de la Rectorie, Domaine Coume del Mas med flera.

Vi börjar med ett besök hos en lite större producent i Collioure, en otroligt pittoresk liten stad. Vi besöker vingården och får se med egna ögon de hisnande, karga sluttningarna där vinrankorna, och vinodlarna, kämpar. Efter besök i källaren blir det en spännande, och omfattande, provning.

Vinmässigt delar Collioure och Banyuls samma mark. Skillnaden är att AOP Banyuls är för ett sött VDN-vin och AOP Collioure används för lättviner.

De röda vinerna dominerar naturligtvis men man gör även en del riktigt bra vita viner här nere, med en påfallande bra syra och frisk frukt, tack vare sydliga druvor som klarar värmen. Macabeu ger en lätt, blommig och fruktig karaktär till vinerna och grenache blanc och grenache gris ger tyngd och fyllighet.

Lunch blir även idag med lokala specialiteter, med havet som tema. Vi hinner med ett eftermiddagsbesök innan vi ger oss tillbaka till Perpignan.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Fri kväll.

Vingårdar som stupar ner i Medelhavet i Roussillon
Vingårdar som stupar ner i Medelhavet i Roussillon, copyright BKWine Photography
Vingårdar som stupar ner i Medelhavet i Roussillon
Vingårdar som stupar ner i Medelhavet i Roussillon, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Côtes des Roussillon Villages Les Aspres

Efter frukost sätter vi oss återigen i bussen. Idag ska vi åka en kort sträcka i sydvästlig riktning, mot det spännande distriktet Les Aspres.

Sedan 2003 har Les Aspres, strax sydväst om Perpignan, haft sin egen ursprungsbeteckning. I den steniga, magra jorden och med en tramontane-vind som blåser friskt, görs mycket bra både vita och röda viner. Många odlare har mycket gamla carignan- och grenache-stockar. Några spännande producenter är Domaine Vaquer, Domaine Treloar, Domaine La Casenove, Domaine de la Meunerie och Domaine Sanac.

Morgonbesöket blir i byn Trouillas där vi besöker en mycket intressant egendom som grundades för runt 15 år sedan. Ägarparet bestämde sig då för ett karriär-byte och det har de inte ångrat. Produktionen är liten, exporten stor. Och även terroir-känslan är stor.

För en god lunch beger vi oss till en grannby och en liten vinegendom som också har en restaurang, specialiserad på den katalanska gastronomin. Här kan man få delikatesser som foie gras aux figues marinées au muscat de rivesaltes, filet de canard aux cerises de céret (ankfilé med lokala körsbär), boules de “picolat“ au foie gras et ceps (en sorts köttbullar med karljohanssvamp och anklever) och mycket annat. Till detta passar det utmärkt med deras fylliga grenache blanc eller fruktiga cinsault. Och helst ska man inte missa deras lokala getost serverad med rosmarinhonung.

Resans sista besök blir en av våra verkligt stora favoriter, i byn Tresserre. Den kvinnliga vinmakaren har riktigt gamla vinstockar, både av grenache och av carignan, planterade på 1940-talet. Vinerna blir fantastiska. Vi passar på att ställa de frågor vi ännu inte fått svar på och sedan är det dags att återigen bege oss tillbaka till Perpignan.

Kvällen är ledig för avkoppling och nya gastronomiska upptäckter.

Vin doux naturel (VDN) i damejeanner mognar i solen i Roussillon
Vin doux naturel (VDN) i damejeanner mognar i solen i Roussillon, copyright BKWine Photography
Vin doux naturel (VDN) i damejeanner mognar i solen i Roussillon
Vin doux naturel (VDN) i damejeanner mognar i solen i Roussillon, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Gamla fat i en vinkällare i Maury i Roussillon
Gamla fat i en vinkällare i Maury i Roussillon, copyright BKWine Photography
Gamla fat i en vinkällare i Maury i Roussillon
Gamla fat i en vinkällare i Maury i Roussillon, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Roussillon och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om Roussillon och Languedoc

”Languedoc-Roussillon, södra Frankrikes viner” är en lovsång till vinerna från den sydliga franska Medelhavskusten. Det är den första boken på svenska som berättar om båda dessa distrikt, Languedoc, som är den norra delen, och Roussillon, som gränsar till Spanien. Languedoc-Roussillon är ett spännande vindistrikt, där händer det mycket, där finns många unga och ambitiösa vinproducenter. Där görs många goda viner. Denna bok är en vägledning för dig som vill hitta till några av de allra bästa producenterna i Languedoc-Roussillon, Frankrikes största vindistrikt.

Boken har belönats med OIVs bokpris (International Organisation of Vine and Wine) och blivit utnämnd till Årets bästa bok om drycker 2019 i Sverige (”Book of the Year – Best in all categories”) av Gourmand Awards.

Mer om boken här: Languedoc-Roussillon, södra Frankrikes

Boken om vinerna i Languedoc-Roussillon
Boken om vinerna i Languedoc-Roussillon

Boken om franska viner

Du kan också få en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson

Fakta — vinresa Roussillon

Datum: [detta är ett programexempel]

Pris: [detta är ett programexempel]

Enkelrumstillägg: [detta är ett programexempel]

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • 4-stjärnigt hotell i Perpignan
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller restaurang
 • Start- och slutpunkt: Perpignan
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Perpignan.

Resa till Perpignan

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Det finns flera olika alternativ för att ta sig till Perpignan. Man kan till exempel flyga till Paris och ta ett inrikesflyg eller snabbtåget TGV. Man kan också flyga till Barcelona som är 200 km söderut, och därifrån ta tåg (eller bil).

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: [detta är ett programexempel. Antalet kan variera].

Boka resan

Sista bokningsdag: [detta är ett exempel på ett program]

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på XX SEK [varierar, anges i aktuellt program]. Resterande avgift ska vara inbetald senast XX dagar [varierar, anges i aktuellt program] före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!