Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinresa Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto i norra Italien

Dela/gilla reseprogrammet:

Vinresa i Veneto: Njut av Amarone och Valpolicella och återupptäck Soave

— Vinresans fokus är Amarone, Valpolicella och Soave, de stora vindistrikten i Veneto. I Valpolicella har amarone nått stjärnstatus. Både amarone och ”klassisk” valpolicella är idag mycket eftertraktade av vinentusiaster runt om i världen. Bra soave är ett av Italiens mest intressanta vita viner, den mindre kända grannen Gambellara icke att förglömma. Med den vackra, eleganta staden Verona, med sin berömda arena, som utgångspunkt besöker vi Venetos olika vindistrikt och går på djupet med alla dessa viner och den italienska gastronomin.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i vackra Verona
 • Amarone, valpolicella, soave
 • Pris: [programexempel]
 • Innovativa vinmakare
 • Appassimento-metoden
 • Gastronomiska luncher
 • Ekologiska vingårdar

Boka nu!

Obs: Exempel på ett program

Detta är ett exempel på hur ett program kan se ut. Varje vinresa som vi arrangerar är unik och individuellt planerad. Programmet varierar t.ex. med hänsyn till säsong och omständigheter. Detaljerna i programmet, t.ex. vilka producenter vi besöker, är olika från gång till gång.

Nästa vinresa till Veneto

 • Kontakta oss!

Veneto, i nordöst, är en av Italiens största och aktivaste vinregioner. Det är idag ett mycket spännande och dynamiskt vindistrikt. Den stora framgång som amarone della valpolicella har haft de senaste åren har lyft fram regionen Veneto i strålkastarljuset.

Vi kommer att titta närmare på den mycket speciella tillverkningsprocessen av amarone, med appassimento (torkade druvor), och smaka ett flertal amarone. Det är ett tillfälle att gå på djupet i amaronevinerna och i de olika stilar som vingårdarna producerar idag.

Lika intressant är den kvalitetsrenässans som de ”klassiska” vinerna fått i Venetoregionen. Idag kan både Soave, ”vanlig” Valpolicella, och de andra distrikten ståta med viner av högsta kvalitet (Gambellara, Prosecco, Lugana och andra). Resan kommer givetvis att bjuda på många fina amaroneviner, men det är inte det enda temat. Vi kommer att visa upp ett representativt urval av de viner och producenter som finns i Veneto.

Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg, copyright BKWine Photography
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg, copyright BKWine Photography

Längre österut i Veneto har vi också det stora prosecco-området. Passa på att botanisera bland dessa viner på vinbarerna på kvällarna. Det är för långt bort från Verona för att hinna med ett besök där också.

Vi kommer att ha Verona som bas under resan. Det är en fantastisk stad med sin välbevarade romerska amfiteater, de många renässanspalatsen och vindlande gränder. Den gamla stadskärnan med sina slingrande gator förtjänar verkligen att upptäckas. Vill man gå på shoppingrunda finns här gott om lyxiga modebutiker. Och förstås även en uppsjö av restauranger.

Vi äter tre gastronomiska lyxiga luncher tillsammans, huvudsakligen hos vinproducenter. Kvällarna är lediga att utforska Verona och de många restaurangerna. Vi har några favoriter som vi gärna rekommenderar.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Den fantastiska romerska arenan i Verona på Piazza Bra
Den fantastiska romerska arenan i Verona på Piazza Bra, copyright BKWine Photography
Centrum i Verona är mycket livligt på kvällen
Centrum i Verona är mycket livligt på kvällen, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Veneto med Valpolicella, amarone, Soave

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Verona
 • Dag 2, torsdag — Valpolicella och amarone
 • Dag 3, fredag — Soave och Gambellara
 • Dag 4, lördag — Djupdykning i Valpolicella och amarone
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Verona

Ankomst till Verona. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Vårt hotell ligger mycket central, bara några minuters promenad från den romerska arenan och Piazza Bra, och dessutom med en trevlig vinbar precis runt hörnet.

Verona är en elegant och frodande typisk norditaliensk stad. Den är bräddfull av historia och sevärdheter: romerska arenan och teatern, kastellet vid floden, de två stora torgen som är stadens två nav, Piazza Bra och Piazza delle Erbe och mycket annat. Man kan promenera runt i timtal på de små gatorna och hela tiden upptäcka nya saker.

Här finns också massor med kaféer och restauranger. Vi rekommenderar att man efter att ha avslutat sin aperitif kanske går några kvarter bort från den ganska turistiska Piazza delle Erbe för att få en mer genuin italiensk stämning på kvällens restaurang. Det är inte svårt att hitta en trattoria.

Fri kväll för en första promenad i den gamla stadskärnan.

Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka
Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka, copyright BKWine Photography
Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka
Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Valpolicella och amarone

Vi ägnar dagen åt Valpolicella, med sitt “vanliga” eller klassiska vin och sin amarone. Hela distriktet ligger inom behändigt avstånd från Verona.

Druvorna till dessa viner, corvina veronese, rondinella, molinara och corvinone, odlas nära Verona på vackra sluttningar, ibland terrasserade. Vingårdarna sprider ut sig över fem dalar som gör landskapet vackert böljande, de fem fingrarna i Valpolicella. Klimatet är gynnsamt, inte bara för att få mogna druvor utan även för att torka dem på hösten och vintern, den s.k. appassimento-metoden, för att bli den torra amarone och den söta recioto.

Vi besöker bl.a. Musella som är en av de mest kända och mest uppskattade producenterna i Valpolicella. De ställde om till biodynamisk odling för några år sedan. Ett annat besök blir hos Massimago i den lite vilda och undangömda Mezzane-dalen. Här äter vi även en fantastisk lunch med flera olika lokala specialiteter. Och till lunchen dricker vi naturligtvis egendomens goda viner.Eftermiddagsbesöket blir hos Stefano Accordini i hjärtat av Valpolicella Classico. Idag är det fjärde generationen av familjen som sköter om den 25 hektar stora egendomen.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är ledig för avkoppling. Kanske dags att prova en Aperol spritz, den orangea aperitifen alla dricker här. Eller bättre, be om en ”durello spumante”, ett mousserande vin gjort på den mycket lokala druvan durello, vinentusiastens alternativ till den mer massmarknadsinriktade prosecco. Och sedan middag nedåt floden?

Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone
Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone, copyright BKWine Photography
Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone
Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Soave och Gambellara

Även i Soave, det berömda vitvinsdistriktet, har vi haft en explosion av kvalitetstänkande. Soaves image har helt och hållet förändrats i takt med att producenterna satsar på karaktär och personlighet i sina viner.

Vi besöker några av de ledande egendomarna i Soave, som t ex dynamiska Coffele, vackert belägen mitt i gamla stan i Soave, Pieropan på huvudgatan i Soave, eller unge och mycket ekologiske Giovanni Menti i den bergiga regionen Gambellara som ligger strax öster om Soave (och som är ett område som bara de verkligt välinformerade upptäckt ännu så länge). Eller någon annan av de som idag gör Soave av hög kvalitet.

Vi äter en spännande menu degustazione hos familjeägda La Cappuccina i Costalunga di Monteforte, där den ene brodern är vinmakare, systern sköter marknadsföringen av vinet och den andre brodern står i köket i restaurangen. Den mycket trevliga familjen Tessari producerar aromatiska och eleganta Soave. Under lunchen får vi se hur väl de passar till mat.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Verona. Fri kväll i Verona. Kanske dags att pröva någon favoritrestaurang med venetianska specialiteter, eller ett besök på stans bästa pizzeria?

Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto
Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto, copyright BKWine Photography
Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto
Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Valpolicella och amarone

Denna dag håller vi oss i vindistriktet närmast Verona, Valpolicella, och vi kommer att träffa några mycket passionerade vinmakare.

Programmet idag inkluderar besök på Azienda Agricola Trabucchi i lilla vinbyn Illasi. Denna trevliga familjefirma grundades 1920 av Marco Trabucchi. Familjen har runt 20 hektar vinodlingar och gör också sin egen olivolja. Egendomen var en av de första i Valpolicella att bli ekologiskt certifierad.

Lunchen blir på Squarano Estate som ägs av Marchesi Fumanelli. Detta är en fantastisk vacker egendom mitt i Valpolicella Classico-området, ett palats med utsikt över landskapet är förvisso värdigt en markis. Familjen Fumanelli har odlat vin här sedan 1470. Vi hinner med ett besök bland vinrankorna och i källaren innan vi sätter oss till bords i skuggan på borggården, om vädret tillåter, och avnjuter en lyxig flerrättersmåltid med egendomens viner till.

På programmet står också besök lilla producenten Antolini i Valpolicella. Vingården drivs mycket ambitiöst av bröderna Pier Paolo och Stefano Antolini. Tyndpunkten ligger på arbetet ute i vingården som sker i möjligaste mån utan några bekämpningsmedel. Bröderna gör valpolicella, amarone, recioto och även grappa.

Sedan är det dags att ta farväl av Valpolicella-sluttningarna och bege oss tillbaks till Verona för en sista kväll i denna vackra stad. Fri kväll.

Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa, copyright BKWine Photography
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave
Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave, copyright BKWine Photography
Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave
Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Veneto och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa till Veneto

Datum: [detta är ett programexempel]

Pris: [detta är ett programexempel]

Enkelrumstillägg: [detta är ett programexempel]

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • Tre-stjärniga Hotel Verona, centralt beläget i Verona
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Verona
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska från italienska vid behov, de flesta besök är dock på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Verona.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] .

Boka resan

Sista bokningsdag: [detta är ett exempel på ett program]

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på XX SEK [varierar, anges i aktuellt program]. Resterande avgift ska vara inbetald senast XX dagar [varierar, anges i aktuellt program] före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!