Vinresa Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto i norra Italien

Vinresa till Veneto: njut av Valpolicella och amarone och återupptäck Soave

— Vinresans fokus är Amarone, Valpolicella, och Soave, de stora vindistrikten i Veneto. I Valpolicella har amarone nått stjärnstatus. Både Amarone och ”vanlig” Valpolicella är idag mycket eftertraktade av vinentusiaster runt om i världen. Soave är också ett av Italiens mest intressanta vita viner och numera fjärran från det neutrala vin det en gång var. Med den vackra, eleganta staden Verona, med sin berömda arena, som utgångspunkt besöker vi Venetos olika vindistrikt och går på djupet alla dessa viner och den italienska gastronomin.

Nästa vinresa till Veneto, Amarone, Valpolicella & Soave: September 2020!


Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan

Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Druvor torkar på hyllor för amarone

Druvor torkar på hyllor för amarone, copyright BKWine Photography

Veneto, i nordöst, är en av Italiens största och aktivaste vinregioner. Venetos vingårdar är koncentrerade till trakten kring Verona, Romeo och Julias hemstad, men dessa trevliga viner har inget av tragik över sig! Framför allt inte idag när fler och fler producenter satsar på produktion av kvalitetsviner.

Veneto är ett mycket spännande vindistrikt idag. Det har gått från produktion av opretentiösa, saftiga viner till komplexa, fylliga, ofta med bra lagringspotential. Inte minst den stora framgången som Amarone della Valpolicella, med sin enorma succé i Sverige, har de senaste åren lyft fram regionen Veneto i strålkastarljuset.

Vi kommer att titta närmare på den mycket speciella tillverkningsprocessen av amarone, med appassimento (torkade druvor), och smaka ett flertal amarone. Det är ett tillfälle att gå på djupet i amaronevinerna och i de olika stilar som vingårdarna producerar idag.

Vy över landskapet och vingårdarna

Vy över landskapet och vingårdarna, copyright BKWine Photography

Lika intressant är den kvalitetsrenässans som de ”vanliga” vinerna fått i Venetoregionen. Idag kan både Soave, Valpolicella (utan ”amarone”), Bardolino och de andra distrikten ståta med viner av högsta kvalitet.

Resan kommer givetvis att bjuda på många fina amaroneviner, men det är inte det enda temat. Vi kommer att visa upp ett representativt urval av de viner och producenter som finns i Veneto.

Veneto är inte långt från Emilia-Romagna som kanske är mest känt för sina gastronomiska specialiteter: skinkan och osten! Vi kommer att ha goda tillfällen att smaka prosciutto di Parma (den lufttorkade parmaskinkan), de fantastiska norditalienska charkuterierna och parmesanosten. Eller om man ska vara korrekt, parmigiano reggiano, som även den finns med årgångsbeteckning!

Parmesanost, Parmigiano Reggiano, på lagring

Parmigiano Reggiano, copyright BKWine Photography

Verona är inte bara Romeo och Julias hemstad (man kan gå och se den ödesdigra balkongen) utan även en mycket frodande och rik stad. I den gamla stadskärnan finns till exempel gott om lyxiga mode- och skobutiker. Och även förstås en uppsjö av restauranger.

Staden är även rik på historia, med t.ex. den nästan helt intakta arenan, berömd även för sina operaföreställningar. Nyligen upptäckte man också en hitintills okänd romersk teater mitt inne i staden som nu håller på att utgrävas. Den gamla staden med sina slingrande gator förtjänar verkligen att upptäckas!

Vi kommer att ha Verona som bas, en fantastisk stad med sin välbevarade romerska amfiteater, de många renässanspalatsen och vindlande gränder.

Vi äter tre gastronomiska lyxiga luncher tillsammans, de flesta hos vinproducenter. Kvällarna är lediga att utforska Verona och de många restaurangerna. Vi har många favoriter som vi gärna rekommenderar!


Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit mycket om hur det är att komma med på en vinresa till Veneto och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Venetos vindistrikt, amarone, Valpolicella etc.

Du kan också hitta mer info om Veneto, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.

Några video från vingårdsbesök och annat:

På besök, provning och lunch hos en av producenterna i Valpolicella: Marchesi Fumanelli (Tenuta di Squarano). Här inleder vi lunchen tillsammans med markisen på borggården till hans 1400-talsslott.

På resan till Veneto besöker vi utöver Valpolicella bl.a. Soave. Här står vi på taket på Pieropans vinanläggning mitt inne i byn Soave, tillsammans med Andrea Pieropan. Från Pieropans vingård har vi en fantastisk utsikt över slottet i Soave, takåsarna i byn och de omkringliggande vingårdarna.


Program — vinresa Amarone, Veneto, Valpolicella, Soave

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Onsdag — Ankomst till Verona
 • Torsdag — Valpolicella och amarone
 • Fredag — Soave och Gambellara, nu bland Italiens bästa vita viner
 • Lördag — Djupdykning i Valpolicella och amarone
 • Söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — ankomst till Verona

Ankomst till Verona och incheckning på vårt centralt belägna, trestjärniga hotell.

Piazza Bra och en butiksgata i Verona

Piazza Bra och en butiksgata i Verona, copyright BKWine Photography

Vårt hotell ligger mycket central, bara några minuters promenad från den romerska arenan och Piazza Bra, och dessutom med en trevlig vinbar precis runt hörnet.

Verona är en elegant och frodande typisk norditaliensk stad. Den är bräddfull av historia och sevärdheter: romerska arenan och teatern, kastellet vid floden, de två stora torgen som är stadens två nav, Piazza Bra och Piazza delle Erbe mm. Man kan promenera runt i timtal på de små gatorna och hela tiden upptäcka nya saker.

Här finns också massor med kaféer och restauranger. Vi rekommenderar att man efter att ha avslutat sin aperitif kanske går några kvarter bort från den ganska turistiska Piazza delle Erbe för att få en mer genuin italiensk stämning på kvällens restaurang. Det är inte svårt att hitta en trattoria där man nästan kan se framför sig Lady & Lufsen (för dig som kommer ihåg de tecknade filmerna från julen).

Fri kväll för en första kvällspromenad i den gamla stadskärnan.

Arenan i Verona

Arenan i Verona, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Valpolicella och amarone

Vi ägnar dagen åt Valpolicella, med sitt “vanliga” vin och sin amarone. Hela distriktet ligger inom behändigt avstånd från Verona.

Druvor mogna för skörd i vingården

Druvor mogna för skörd i vingården, copyright BKWine Photography

Druvorna till dessa viner, corvina veronese, rondinella, molinara och corvinone. odlas nära Verona, på ibland terrasserade sluttningar. Vingårdarna sprider ut sig över fem dalar som gör landskapet vackert böljande.

Klimatet är gynnsamt, inte bara för att få mogna druvor utan även för att torka dem på hösten och vintern, den s.k. appassimento, till den torra Amarone och den söta Recioto.

Vi besöker bl.a. Musella som nyligen ställde om sin vingård till biodynamisk odling.

Ett annat besök blir hos Massimago i den lite vilda och undangömda Mezzane-dalen. Här äter vi även en fantastisk lunch med flera olika lokala specialiteter. Och till lunchen dricker vi naturligtvis egendomens goda viner.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Verona.

Fri kväll.

Kanske för att upptäcka den otroligt välbevarade romerska arenan mitt i centrum på Piazza Bra, bara någon minuts promenad från hotellet, med en fortsatt promenad ned till Piazza delle Erbe för en drink — dags att prova en Aperol spritz? — och sen kanske middag nedåt floden?

Vingården Le Fraghe i Bardolino, Veneto, Italien

Vingården Le Fraghe i Bardolino, Veneto, Italien, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Soave och Gambellara

Soave Superiore fick, precis som amarone, sin DOCG för ett par år sedan, Italiens högsta kvalitetsbeteckning för viner.

Vy över landskapet, vingårdarna och en medeltida by

Vy över landskapet, vingårdarna och en medeltida by, copyright BKWine Photography

Även här har vi haft en explosion av kvalitetstänkande. Kanske minns du, som jag, Soave för 20 år sedan som ett neutralt och ganska smaklöst vin? Så är det inte längre. Liksom Valpolicella har Soaves image helt och hållet förändrats i takt med att producenterna satsar på karaktär och personlighet i sina viner.

Vi besöker några av de ledande egendomarna i Soave, som t ex dynamiska Coffele, vackert belägen mitt i gamla stan i Soave, Pieropan på huvudgatan i Soave eller unge och ekologiske Giovanni Menti i den bergiga regionen Gambellara som ligger strax öster om Soave (och som är ett område som bara de verkligt välinformerade upptäckt ännu så länge). Eller någon annan av de som idag gör Soave av hög kvalitet.

Vi äter lunch, en spännande menu degustazione, hos familjeägda La Cappuccina i Costalunga di Monteforte, där den ene brodern är vinmakare, systern sköter marknadsföringen av vinet, och den andre brodern står i köket i restaurangen. Familjen Tessari producerar aromatiska och eleganta Soave men också viner gjorda på sauvignon blanc, cabernet sauvignon och carmenère (!).

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Verona. Fri kväll i Verona. Kanske dags att pröva någon av våra favoritrestauranger med venetianska specialiteter, eller ett besök på stans bästa pizzeria?

Druvor mogna för skörd i vingården

Druvor mogna för skörd i vingården, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Valpolicella och Amarone

Denna dag håller vi oss i vindistriktet närmas Verona, Valpolicella, och ägnar oss mycket åt den berömda amaronen.

Dags för en aperitif på ett café

Dags för en aperitif på ett café, copyright BKWine Photography

På programmet står besök hos Villa Bellini, en liten ekologisk egendom som drivs av dynamiska Cecilia Trucchi.

Gården ligger mycket vackert i ett mjukt böljande landskap. Cecilia gör kryddig och svartvinbärsdoftande Valpolicella med egenhändigt designade etiketter. Parallellt med att driva vingården håller hon på att renovera en gammal renässansvilla!

Lunchen blir på Squarano Estate som ägs av Marchesi Fumanelli. Detta är en fantastisk vacker egendom mitt i Valpolicella Classico-området, ett palats med utsikt över landskapet förvisso värdigt en markis. Familjen Fumanelli har odlat vin här sedan 1470.

Vi hinner med ett besök innan vi sätter oss till bords, om vädret tillåter, i skuggan på borggården, och avnjuter en lyxig flerrättersmåltid med egendomens viner till.

Vi avslutar dagen med ett besök hos en liten familjeägd vingård – med en mycket ambitiös ung vinmakare! – i de vackra Monte Fumane-bergen. Sedan är det dags att ta farväl av Valpolicella-sluttningarna och bege oss tillbaks till Verona för en sista kväll i denna vackra stad.

Fri kväll.

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Druvor torkar på hyllor för amarone

Druvor torkar på hyllor för amarone, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresa Veneto, amarone, Valpolicella

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • Tre-stjärnigt, centralt beläget hotell i Verona
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska italienska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Verona
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Verona.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa till Veneto, Valpolicella, amarone!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

Lunch med en vinproducent

Lunch med en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!