Vinproducenter vi besöker

Om de producenter vi besöker

En vinproducent i sin vinkällare

En vinproducent i sin vinkällare, copyright BKWine Photography

Vi vill att du får besöka de bästa och mest intressanta vingårdarna. Därför lägger vi ner mycket energi på att hitta riktigt spännande vinproducenter för våra vinresor.

De vingårdar vi besöker på vinresorna är vanligen en blandning av små familjeproducenter och stör, mer kända, vinproducenter – allt noga utvalt för att ge dig en unik upplevelse.

Även om de ”kända namnen”, de stora grand cru-producenterna, de mest prestigefyllda ”husen”, de “stora” slotten, kan vara en stor upplevelse så är de besök som stannar i minnet, de där man verkligen får se bakom kulisserna på vinproduktionen, oftast de små vingårdarna, där du får träffa vinmakaren eller ägaren själv, och kanske till och med hela familjen med tre generationer vinmakare.

Travel and Leisure Magazine har kallat BKWines vinresors för ”world’s top wine tours” i sin bedömning av vinreseorganisatörer. De utmärkte oss speciellt som ”best for meeting the winemakers”.

På många vinbesök på våra resor så blir det snabbt en diskussion med vinmakarna, och det är i dessa möten som man verkligen börjar förstå hur saker och ting går till. Ibland kanske vi till och med stannar och äter lunch hos vinmakaren själv. Till skillnad mot t.ex. i USA eller i Sydafrika är det väldigt få vingårdar i Europa som har egna restauranger. Istället är det något vingårdarna gör just för oss – för dig – kanske i egendomens privata matsal.

Ett elegant vinslott

Ett elegant vinslott, copyright BKWine Photography

Varje möte, och därmed följande diskussion, med en vinmakare kan ta ganska lång tid, vilket också innebär att vi har ganska få besök per dag på programmet. Förvänta dig inte att springa in och ut ur vinprovningsrummen fem eller sex gånger per dag, med andan i halsen, på en vinresa med BKWine.

Ett typiskt dagsprogram omfattar runt tre besök, varav ett besök kan vara kombinerat med lunchen. Men även om det inte är så många besök på en dag blir det ändå ofta lite ont om tid. Konversationen och diskussionen kommer igång, och kanske fler och fler viner kommer upp ur källaren. Och sånt kan ju förstås ta lite tid…

Print Friendly, PDF & Email
Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!