Om våra vinresor och matresor

Den underbara vinresan – med BKWine

A winding road through the vineyards

En slingrande väg genom vingårdarna, copyright BKWine Photography

BKWine är specialiserad på att organisera vinresor och matresor av högsta kvalitet– oförglömliga upplevelseresor! Vi tar dig med till världens mest charmerande vindistrikt för att dela med oss av vår passion för enastående viner, högklassiga måltider och vackra landskap.

När vi reser i vinområden handlar det också mycket om personer och om personliga upplevelser. Att göra nya bekantskaper, möta personer som har något att berätta; att veta var man ska slinka in – säkerligen inte på första bästa turistfälla. Men det handlar också om att upptäcka det okända, det oväntade och nya, spännande. Att träffa duktiga vinproducenter (inte nödvändigtvis med världskända namn eller varumärken) och att prova deras viner. De bästa små lokala krogarna, och ibland stjärnrestauranger. Framför allt vill vi dela med oss av allt detta till andra. Till dig som reser på en vinresa eller gourmetresa med BKWine!

Vill du lära dig lite mer om vin och samtidigt njuta av gastronomiska måltider? Kom på en av våra vinresor eller gourmetresor! Eller du kanske letar efter den där allra lyxigaste vinresan med bara grand cru-viner och slottsboende? Är du nyfiken på vem som kommer att bli framtidens stora stjärnor på vinhimlen? Vill du lära dig från grunden om hur man odlar och tillverkar vin? Eller gå djupt i detalj?

Du har hittat rätt!

Vi har två typer av vinresor och matresor:

Öppna resor: vinresor på vårt regelbundet uppdaterade reseprogram. Du anmäler dig för de datum och den destination som passar dig. De här resorna går till våra populäraste resmål, och ibland till mer okända vindistrikt, men som ändå är pärlor. Dessa vinresor & gastronomiresor sträcker sig vanligen över fyra nätter / tre fulla dagar. Perfekt för en lång-weekend, eller så kan du förlänga resan med några dagar och få en blandning av vin, mat och annat. Ta en titt på vad som är på programmet i Aktuella Resor. Eller gå till sidorna med Populära Resmål så kan du se vilka vinresor och matresor vi brukar ha på gång och som kanske dyker upp snart på programmet. Hör av dig om du undrar.

Skräddarsydda eller privata resor: Det är resor för dig som vill ha något som inte finns in vårt ”vanliga” program. Kanske ett ovanligt resmål. Eller en mycket privat liten lyxrundtur bland vingårdarna. Ett kundarrangemang, en företagsresa eller incentiveresa. En kombinerad vinresa / utbildningsresa och vinkurs. Läs mer om detta på Skräddarsydda Resor och Specialresor.

Alla våra resor leds av en av våra duktiga vinguider och reseledare. Du kan läsa mer om vilka de är i avsnittet vi på BKWine.

På en vinresa med BKWine kommer du också att ha rikliga tillfällen att smaka på de mest spännande vinerna och på den lokala gastronomin. På resorna har vi gott om privata vinprovningar hos vinproducenterna och härliga gourmetmåltider.

Kunskap och erfarenhet

Tasting wine a restaurant

Glas på rad för vinprovning till lunchen, copyright BKWine Photography

Britt och Per, som grundat och driver BKWine, är också internationellt kända som vinskribenter och vinfotograf. De förekommer regelbundet i vintidningar och mattidningar. De har skrivit två böcker om vin.

Många vinproducenter känner till BKWine långt innan vi kontaktar dem tack vare vår vinjournalistik och våra vinböcker.

BKWine har mer än 15 års erfarenhet av att organisera vinresor och matresor. Vi har arrangerat flera hundra resor till vindistrikt världen över. Med den erfarenheten som bakgrund kan vi lova dig en unik vin- och matupplevelse när du reser med oss – den perfekta upplevelseresan! Varje år arrangerar vi ett trettiotal vinresor och gourmetresor. Britt och Per besöker själva, var och en, runt 200 vingårdar varje år.

BKWines resor har blivit utnämnda till ”världens bästa vinresor” av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning.

BKWines resor är ”av Munskänkarna rekommenderade vinresor”. BKWine har under många år hållit kurser för Munskänkssektioner och organiserat resor för Munskänkarna. Många Munskänkar är förstås också kunder på våra öppna resor.

Tack vara våra många kontakter i vinvärlden, vår erfarenhet och kunskap om vin och turism, våra många resor i vindistrikt kan vi garantera dig en upplevelse utan like. Vi kan ta dig med till de berömda vindistrikten och de exklusiva slotten, eller till de oupptäckta pärlorna – framtidens stjärnor. Våra resor går till de flesta av vinvärldens spännande distrikt, i Frankrike, Italien, Portugal, Österrike, Spanien, Sydafrika mm. Om just ”din” destination inte finns på vårt aktuella program så kontakta oss för en diskussion. Kanske kan vi lägga in den nästa år eller kanske kan vi göra en skräddarsydd resa.

Britt & Per Karlsson
BKWine


Vinresor med BKWine – Images by Per Karlsson

Print Friendly, PDF & Email
Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!