Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Om våra vinresor och matresor

Den underbara vinresan med BKWine

BKWine organiserar vin- och matresor av högsta kvalitet till världens vackra vinregioner. Vi vill dela med oss av vår passion för ljuvliga viner, enastående mat och ett magnifika vingårdar.

Att resa är för oss en personlig upplevelse. En bra resa handlar om att träffa rätt människor och att veta vart man ska åka. Men det handlar också om att utforska, att upptäcka talangfulla vinproducenter, att smaka på deras viner, njuta av den bästa lokala maten, uppleva minnesvärda stunder eller oväntade läckerheter. Och naturligtvis handlar det också om att dela detta med andra. Vi vill dela den här typen av upplevelser med … dig.

Vill du lära dig lite mer om vin och samtidigt njuta av gastronomiska måltider? Kom på en av våra vinresor eller gourmetresor. Är du nyfiken på vem som kommer att bli framtidens stora stjärnor på vinhimlen? Vill du veta mer om de senaste trenderna i vinmakning och vinprovning från odlarna själva?

Då har du hittat rätt!

Vi har två typer av vinresor och matresor:

Öppna resor:

Vinresor på vårt kontinuerligt uppdaterade program. Du en resa för de datum och den destination som passar dig. De här resorna går till våra populäraste resmål, och ibland till mer okända vindistrikt, men destinationer som ändå är pärlor.

Dessa vinresor sträcker sig vanligen över fyra nätter/tre fulla dagar. Perfekt för en lång-weekend. Och du kan givetvis förlänga resan med några dagar och få en blandning av vin, mat och annat. Ta en titt på vad som är på programmet i Aktuella Resor.

Skräddarsydda eller privata resor:

Det är resor för dig som vill ha något som inte finns in vårt ”vanliga” program. Kanske ett ovanligt resmål. Eller en privat lyxig rundresa bland vingårdarna. Ett kundarrangemang eller en företagsresa. En kombinerad vinresa, utbildningsresa och vinkurs. Läs mer om detta på Skräddarsydda Resor och Specialresor.

Populära resmål:

Du kan också titta på sidorna med Populära Resmål för att se vilka vinresor och matresor vi brukar ha på gång och som kanske snart dyker upp på programmet. Eller för att ge dig inspiration för en skräddarsydd vinresa. Hör av dig om du har frågor.

Alla våra resor leds av en av våra duktiga vinguider och reseledare. Du kan läsa mer om vilka de är i ”Vi på BKWine”.

På våra resor får du smaka på de mest spännande vinerna och den goda lokala gastronomin. Vi har privata vinprovningar hos vinproducenterna och härliga gourmetmåltider.

Kunskap och erfarenhet

Vi är Britt och Per Karlsson. Det är vi som startade och driver BKWine. Vi är också internationellt kända vinskribenter och vinfotograf. Vi förekommer regelbundet i vintidningar och mattidningar. Vi har skrivit ett flertal prisbelönta böcker om vin.

Många vinproducenter känner till oss och BKWine långt innan vi kontaktar dem tack vare vår vinjournalistik och våra vinböcker.

BKWine har mer än 20 års erfarenhet av att organisera vinresor och matresor. Vi har arrangerat många hundra resor till vindistrikt världen över. Med den erfarenheten som bakgrund kan vi lova dig en unik vin- och matupplevelse när du reser med oss. Varje år arrangerar vi ett trettiotal vinresor och gourmetresor. Britt och Per besöker själva, var och en, runt 200 vingårdar varje år, så du kan vara säker på att våra resor är organiserade av några som verkligen kan den här verksamheten och kan vin.

BKWines resor har utnämnts till ”världens bästa vinresor” av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning, ”top ten wine tasting holidays” av AOL Travel och många andra. BKWines resor är ”av Munskänkarna rekommenderade vinresor”.

Våra kontakter i vinvärlden, vår erfarenhet och våra många resor i vindistrikten ger dig en garanti att en resa med BKWine är en upplevelse som ingen annan. Med oss besöker du de berömda vinregionerna och de exklusiva slotten eller så kan vi ta dig till de oupptäckta pärlorna, de framtida stjärnorna.

Våra destinationer inkluderar Frankrike, Italien, Portugal, Österrike, Spanien, Sydafrika, Sydamerika, Nya Zeeland mm. Om just ”din” destination inte finns på vårt aktuella program, kontakta oss för att diskutera en skräddarsydd resa.

Britt & Per Karlsson
BKWine

Britt & Per Karlsson, grundare av BKWine
Britt & Per Karlsson, grundare av BKWine

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!