Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

BKWine AB

BKWine AB är ett svenskt företag som sysslar med vin i många olika former. Allt vi gör har med vin att göra på ett eller annat sätt. Vår huvudverksamhet är vinresor, men vi gör även många andra saker, som t.ex. vinjournalism och vinfotografi. Vi startade vår vinreseverksamhet i denna form för över 20 år sedan.

Företaget BKWine AB

BKWine är ett företag som drivs av vinexperter som har en passion för vin och gastronomi och som är specialister på vinresor.

BKWine grundades av Britt och Per Karlsson, två svenskar som bor i Frankrike sedan början av 1990-talet. BKWine är resultatet av deras intresse och passion för vin, mat och resor.

Vinresor, matresor, gourmetresor

BKWine AB arrangerar vinresor. Detta är hjärtat i vår verksamhet. Vi har tagit resenärer runt vingårdar och visat vinälskare vad som händer bakom kulisserna i mer än 20 år. Vi organiserar cirka 30 vinresor om året och besöker personligen cirka 300 vingårdar varje år.

Vi arbetar med vinentusiaster men också med människor som arbetar inom vinindustrin. Våra kunder är allt från den nyfikna nybörjaren som vill besöka en vingård för första gången till vinutbildaren eller sommelieren som vill få en insiders syn på vinvärlden.

Vi kan nog utan att överdriva säga att vi kan och vet mer om vin än någon annan researrangör.

Vinjournalism

Grundarna av BKWine AB, Britt och Per, skriver om vin, mat och resor. Vi har arbetat på frilansbasis för många olika vin- och mattidningar. Vi publicerar också ett av de mest lästa vinnyhetsbreven BKWine Brief, publicerat både på svenska och på engelska, och online-magasinet BKWine Magazine, vilket också skrivs både på svenska och på engelska. BKWine Magazine är förmodligen Skandinaviens mest lästa oberoende vinwebbsajt. Den engelska upplagan läses över hela världen och anses som en auktoritativ källa för vininformation. Den citeras regelbundet bl.a. av OIV (International Organisation for Vine and Wine) och Wine Business Monthly.

Vi skriver också för amerikanska Forbes.com.

Forbes_com-Logo-320x122

Vi har publicerat ett flertal internationellt prisbelönta böcker om vin. Läs mer om våra vinböcker här.

Vi är medlemmar i CWW (Circle of Wine Writers – UK), APV (Association de la Presse du Vin – France) och FIJEV (International Wine Writers ‘Federation).

CWW Circle of Wine Writers logo
FIJEV logo

Provningsledare och talare

BKWine anlitas ofta som provningsledare, talare och kursledare om vin. Vi har hållit föreläsningar och provningar om ett brett spektrum av vinteman, bland annat i många av föreningen Munskänkarnas sektioner i Sverige, Finland, Belgien och Frankrike. Få talare har en sådan ingående och konkret kunskap om vad vinmakare gör inom olika områden i världen.

Konsulting, turismexpert, konferenser, tävlingsdomare

BKWine anlitas som konsult i ämnen relaterade till vin och vinturism. Vi har arbetat med många nationella och internationella organisationer inom dessa områden.

Vi deltar regelbundet som domare i vintävlingar över hela världen, i Europa, Sydamerika, Asien.

Consulting-Logos-1-495x230-low

Consulting-Logos-2-495x230-low

Fotografi

BKWine har, under namnet BKWine Photography, ett omfattande bildarkiv med fotografier om vin, mat och resor. BKWines fotografi har licensierats av tidskrifter och bokförlag över hela världen. Bland kunderna finns Wall Street Journal, Decanter Magazine, National Geographic, Mitchell Beazley (med t.ex. The World Atlas of Wine), GEO och många andra.

Copyright för text och bilder

All text och bild på denna sajt är upphovsrättsskyddat, skyddad av copyright. Allt är, om inget annat uttryckligen anges, copyright BKWine AB och/eller BKWine Photography. (Undantaget är t.ex. tidningars logotyper och liknande som används inom ramen för ”fair use”.)

Detta innebär, till exempel, att det inte är tillåtet att kopiera text eller fotografier från denna sajt och publicera i andra sammanhang, t.ex. i tryck, på en annan webbsajt eller på en blogg. Otillåten användning strider mot lagen.

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!