Vinresa till Le Marche

Le Marche – italiensk vin- och mat-destination vid Adriatiska havet

— Sol, vind, hav och en mängd intressanta viner. Och den mest otroliga gastronomiska specialitet som vi hittills har smakat: färserade och friterade oliver! Denna lilla region mitt i Italien har ett strålande läge vid Adriatiska havet och imponerande höga berg i inlandet. Köket präglas av både fisk och annat gott från havet och av kött och högklassiga charkuterier som torkade korvar och skinkor. Vinerna är fortfarande ganska okända internationellt. Men i Italien är de mycket högt skattade. Var bland de första i Sverige att upptäcka denna fantastiska mat- och vinregion.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Le Marche: Kontakta oss!


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.
Böljande, kulligt landskap i Le Marche

Böljande, kulligt landskap i Le Marche, copyright BKWine Photography

Det produceras mycket vin i Le Marche. Mycket av det görs på sangiovese och trebbiano. Klimat, jordmån och även landskapet påminner om Toscana. Känt är Le Marche för sina vita viner gjorda på verdicchio, Italiens kanske mest högklassiga vita druva. Dessa viner dricker invånarna själva gärna till fisk. Den exklusivaste är Verdicchio dei Castelli di Jesi, ofta gjord i fruktig, elegant stil men alltid med viss fyllighet.

Andra glada överraskningar är den gröna pecorino-druvan och naturligtvis montepulciano. Denna sistnämnda blandas med sangiovese till Rosso Piceno. I högklassiga rosso conero används den i ensamt majestät.

Vi har staden Ancona som bas under denna resa. Ancona är huvudstad i regionen Le Marche. Invånarantalet är drygt 100 000 och läget mycket vackert vid Adriatiska havet. Ancona är en viktig hamnstad med färjeförbindelser till Kroatien, Grekland och Turkiet. Det är en stad med charm som fler och fler turister nu upptäcker och inte bara sådana som stannar till där med sina kryssningsfartyg.

Det är en trevlig och livlig stad, hamnområdet inte minst där det vimlar av caféer och restauranger. Inne i den vackra medeltida kärnan finns ett myller av små kyrkor. Den största av dem, katedralen San Ciriaco, tronar dock på en kulle ovanför stan. Dit går man naturligtvis för att titta på detta mästerverk i romansk och gotisk stil som stod färdigt 1189. Men också för den magnifika utsikten över stan och det blå havet.

Vi träffas i Ancona och dit tar du dig på egen hand. Kanske vill du först upptäcka de fantastiska sandstränderna som hela Le Marche-kusten erbjuder. På torsdag morgon hämtar vår buss upp oss vid hotellet och vi börjar vår upptäcktsfärd.

Böljande, kulligt landskap i Le Marche

Böljande, kulligt landskap i Le Marche, copyright BKWine Photography


Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit mycket om hur det är att komma med på en vinresa till Italien och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Italiens vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Italien, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program — Vinresa i Le Marche

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program

För mer detaljer kontakta BKWine.

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Ancona
 • Dag 2, torsdag — Rosso Cònero & Rosso Piceno
 • Dag 3, fredag — Verdicchio dei Castelli di Jesi
 • Dag 4, lördag — Colli Pesaresi
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Ancona

Ankomst till Ancona och incheckning på vårt fina 4-stjärniga hotell. Hotellet ligger vid vattnet men ändå nära centrum, har en fin trädgård och swimmingpool och en fantastisk utsikt.

En ”tankstation” för vin i lösvikt på en vingård i Le Marche

En ”tankstation” för vin i lösvikt på en vingård i Le Marche, copyright BKWine Photography

Ni kommer när vi själva vill under dagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Katedralen högt uppe på kullen, Trajanus imponerande romerska triumfbåge, eller något av renässanspalatsen kanske lockar? Är du hurtig kan du promenera hela vägen upp till katedralen. Det ger dig flera vackra utsiktspunkter över hamnen på vägen upp.

Vårt hotell ligger i den modernare delen av staden med utsikt ut över havet.

En promenad längs allén Viale della Vittoria tar dig in the Gamla Stan, eller varför inte pröva en av de fantastiska trådbussarna?

Promenera en sväng i stan eller gå till hamnen och titta på båtarna. Ta en espresso eller ett glas vin på en av de många uteserveringarna och titta på folklivet. Och sedan kommer det roligaste: att välja en middagsrestaurang! Vi bor i Ancona under hela resan.

Aperitif före lunchen på en restaurang i Florens

Aperitif före lunchen på en restaurang i Italien, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Rosso Cònero & Rosso Piceno

Denna dag åker vi en liten sträcka söderut från Ancona. Vi ska besöka några av de bästa producenterna av bl a den berömda rosso cònero.

Vingårdar i det böljande landskapet i Le Marche

Vingårdar i det böljande landskapet i Le Marche, copyright BKWine Photography

Strax söder om Ancona ligger Monte Cònero vars höga berg reser sig brant upp från sandstränderna. Det är ett dramatiskt landskap. Här ligger den lilla appellationen Rosso Cònero. Druvan är montepulciano men vissa blandar in lite sangiovese. De senaste åren har sett en enorm förbättring av kvaliteten här i Cònero, bland annat genom minskade uttag.

Nu har vinproducenterna stor ambition och det får vi till viss del tacka Alessandro och Serenella Moroder för. Detta vinmakarpar var bland de första att producera högklassig Rosso Cònero. Nu hittar man koncentrerade viner med intensiva och långa smaker lite varstans i området. I smaken finns aromer av körsbär och medelhavsörter.

Vi besöker Moroder, den första egendomen som fick 3 glas av Gambero Rosso för sin Rosso Cònero. Vi äter en god lunch på deras restaurang Aiòn. Kocken använder lokala produkter, ibland från den egna gården. Det blir typiska, lokala rätter och till dessa provar vi egendomens viner.

Borgmästeriet i en liten stad i Le Marche

Borgmästeriet i en liten stad i Le Marche, copyright BKWine Photography

Om Cònero är litet så är Piceno desto större. Det är det största distriktet i Le Marche.

Även här blir vinerna mer och mer intressanta. Vi märker det hos till exempel Boccadigabbia som gör några av traktens bästa Rosso Piceno men också en exceptionell cabernet sauvignon kallad Akronte, och en rolig blandning av syrah, merlot och montepulciano

En annan intressant egendom är Fattoria Le Terrazze i Numana, vid foten av Monte Cònero.

Här är man mycket förtjust i den lokala montepulciano men gör även spännande viner på olika blandningar, som IGT Marche Chaos som gör av montepulciano, syrah och merlot.

Sen eftermiddag kör vi tillbaka mot Ancona. Kvällen ledig för eget strosande i stan. Kanske är du sugen på en god köttbit? Någon restaurang erbjuder säkert tournedo rossini. Den store kompositören föddes nämligen i Le Marche.

Det kan finnas höga berg i bakgrunden i Le Marche

Det kan finnas höga berg i bakgrunden i Le Marche, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Verdicchio dei Castelli di Jesi

Igår var det huvudsakligen röda viner på programmet. Idag blir det också smakprov på några av Italiens bästa vita, och även mousserande.

En bergstoppstad i Le Marche

En bergstoppstad i Le Marche, copyright BKWine Photography

Den mest kända druvan i Le Marche är grön och heter verdicchio. Det är på många sätt den viktigaste druvan, den som satte Le Marche på vinkartan.

Den mest kända verdicchio kommer från Castelli di Jesi, några mil in i landet från Ancona. Vinområdet är omgivet av små medeltida, ringmursomgärdade byar, castelli.

Verdicchio dei Castelli di Jesi är ett torrt vin med fina aromer och en liten bitterhet i eftersmaken. Det är det som gör det till ett så bra matvin. Det är även lagringsdugligt, annars en ganska ovanlig egenskap hos vita italienska viner.

Bland de intressanta besök vi gör under dagen finns Umani Ronchi i Osimo. Han är känd både för sin verdicchio och sin rosso cònero. Han ägnar sig åt en hel del experiment både i vingården och inne i källaren och tar gärna till sig ny teknik.

Vingårdar i det böljande landskapet i Le Marche

Vingårdar i det böljande landskapet i Le Marche, copyright BKWine Photography

För att förbättra koncentrationen i vinerna har han bl a ökat planteringstätheten och valt bättre kloner. Han är noga med att plantera rätt druva i rätt jordmån. Kalksten för de röda druvorna, tyngre lerjord för de vita.

Även vingården Moncaro experimenterar. Tillsammans med olika universitet forskar man kring lokal jäst och olika gamla kloner av verdicchio. I den vackra källaren finns både ekfat och pupitre för spumante. Här hos Moncaro kommer vi att äta en härlig lunch på egendomens förträffliga Ristorante Erard. Specialiteten är bl a färsk fisk.

Efter våra tre besök återvänder vi sen eftermiddag till Ancona. Kvällen är fri för att nya upptäckter. Kanske någon restaurang frestar med spädgris, en stor specialitet i regionen. Helst färserad. Man älskar att färsera i Le Marche. Till och med små oliver som ni har sett.

Le Marches berömda fyllda och friterade oliver

Le Marches berömda fyllda och friterade oliver, copyright BKWine Phtography

Lördag, dag 4 — Colli Pesaresi

Idag drar vi oss norrut, mot städerna Pesaro och Fano. Det blir en resa på en knapp timme längs Adriatiska havets kust.

Lufttorkad skinka är en specialitet i Le Marche

Lufttorkad skinka är en specialitet i Le Marche, copyright BKWine Phtography

Colli Pesaresi är den nordligaste DOC:n i Le Marche. Här uppe i norr odlas bl a bianchello del metauro, en originell grön druva med elegant karaktär och gamla anor.

Vi besöker bl a Claudio Morelli vars gård uppe på en sandig kulle har 20 hektar vinodlingar och 500 olivträd. Förutom bianchello del metauro har han också sangiovese, montepulciano, cabernet, merlot och inte minst vernaccia rossa, en annan mycket lokal druva. Claudio Morelli menar att hans viner får en fin friskhet, både de vita och de röda, tack vara svala vindar från Adriatiska havet och den lätta sandiga jorden. En mycket intressant egendom.

Under lunchen, som blir strax utanför Pesaro, får vi ytterligare ett tillfälle att njuta av det goda Le Marche-köket. Inte minst de högklassiga charkuterierna- coppa, salame lardellato, prosciutto montefeltro med mera – och fårosten pecorino i olika varianter.

Hos producenten Guerrieri börjar vi med en promenad i vingården. Kanske är skörden i full gång! Guerrieri har även en experimentvingård med 27 olika lokala Le Marche-druvor. Att vara ute i vingården och lära mer om arbetet på fältet hör till det viktigaste på en vinresa. Fast kanske en provning av vinerna är lika viktig!

Efter det avslutande eftermiddagsbesöket bland kullarna så drar vi oss åter ner mot Ancona för en sista övernattning. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Har du ännu inte smakat brodetta all’anconitana, Anconas egen fisksoppa, så är det dags i kväll. Traditionen säger att den ska göras med 13 olika fisksorter.

Böljande, kulligt landskap i Le Marche

Böljande, kulligt landskap i Le Marche, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Botti och vanliga ekfat i en källare i Le Marche

Botti och vanliga ekfat i en källare i Le Marche, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresan till Le Marche

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 nätter i dubbelrum, inklusive frukost:
  • 4 nätter i Ancona på 4-stjärnigt hotell
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter, inklusive provning med olika viner, hos vinproducenter
 • Start- och slutpunkt: Ancona
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Ni tar er själva till Ancona. Stockholm har bra förbindelser till Ancona med t.ex. Lufthansa.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa och matresa till Le Marche!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinmakare i vingården, Rioja

En vinmakare i vingården, Rioja, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!