Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinresa till Champagne, Chablis, Bourgogne: Tre Klassiker

Dela/gilla reseprogrammet:

Tre Klassiker – Vinresan till Champagne, Chablis och Bourgogne

— Vi kallar denna resa för 3 klassiker! Den tar dig nämligen till tre av de mest klassiska vindistrikten i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta hinner vi med på en förlängd helg, onsdag till söndag. Detta är vinresan för dig som vill uppleva mycket under kort tid!

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Reims, Chablis, Beaune
 • Lyxiga måltider
 • [exempelprogram]
 • Champagne
 • Chablis
 • Bourgogne
 • Fantastiska grand cru-provningar
 • Vacker fransk landsbygd

Boka nu!

Obs: Exempel på ett program

Detta är ett exempel på hur ett program kan se ut. Varje vinresa som vi arrangerar är unik och individuellt planerad. Programmet varierar t.ex. med hänsyn till säsong och omständigheter. Detaljerna i programmet, t.ex. vilka producenter vi besöker, är olika från gång till gång.

Nästa vinresa “Tre klassiker”

 • Kontakta oss!

Vill du uppleva mycket på kort tid, är detta resan för dig. Men det betyder inte att vi behöver stressa runt. Vi hinner med flera intressanta besök i varje distrikt och många, många viner kommer vi att prova.

Resan startar i Reims i Champagne. Det är lätt att ta sig dit med tåg från Paris eller från flygplatsen.

Champagne är Paris “närmaste” vindistrikt och inte finns det väl något annat ord i vinets värld som för tankarna till fest så som Champagne? Den tunga flaskan, det lilla ploppet och pysandet när man öppnar flaskan, ljudet av bubblorna i glaset, doften, smaken. Allt med champagne gör att man blir på gott humör.

Men på denna vinresa kommer vi att upptäcka att Champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Och ingen annanstans än på plats kan man egentligen förstå hur tillverkningen av denna sprudlande dryck går till.

Vi hinner med två besök i Champagne och en lyxig champagnelunch. Du kommer att lära dig det mesta om hur man tillverkar Champagne och varför mousserande vin blir godare här än någon annan stans.

En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne, copyright BKWine Photography
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne, copyright BKWine Photography

Sedan går färden vidare mot vindistriktet Chablis, 20 mil från Champagne, en behaglig färd genom det vackra franska landskapet efter vår härliga lunch. I Chablis kommer vi att bo på trevliga och eleganta Hostellerie des Clos och vi äter en gemensam middag på hotellets restaurang. Samtidigt får du en liten introduktion till regionen Chablis och dess viner över middagen.

Nästa morgon är det dags att besöka några kända chablis-producenter. Här i Chablis får chardonnay-druvan en alldeles speciell karaktär: krispig, aromatisk, stilren, beroende både på det nordliga klimatet, frånvaron (för det mesta) av eklagring och den kalkhaltiga s.k. kimmeridge-jorden. Detta gör chablis-vinerna till några av de mest finessrika och eleganta på vitvinsscenen.

Det ger dig en inblick i vilka olika typer av viner, stilar och kvaliteter man hittar här hos vinproducenterna i Chablis.

Under fredagen besöker vi några välkända och kvalitetsmedvetna producenter och bekantar oss med de olika grand cru- och premier cru-vingårdarna.

Efter lunch åker vi vidare söderut i Bourgogne, till Côte d’Or och den fina lilla staden Beaune, dit vi anländer tidig kväll. Du kommer att hinna lite sightseeing innan du ger dig ut och botaniserar bland Beaunes många restauranger. Beaune är en pärla bland franska landsortsstäder med mycket sevärdheter, caféer, vinbarer och restauranger.

Ett vackert hus bland vingårdarna i Bourgogne
Ett vackert hus bland vingårdarna i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Provning av viner i en källare i Bourgogne
Provning av viner i en källare i Bourgogne

På lördagen kör vi först norrut till vingårdarna i Côte de Nuits. Vi passerar kända byar som Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée, Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin… I Fixin, strax norr om Gevrey, äter vi lunch hos en liten odlare och vi provar ett antal av hans goda viner. Eftermiddagen ägnar vi åt Côte de Beaune och ett par kvalitetsmedvetna odlare.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Dags att tappa om faten i källaren i Bourgogne
Dags att tappa om faten i källaren i Bourgogne, copyright BKWine Photography
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne

Program — Vinresa i vinresa Champagne, Chablis, Bourgogne

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Reims
 • Dag 2, torsdag — Champagne
 • Dag 3, fredag —Chablis
 • Dag 4, lördag — Bourgogne, Côte d’Or
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — ankomst till Reims

Ankomst till Reims. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Reims är en stad med knappt 200 000 invånare. Många av champagnehusen har sitt säte här i Reims. I de underjordiska källarna vilar miljontals flaskor i väntan på att så småningom släppas ut och drickas upp.

Reims är en trevlig och livlig stad med flera högklassiga restauranger och många vin- och champagnebarer. Katedralen Notre Dame de Reims, en av Frankrikes vackraste katedraler, är den stora sevärdheten, som man inte får missa.

Denna första kväll kan vi rekommendera en promenad i stadens centrala delar. Det finns ett elegant promenadstråk med många uteserveringar och restauranger. I närheten ligger. Ett glas champagne på en uteservering lockar säkert.

Fri kväll på egen hand.

Den magnifika katedralen i Reims i Champagne
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne, copyright BKWine Photography
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Champagne

Vi checkar ut från vårt hotell efter frukost och vi börjar vår upptäcktsfärd. Vi har inte långt till vindistriktet och vi befinner oss snart ute bland vinrankorna.

Vi börjar med att åka ner mot Epernay. Här ska vi besöka ett litet hus där vi kommer att få en pedagogisk genomgång av hela tillverkningsprocessen. Besöket avslutas med en provning av flera olika champagner. Vi titta närmare på den nya trenden av champagner utan socker som kallas ultra-brut, non-dosé, eller zéro dosage.

Vi åker sedan till Verzy, en av de kända pinot noir-byarna i Montagne de Reims. Här ska vi besöka en familj som gör fantastiskt goda champagner med lång lagring på jästfällningen. Vi börjar med ett besök ute i vingården, därefter i källaren och sedan sätter vi oss till bords för en härlig gourmetlunch med genomgående champagne.

Vi sträcker lite snabbt på benen efter denna goda lunch med säkert ett halvdussin champagner. Sedan plockar vår buss upp oss igen och det blir avfärd mot Chablis. Färden går genom den vackra franska landsbygden, på landsvägar, genom små städer.

Vid 19-tiden checkar vi in på vårt hotell i centrala Chablis, trevliga Hostellerie des Clos. Här kommer vi att äta en lyxig middag tillsammans, på hotellets eleganta restaurang. Till middagen smakar vi olika chablisviner och vi förbereder oss på så vis inför besöken i morgon.

Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne, copyright BKWine Photography
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Chablis

Efter en god frukost ger vi oss av in bland vingårdarna i Chablis med sina olika “lägen”, sina grand cru, premier cru, Chablis och Petit Chablis.

Vi börjar dagen med att åka upp till grand cru-vingårdarna som ligger på en kulle strax utanför staden. Har tar vi ungefär 45 minuters promenad tillsammans med producenten Domaine Céline & Frédéric Gueguen för att få en uppfattning om jordmån, exponering, läge osv. Mycket lärorikt. Céline är dotter till Jean-Marc Brocard och både hon och hennes man Frédéric jobbade tidigare hos honom. Därefter åker vi tillbaka till Chablis och Gueguens nya provningsrum där vi provar igenom en del av deras sortiment.

För lunchen stannar vi kvar i Chablis. Vi äter på en restaurang i Chablis som har fått mycket uppmärksamhet för sin utsökta och innovativa mat. Efter lunchen hinner vi med ett besök i lilla  byn Courgis hos en egendom som ganska nyligen gick ur kooperativet och som nu satsar stort tack vare den nya generationen som tagit över.

Efter lunch åker vi vidare söderut i Bourgogne, till Côte d’Or och den trevliga staden Beaune, Frankrikes kanske mest kända ”vinby”. Vi checkar in på vårt hotell som ligger centralt, nära det ståtliga Hôtel Dieu, även kallat Hospices de Beaune, en av Frankrikes stora sevärdheter, och nära alla restauranger.

Kvällen är fri för att upptäcka denna fantastiska lilla stad.

Vingårdar och böljande landskap i Chablis
Vingårdar och böljande landskap i Chablis, copyright BKWine Photography
Vingårdar och böljande landskap i Chablis
Vingårdar och böljande landskap i Chablis, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Bourgogne, Côte d’Or

Avstånden är lyckligtvis ganska korta i Côte d’Or så vi kommer att hinna med att besöka tre olika producenter den här dagen.

Vi börjar uppe i norra delen av Côte de Nuits, känd för sina fylliga röda viner och för sina många grand cru-vingårdar.

Här i norra delen av Bourgognes hjärta odlar man framför allt pinot noir och gör komplexa och eleganta röda viner. Men här finns också lite vitt, vilket vi kommer att märka.

På morgonen besöker en vinodlare i byn Fixin som kommer att ge oss ett mycket komplett besök. Vi först går ut och tittar på vinrankorna, vi pratar om det viktiga arbetet i vingården, och får en introduktion i beskärning och terroir. Vi fortsätter besöket inne i jäshallen och i ekfatskällaren och avslutar i den gamla fina källaren med en provning.

Vi fortsätter sedan till vår lunch som kombinerar burgundiska specialiteter med exklusiva röda bourgogner.

Färden går sedan vidare söderut, mot det berömda Corton-berget där vi besöker en liten högklassig odlare i Aloxe-Corton.

Kvällen är ledig för att ytterligare insupa atmosfären i Beaune och kanske ett eller annat glas vin. För en så liten stad finns det ett imponerande utbud av olika restauranger, allt från enkelt brasserie över utmärkt sushi till högklassiga franska stjärnkrogar med mat i internationell toppklass.

Château du Clos de Vougeot i Bourgogne
Château du Clos de Vougeot i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Ett hus bland vingårdarna med det typiska taket i Bourgogne
Ett hus bland vingårdarna med det typiska taket i Bourgogne

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne, copyright BKWine Photography
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Våra böcker om Champagne, och Bourgogne

Champagne

Champagne, vinet och odlarna är vår bok om Champagne. Det är en unik bok som förklarar allt om vad champagne är för sorts vin och hur det görs, vad det är som gör det till det unika bubblande vin det är. Vi berättar både om de glansiga fasaderna och om vad som verkligen händer i vingårdarna och vinkällarna. Den utnämndes till ”bästa bok om franska viner” i Gourmand Awards.

Bourgogne, med Chablis

Bourgogne, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.” Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Boken om franska viner

Du kan också få en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Mer vinböcker

Och det är bara några av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Böckerna om Frankrike, Champagne, Bourgogne

Fakta — vinresa Champagne, Chablis, Bourgogne

Datum: [detta är ett programexempel]

Pris: [detta är ett programexempel]

Enkelrumstillägg: [detta är ett programexempel]

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • 1 natt i Reims
  • 1 natt i Chablis
  • 2 nätter i Beaune
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 1 gastronomisk och lyxig flerrätters-lunch med genomgående champagne på Champagne-hus, inklusive vin
  • 2 gastronomiska franska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang, inklusive vin
  • 1 gastronomisk flerrätters-middag inklusive olika typer av chablis-viner, inklusive vin
 • Startpunkt: Reims
 • Slutpunkt: Beaune
 • Buss: Reims (Champagne)–Chablis–Beaune
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Reims och hem från Beaune.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: [detta är ett programexempel. Antalet kan variera].

Boka resan

Sista bokningsdag: [detta är ett programexempel]

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på XX SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast XX dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!