Vinresa till Champagne, Bourgogne/Sancerre, Chablis: 3 Klassiker

Dela/gilla reseprogrammet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Tre Klassiker – Vinresan till Champagne, Chablis och Bourgogne (eller Sancerre)

— Vi kallar denna resa för 3 klassiker! Den tar dig nämligen till tre av de mest klassiska vindistrikten i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta hinner vi med på en förlängd helg, onsdag till söndag. Detta är vinresan för dig som vill uppleva mycket under kort tid!

“Tre Klassiker” går alltid till Champagne och Chablis. Det tredje vindistriktet som är med är antingen Bourgogne, dvs hjärtat av distriktet i Côte d’Or, eller alternativt Sancerre. Om det blir Beaune i Côte d’Or eller om det blir Sancerre varierar från gång till gång. Båda bjuder dig på fantastiska viner i toppklass och stora gastronomiska upplevelser!

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa 3 Klassiker: kontakta oss! Eller res till Champagne.


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Vill du uppleva mycket på kort tid, är detta resan för dig. Men det betyder inte att vi behöver stressa runt. Vi hinner med flera intressanta besök i varje distrikt och många, många viner kommer vi att prova.

Resan utgår från Paris och vi samlas på onsdagseftermiddagen vid Gare de Lyon i centrala Paris. Här väntar vår buss som tar oss till Epernay i Champagne.

Champagne är Paris “närmaste” vindistrikt och inte finns det väl något annat ord i vinets värld som för tankarna till fest så som Champagne? Den tunga flaskan, det lilla ploppet och pysandet när man öppnar flaskan, ljudet av bubblorna i glaset, doften, smaken. Allt med champagne gör att man blir på gott humör.

Men på denna vinresa kommer vi att upptäcka att Champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Och ingen annanstans än på plats kan man egentligen förstå hur tillverkningen av denna sprudlande dryck går till.

Vi hinner med två besök i Champagne och en lyxig champagnelunch. Du kommer att lära dig det mesta om hur man tillverkar Champagne och varför mousserande vin blir godare här än någon annan stans.

Sedan går färden vidare mot vindistriktet Chablis, 20 mil från Champagne, en behaglig färd genom det vackra franska landskapet efter vår härliga lunch. I Chablis kommer vi att bo på trevliga och eleganta Hostellerie des Clos och vi äter en gemensam middag på hotellets stjärnrestaurang. Samtidigt får du en liten introduktion till regionen Chablis och dess viner över middagen.

Nästa morgon är det dags att besöka några kända chablis-producenter. Här i Chablis får chardonnay-druvan en alldeles speciell karaktär: krispig, aromatisk, stilren, beroende både på det nordliga klimatet, frånvaron (för det mesta) av eklagring och den kalkhaltiga s.k. kimmeridge-jorden. Detta gör chablis-vinerna till några av de mest finessrika och eleganta på vitvinsscenen.

Det ger dig en inblick i vilka olika typer av viner, stilar och kvaliteter man hittar här hos vinproducenterna i Chablis.

Under fredagen besöker vi några välkända och kvalitetsmedvetna producenter och bekantar oss med de olika Grand Cru- och Premier Cru-vingårdarna.

Efter lunch åker vi vidare söderut i Bourgogne, till Côte d’Or och den fina lilla staden Beaune, dit vi anländer tidig kväll. Du kommer att hinna lite sightseeing innan du ger dig ut och botaniserar bland Beaunes många restauranger. Beaune är en pärla bland franska landsortsstäder med mycket sevärdheter, caféer, vinbarer och restauranger.

På lördagen kör vi först norrut till vingårdarna i Côte de Nuits. Vi passerar kända byar som Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée, Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin… I Fixin, strax norr om Gevrey, äter vi lunch hos en liten odlare och vi provar ett antal av hans goda viner. Eftermiddagen ägnar vi åt Côte de Beaune och ett par kvalitetsmedvetna odlare.

Söndag morgon efter frukost åker vi åter till Paris dit vi anländer senast klockan 13.00.

Om resan istället har med Sancerre ser det lite annorlunda ut:

Vi kommer att bo i den lilla staden Sancerre som ligger uppe på en höjd med spektakulär utsikt över de omkringliggande vinfälten.

På torsdagen börjar vi att utforska vinfälten i Sancerre. Sauvignon blanc är ju en druva som gjort succé i många andra länder de senaste åren men som hör hemma här i övre Loires kalkhaltiga jord, faktiskt är nästan samma typ av jordmån som den som finns i Chablis. En krispig Sancerre med doft av fläder, krusbär och gröna äpplen smakar mycket gott tillsammans med en annan av regionens specialiteter, getosten eller på franska chèvre.

Under torsdagen stiftar vi bekantskap med några högklassiga Sancerre-producenter. Sen eftermiddag samma dag åker vi 12 mil i nordöstlig riktning till Chablis och vi byter inte bara vinregion utan också druva. Nu är vi i Bourgogne och druvan är chardonnay.

Vingårdar i Pommard, Bourgogne
Vingårdar i Pommard, Bourgogne, copyright BKWine Photography

Våra böcker om dessa vindistrikt

Vinlandet Frankrike: Du får en ingående beskrivning av hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken (liksom de andra nedan) har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Champagne, vinet och odlarna är den svenska bok som mest ingående och mest levande berättar om det fantastiska bubblande franska vinet från Champagne. Läs mer här om boken “Champagne, vinet och odlarna”.

Bourgogne, vinerna, distrikten, producenterna är en bok i behändigt format, rikt illustrerad, som ger dig allt det väsentliga som du behöver veta om Bourgogne. Läs mer här om boken “Bourgogne, vinerna distrikten, producenterna”.

Kan du hitta en bättre ciceron genom dessa fantastiska vindistrikt än de som skrivit de prisvinnande svenska standardverken om franska viner?

Böckerna om Frankrike, Champagne, Bourgogne
Böckerna om Frankrike, Champagne, Bourgogne

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Champagne, Chablis och Bourgogne / Sancerre och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa till Tre Klassikers vindistrikt.

Du kan också hitta mer info Champagne, Chablis, Sancerre, Bourgogne på BKWine Magazine.

[divider]


Program — vinresa Champagne, Chablis, Bourgogne

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Resan börjar i Paris
 • Dag 2, torsdag — Champagne
 • Dag 3, fredag — Chablis
 • Dag 4, lördag — Bourgogne, Côte d’Or (alternativt Sancerre)
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

För mer detaljer kontakta BKWine.

Onsdag / dag 1 — Resan börjar i Paris

Klockan 17.00 avgår vår buss från Gare de Lyon i 12e arrondissementet i Paris. Vi åker österut och efter cirka 2 ½ timme anländer vi till Epernay. Vi checkar in på vårt trestjärniga Hôtel du Champagne.

Kvällen är fri för promenad och botaniserande bland Epernays barer och restauranger. Missa inte Avenue de Champagne med en imponerande samling palats som hyser många stora och kända champagnehus.

Champagne till aperitif
Champagne till aperitif, copyright BKWine Photography

Torsdag / dag 2 — Champagne

Vi checkar ut från vårt hotell efter frukost och vi börjar vår upptäcktsfärd. Epernay ligger mitt i vindistriktet och vi befinner oss snart ute bland vinrankorna.

Vi kommer att besöka en liten familjeegendom utanför Epernay. Vi får en pedagogisk genomgång av hela tillverkningsprocessen. Besöket avslutas med en provning av familjens sortiment.

Vi åker sedan vidare längs floden Marne till den lilla byn Mareuil-sur-Aÿ, där vi ska besöka lilla prestige-huset Champagne Philipponnat.

Huset är känt bl a för vingården Clos de Goisses, en drygt 5 hektar stor muromgärdad vingård med ett av Champagnes mest exceptionella lägen: en brant, solig sydsluttning ner mot floden Marne, som man med rätta idag är mycket stolt över.

Hos Philipponnat äter vi också en fantastisk gourmetlunch med ett urval av husets bästa champagner, inklusive Clos de Goisses. Och en promenad upp till denna vingård försöker vi hinna med innan vi sätter oss i bussen igen. Kan vara skönt att sträcka på benen efter säkert ett halvdussin champagner och många läckra specialiteter från Champagne.

Vi titta också närmare på den nya trenden av champagner utan socker som kallas ultra-brut, non-dosé, eller zéro dosage.

Därefter avfärd mot Chablis. Det blir en skön vila i bussen efter lunchen som säkerligen tagit en god stund. Färden går genom den vackra franska landsbygden, på landsvägar, genom små städer.

Vid 19-tiden checkar vi in på vårt hotell i centrala Chablis, trevliga l’Hostellerie des Clos. Här kommer vi att äta en lyxig middag tillsammans, på hotellets stjärnkrog. Till middagen smakar vi lite olika Chablis-viner och vi förbereder oss inför besöken i morgon.

Vinkällaren hos Champagnes Benoit Marguet
Vinkällare i champagne, copyright BKWine Photography

Fredag / dag 3 — Chablis

Efter en god frukost ger vi oss av in bland vingårdarna i Chablis med sina olika “lägen”, sina Grand Cru, Premier Cru, Chablis och Petit Chablis.

Förutom besök hos två eller tre kvalitetsmedvetna producenter kommer vi även att bekanta oss med de olika Grand Cru- och Premier Cru-vingårdarna. Vi besöker bl a Domaine Brocard, känd för alla Chablis-älskande svenskar.

Det är nu Julien Brocard, son till Jean-Marc, som leder egendomen. Delar av är vingården drivs ekologiskt och biodynamiskt. Sättet att jobba inne i källaren, vad gäller vinifiering och lagring, har ändrats en hel del sedan Julien tog över och vinerna är nu mer komplexa och bättre än någonsin.

Hos Brocard äter vi också lunch, med en omfattande provning av vingårdens viner.

Efter lunch åker vi vidare söderut i Bourgogne, till Côte d’Or och den trevliga staden Beaune, Frankrikes kanske mest kända ”vinby”. Vi checkar in på vårt hotell som ligger centralt, nära det ståtliga Hôtel Dieu, även kallat Hospices de Beaune, en av Frankrikes stora sevärdheter, och nära alla restauranger.

Kvällen är fri.

Vingårdar i Chablis
Vingårdar i Chablis, copyright BKWine Photography

Lördag / dag 4 — Bourgogne, Côte d’Or; alternativt Sancerre

Avstånden är lyckligtvis ganska korta i Côte d’Or så vi kommer att hinna med att besöka tre olika producenter den här dagen.

Vi börjar uppe i Gevrey-Chambertin i norra Côte de Nuits, känd för sina fylliga röda viner och för sina många Grand Cru-vingårdar.

Här i norra delen av Bourgognes hjärta odlar man framför allt pinot noir och gör komplexa och eleganta röda viner.

Vi fortsätter sedan till Fixin där vi först går ut och tittar på vinrankorna, pratar om det viktiga arbetet i vingården, och får en introduktion i beskärning och terroir.

Sedan dukar vårt trevliga värdpar fram en god hemmagjord (och ganska så omfattande) buffélunch åt oss hemma i sin vinkällare.

Färden går sedan vidare söderut, mot det berömda Corton-berget där vi besöker en liten högklassig odlare i Aloxe-Corton.

Vi avslutar dagen med en tur bland vingårdarna i Meursault och Puligny-Montrachet i södra Côte de Beaune. I det här området finns den berömda (och mycket dyra) Le Montrachet Grand Cru liksom många Premier Cru-viner. Här i södra Côte d’Or är man framför allt känd för sina vita viner gjorda på chardonnaydruvan.

Kvällen är ledig för att ytterligare insupa atmosfären i Beaune och kanske ett eller annat glas vin. För en så liten stad finns det ett imponerande utbud av olika restauranger, allt från enkelt brasserie över utmärkt sushi till högklassiga franska stjärnkrogar med mat i internationell toppklass.

Om resan istället har med Sancerre ser det lite annorlunda ut:

Vi kommer att besöka några högklassiga producenter i Sancerre och vi kommer att lära oss vad som är viktigt för att kunna producera detta krispiga och syrliga vin.

Vi besöker bl a den superba producenten Henri Bourgeois och vi äter lunch strax intill på trevliga La Côte des Monts Damnés i Chavignol. Chavignol är känd för sin runda lilla getost, le crottin de chavignol. Restaurangen drivs av kocken Jean-Marc Bourgeois, naturligtvis släkt med vinfamiljen.

Vi får även tillfället att ta en promenad i vingården för att inspektera vinrankorna och förundras över de förvånansvärt branta sluttningarna där detta vin produceras.

En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne, copyright BKWine Photography

Söndag / dag 5 — Hemresa

Efter frukost åker vi tillbaka till Paris och Gare de Lyon. Vi anländer senast klockan 13.00.

Reservation för eventuella ändringar.

Bordet är dukat i Sancerre
Bordet är dukat till en god måltid, copyright BKWine Photography
Den nya fatkällaren hos Champagnes Duval Leroy
Den nya fatkällaren hos Champagnes Duval Leroy, copyright BKWine Photography

Fakta — vinresa Tre Klassiker: Champagne, Chablis, Bourgogne / Sancerre

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell:
  • 1 natt i Epernay
  • 1 natt i Chablis
  • 2 nätter i Beaune
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 1 gastronomisk och lyxig flerrätters-lunch med genomgående champagne på Champagne-hus, inklusive vin
  • 2 gastronomiska franska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang, inklusive vin
  • 1 gastronomisk flerrätters-middag inklusive olika typer av Chablis-viner på stjärnkrog, inklusive vin
 • Start- och slutpunkt: Paris
 • Buss: Paris – Champagne – Chablis – Beaune – Paris
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Paris och ansvarar för att vara på plats då bussen avgår från Paris.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Sista bokningsdag: [detta är ett exempel på ett program]

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på XX SEK [varierar, anges i aktuellt program]. Resterande avgift ska vara inbetald senast XX dagar [varierar, anges i aktuellt program] före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!