Vi på BKWine

Personer och personligheter på BKWine

Vi tycker att det är oerhört viktigt vem som är din guide / reseledare / ciceron och totalansvarig för resan när du reser med BKWine. Han / hon är din personliga ambassadör till vinets värld.

Våra guider-reseledare är mycket kunniga om vin, gastronomi, lokal kultur och traditioner, språk (de mest intressanta vinbesöken är ofta de där vinmakaren kanske inte är så bra på engelska). Och de är förstås också experter på att se till att en resa fungerar perfekt – även om det händer små missöden. Ta en titt på profilerna nedan så förstår du kanske vad vi menar. Våra vinresor leds för det mesta av någon av oss på denna sida.

Britt Karlsson

Britt Karlsson, BKWine, in a cafe in Paris Paris, France. (Per Karlsson / BKWine)Britt är en av de två grundarna av BKWine. Hon är den som gör det mesta av vår reseplanering och hon är också den du pratar med om du är intresserad av en skräddarsydd vinresa eller gourmetresa. Hon har organiserat och lett hundratals vinresor genom åren. Hon är också en respekterad vinjournalist och vinskribent. Hennes artiklar har publicerats i de flesta svenska vintidningar och även internationellt. Hon har skrivit två böcker om vin.

Varje år besöker Britt runt 200 vingårdar på sina resor. Hon har rest i vindistrikt runt om hela världen, till och med i Kina och Brasilien. När hon inte är på resa i vinregioner så leder hon ofta vinprovningar, håller kurser eller föredrag.

Du kan läsa mer av det hon skriver på BKWine Magazine på www.bkwine.com. Britt bor i Paris sedan många år tillbaks.

Per Karlsson

Per Karlsson, BKWine. Paris, France. (Per Karlsson / BKWine)Per är den andre av de två grundarna av BKWine, tillsammans med Britt. Ryktet säger att hans vinintresse startade redan vid 11 års ålder. Liksom Britt besöker han runt 200 vingårdar varje år på vinresor och för journalist- eller fotoprojekt. Hans texter publiceras huvudsakligen på internet i BKWine Magazine och BKWine Brief.

Per är också professionell fotograf, specialiserad på vin-, mat-, gastronomi- och resefotografi; gå till BKWine Photography för mer om detta. Han har bidragit med samtliga bilder, och vissa texter, till BKWines böcker.

Innan han startade BKWine tillsammans med Britt arbetade han under lång tid med marknadsföring och internationell affärsutveckling inom internet-, IT- och telekombranschen (med en lite ovanlig backgrund i vinbranschen är han även civilingenjör och MBA från Insead). Per bor i Paris sedan många år tillbaks.

Åsa Johansson

Åsa är BKWines person på plats i Italien. hon bor i Florens sedan tidigt 2000-tal. Hon älskar allt italienskt, så pass att hon till och med gift sig med en italienare och slagit sig ner i Toskana. Ursprungligen kom hon dit för att studera statsvetenskap och journalistik.

Åsa har även arbetat inom vinbranschen innan hon helt övergick till att ägna sig åt resor och turism. Hon har en vinutbildning från en italiensk vinskola, men hon är också mycket kunnig vad gäller italiensk mat (inte minst olivolja – hennes make arbetar i den branschen).

Hon skriver även ibland med artiklar om vin, mat och resor i rese- och livsstilsmagasin, liksom för BKWine Magazine.

Print Friendly, PDF & Email
Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!