Vi på BKWine

Din guide och reseledare är nyckeln till en lyckad vinresa. Han/hon är din ambassadör till vinets värld.

Våra guider är mycket kunniga om vin, gastronomi, lokal kultur och traditioner. De pratar språket (de mest intressanta vinbesöken är ofta de där vinmakaren inte är så bra på engelska). Och de är förstås också experter på att se till att en resa fungerar perfekt. Ta en titt på profilerna nedan så förstår du kanske vad vi menar.

Britt Karlsson

Britt är en av de två grundarna av BKWine (den andre är hennes man Per). Hon är den som gör det mesta av reseplaneringen och hon är också den du pratar med om du är intresserad av en skräddarsydd vinresa. Hon har organiserat och lett många hundratals vinresor. Hon är också en respekterad vinjournalist och vinskribent. Hennes artiklar har publicerats i svenska vintidningar och internationellt. Hon har skrivit ett flertal prisbelönta böcker om vin, något ingen annan vinresearrangör gjort.

Varje år besöker Britt runt 200 vingårdar på sina resor. Hon har rest i vindistrikt runt om hela världen, även till mer ovanliga destinationer som Kina och Brasilien.

Du kan läsa mer av det hon skriver på BKWine Magazine och på Forbes.com.

Britt Karlsson, en av grundarna av BKWine
Britt Karlsson, en av grundarna av BKWine, copyright BKWine Photography

Per Karlsson

Per Karlsson grundade BKWine tillsammans med Britt. Ryktet säger att hans vinintresse startade redan vid 13 års ålder. Liksom Britt besöker han runt 200 vingårdar varje år på vinresor och för journalist- eller fotoprojekt. Hans texter publiceras huvudsakligen på internet i BKWine Magazine och Forbes.com.

Per är också professionell fotograf, specialiserad på vin och resor. Se BKWine Photography för mer om detta.

Innan han startade BKWine arbetade han under lång tid med marknadsföring och internationell affärsutveckling inom IT- branschen (han är civilingenjör och MBA från Insead).

Per Karlsson, en av grundarna av BKWine
Per Karlsson, en av grundarna av BKWine, copyright BKWine Photography

Åsa Johansson

Åsa är BKWines person på plats i Italien. hon bor i Florens sedan tidigt 2000-tal. Hon älskar allt italienskt, så pass att hon till och med har gift sig med en italienare och slagit sig ner i Toscana. Ursprungligen kom hon dit för att studera statsvetenskap och journalistik.

Åsa har även arbetat inom vinbranschen innan hon helt övergick till att ägna sig åt resor, turism och vinjournalistik. Hon har en vinutbildning från en italiensk vinskola och WSET. Hon är också mycket kunnig vad gäller italiensk mat (inte minst olivolja – hennes make arbetar i den branschen).

Hon har lång erfarenhet inom den italienska vinturismsektorn. Hon skriver om vin, mat och resor för flera livsstilsmagasin, vin- och resetidningar och är idag en av Sveriges största auktoriteter på italienskt vin. Hon skriver också artiklar och kommentarer om italienskt vin och italiensk gastronomi för BKWine Magazine.

Ännu fler vinexperter

Vi arbetar med ett litet antal andra högkvalificerade personer för vissa specialprojekt. De är alla noga utvalda för sina kunskaper om vin och resor … och för att de är trevliga människor.

När vi kom till vingården Clos Henri ville de att vi skulle signera en av våra vinböcker
När vi kom till vingården Clos Henri ville de att vi skulle signera en av våra vinböcker, copyright BKWine Photography
När vi kom till vingården Clos Henri ville de att vi skulle signera en av våra vinböcker
När vi kom till vingården Clos Henri ville de att vi skulle signera en av våra vinböcker, copyright BKWine Photography

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!