Vinresa till Apulien, Syditalien

Vinresan till Apulien, Italiens klack, i södra Italien: Söderns sol, barockprakt och primitivo

— Apulien, den långsmala italienska klacken, lockar med sol, hav, pittoreska fiskebyar, fantastiska barockstäder och, inte minst, kraftfulla och smakrika viner. Det har skett en veritabel kvalitetsrevolution de senaste 20 åren här i Apulien! Under resan stiftar vi bekantskap med Apuliens stolthet, druvan primitivo men även med andra druvor. Vi bor tre nätter i Lecce, en av Italiens mest spektakulära städer (och det vill inte säga lite), och njuter av södra Italiens härliga mat, och en natt i Bari; på två mycket eleganta hotell.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan

Nästa vinresa till Apulien:

 • Kontakta oss!

Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.
Lunch med lite rosévin

Lunch med lite rosévin, copyright BKWine Photography

Italien är inget jättestort land. Men skillnaderna mellan de norra och de södra delarna är ibland gigantiska. Länge fick vinerna från Syditalien leva i skuggan av de stora namnen uppe i norr. Nu är det inte så längre.

Det nyvaknade intresset för södra Italien gäller inte bara kulturen och gastronomin utan också i högsta grad vinerna. Det började med primitivo och all diskussion kring druvans släktskap med kaliforniska zinfandel.

Helt plötsligt blev primitivo en druva att räkna med. Nu har vi en trio av intressanta druvor i Apulien: primitivo, nero di troia och negroamaro.

Vinerna är ofta kraftiga och fylliga. Det märks att man har 1000 timmar (!) mer sol än övriga landet. Det gäller att få balans mellan alkohol, syra och frukt. De skickliga producenterna klarar det med bravur. Med modern teknik och skickligt hantverk ger man vinerna mer smak och personlighet och lite mindre hetta och styrka.

En vit stad i Apulien

En vit stad i Apulien, copyright BKWine Photography

Vi träffas i Bari, en fin stad vid Adriatiska havet, dit man tar sig med flyg. Vi bor här i Bari första natten på ett mycket bra hotell. Det femstjärniga hotellet är mycket elegant och ligger precis vid vattnet.

Därefter bor vi tre nätter i den fantastiska barockstaden Lecce nere i Salento i den sydligaste delen av Apulien, Syditaliens kanske vackraste stad.

De sirligt utsmyckade fasaderna på de otaliga kyrkorna, barockpalatsen och andra byggnader är typiska för Lecce. Det är en sann glädje att promenera omkring i stan och njuta av prakten medan man letar efter en trevlig restaurang. Det är välförtjänt att Lecce är med på listan med UNESCO världskulturarv.

Vi äter tre luncher tillsammans hos olika vinproducenter. De gastronomiska specialiteterna i Apulien är många. En del kommer från havet naturligtvis men här finns också många pastaspecialiteter, som t ex orecchiette, (”det lilla örat”).

Det grillade lammköttet är en delikatess och man får inte missa lokal pecorino eller färsk burrata (en lyxig variant av mozzarella). Maten kan vara rustik husmanskost eller lättare fisk- och grönsaksrätter men den är alltid smakrik gjord på pinfärska råvaror. De goda desserterna är ofta gjorda med mandel och honung.

Följ med oss på denna upptäcktsfärd bland sydligaste Italiens härliga viner och utsökta mat!

Ekfat och amforor av terrakotta i vinkällaren

Ekfat och amforor av terrakotta i vinkällaren, copyright BKWine Photography


Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Apulien och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Apuliens vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Apulien, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program — vinresa Apulien, Italiens klack

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Bari
 • Dag 2, torsdag — Brindisi, Gioia del Colli, till Lecce
 • Dag 3, fredag — Salento
 • Dag 4, lördag — Manduria
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Bari

Ankomst till Bari när du vill under dagen/kvällen och incheckning på vårt centralt belägna, hotell, femstjärnigt, med fötterna i vattnet precis vid strandpromenaden.

Dukat för middag på en liten restaurang i Lecce

Dukat för middag på en liten restaurang i Lecce, copyright BKWine Photography

Bari, Apuliens ”huvudstad”, är en charmig stad med sina drygt 300 000 invånare och stora hamn. Det finns mycket att se och upptäcka: katedralen byggd på 1000-talet, sedan förstörd och återuppbyggd 1170 (!), fiskehamnen och den eleganta strandpromenaden, palatsliknande byggnader och smala gränder, kort sagt en salig blandning av syditaliensk kultur och historia.

Du checkar in på vårt eleganta hotell i staden centrum och har sedan resten av dagen att utforska Bari.

Det finns gott om restauranger som visar upp den smakrika apuliska gastronomin, pasta (orecchiette, recchietelle, strascinate, chiancarelle, cavatelli…), grönsaker olivolja osv. En originell variant är den friterade pastan!

Fri kväll för en kvällspromenad i den gamla stadskärnan. En aperitivo på ett café och sen middag på en uteservering? Det kan mycket väl vara svenskt sommarvarmt här nere fortfarande även sent på hösten!

Katedralen i Lecce

Katedralen i Lecce, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Brindisi, Gioia del Colli, till Lecce

Vi sätter oss i bussen efter frukost och åker söderut . Det är i södra delen av Apulien som den mest anmärkningsvärda kvalitetsutvecklingen har skett de senaste åren.

Ett glas primitivo di Mandúria till lunch

Ett glas primitivo di Mandúria till lunch, copyright BKWine Photography

Trots heta sommartemperaturer trivs vinrankorna bra tack vare vindarna som kommer in från två håll, från Adriatiska havet i öster och Joniska havet i väster. Druvsorterna man använder är också speciellt tåliga mot värme.

Vi åker igenom en natur som tidvis är karg och där man framför allt odlar vinrankor och gamla knotiga olivträd. 40 % av Italiens olivolja kommer från Apulien så olivträden är många. Men vi ser också stora grönsaksodlingar och sädesfält. Apulien förser resten av landet med enorma mängder färska grönsaker och durumvete till pasta.

Kalksten är den jordmån som dominerar i Apulien. Här och där ser vi, bland olivlundar och mandelträd, fina små vitkalkade bostadshus.

Vi börjar dagen med ett besök i inlandet, nära staden Martina Franca. Tenute Girolamo är en familjefirma med 50 hektar som startade sin verksamhet år 2000.

Tenute Girolamo gör flera intressanta primitivo i olika stilar, med eller utan eklagring. Vinodlingarna finns på runt 400 meters höjd. Detta gör att temperaturen sjunker en del på natten och på så vis bevaras syran lättare i vinet.

Primitivo kommer in från skörden

Primitivo kommer in från skörden, copyright BKWine Photography

Familjen storsatsar på kvalitet, vilket bl a innebär att man har ökat planteringstätheten i vingården, ibland till hela 12 000 plantor per hektar.

Vi drar oss sedan ut mot kusten. Vi stannar till och äter en god lunch där vi får en första introduktion i maten från Apulien och hur den passar till de lokala vinerna.

Efter lunch besöker vi vingården Tenute Rubino. Egendomen har 200 hektar utspridda på fyra olika egendomar, alla nära staden Brindisi.

Den stora druvan här är negroamaro som får olika uttryck beroende på var på den stora egendomen som druvorna är planterade. Här finns nämligen en mängd olika mikroklimat. Vita viner är ganska ovanliga i Apulien, 80 % är rött, men Rubino lyckas bra även med sina vita viner med druvor som vermentino och malvasia bianco.

Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell i den fina staden Lecce. Vi bor på ett 4-stjärnigt hotell mitt i hjärtat av gamla stan.

Kvällen är ledig. Två steg utanför hotellporten och du är mitt inne i den fantastiska gamla stadskärnan.

Massor med ekfat i vinkällaren

Massor med ekfat i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Salento

Bussen hämtar oss på morgonen vid hotellet. Idag ska vi bege oss till vindistriktet Salento.

Utsikt över landskapet i Apulien

Utsikt över landskapet i Apulien, copyright BKWine Photography

Salento är området runt Lecce. Här dominerar negroamaro. Det är riktigt, riktigt varmt under växtsäsongen. Lyckligtvis har man en jordmån som lyckas bevara syra och friskhet i vinerna. Och man har en hög andel gamla vinrankor, ofta över 90 år gamla, med långa rötter.

Ibland skördas druvorna extra sent och det förekommer också att man torkar druvorna innan pressningen. Vinet får då en hel del likheter med en amarone.

Vi gör tre intressanta besök här, runt staden Salice Salentino. Vi besöker bl a Conti Zecca, en familj med anor från 1500-talets Neapel. Idag är det tre bröder som sköter om familjens 325 hektar.

Druvorna är negroamaro och primitivo men också cabernet sauvignon, malvasia och aglianico, druvan från Basilicata som här ger ett mycket bra, elegant och smakrikt vin.

Stora botti och små ekfat i vinkällare

Stora botti och små ekfat i vinkällare, copyright BKWine Photography

När det börjar närma sig lunchtid beger vi oss till det imponerande Castello Monaci. Slottet, som även producerar vin, är från 1400-talet och ser ut som en uråldrig riddarborg. Lunchen på kastellet blir ett urval av apuliska specialiteter presenterade tillsammans med egendomens viner.

Här klarar druvorna värmen bra, med lite hjälp av konstbevattning. Vinerna har både elegans och stramhet.

På eftermiddagen hinner vi med ytterligare ett vingårdsbesök.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Lecce. Fri kväll.

Lecce är nog en av Italiens ståtligaste städer. Den gamla stadskärnan är fylld med barockpalats och kyrkor. Katedralen är imponerande. Allt är otroligt välbevarat och med behagligt få turister konstigt nog! Bland de trånga gränderna finns förstås många små restauranger, både tjusiga lyxkrogar och enkla vinbarer.

Slottet på Castello Monaci

Slottet på Castello Monaci, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Manduria

Idag besöker vi primitivos högborg, Manduria. Det blir en kort färd i bussen från Lecce på morgonen.

Flaskor vilar i vinkällaren

Flaskor vilar i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Primitivo fick sitt genombrott i vinvärlden på 1990-talet. Till en början handlade det mest om enkla och drickvänliga viner. Sedan uppdagades det att primitivo och kaliforniska zinfandel härstammar från samma druva.

Primitivo steg i graderna och började betraktas som en kvalitetsdruva och på den vägen är det. Rätt behandlad ger primitivo fantastiska viner med sydligt varma frukttoner.

Vi besöker bl a familjen Attanasio med pappa Giuseppe i spetsen. Han driver den lilla egendomen med sin fru och två söner. Sträng gallring av druvorna borgar för hög kvalitet. Här görs primitivo i olika varianter, flera av dem prisbelönta.

Vi äter lunch på vingården Masseria Le Fabriche, 20 minuter från Manduria. Restaurangen ligger fint, mitt bland vinrankorna. Det gamla gårdshuset har renoverats fint med en del modernt designade detaljer.

Folkvimmel på gatan i en liten stad i Apulien

Folkvimmel på gatan i en liten stad i Apulien, copyright BKWine Photography

Vi äter en imponerande lunch med många lokala specialiteter. Vi börjar med deras goda hembakade bröd och lokala oliver, fortsätter med fyllda zucchini, fyllda aubergine, peperoni fritti, potatis- och pecorino-paj, lokala grönsaker, puré på bondbönor med mera. Sedan kommer kalvköttet och vi avslutar med frukt.

Behåll lite plats för de fantastiska mandelkakorna som kommer på slutet! En riktigt typisk lunch i Apulien. Gårdens viner kommer att smaka utmärkt till.

Gården drivs av en mycket ambitiös kvinna som drivit upp denna gård till en av de främsta i området. Familjen var inte riktigt med på att en dotter skulle driva en vingård. Inte så vanligt så här lång söder ut. Men hon hade bestämt sig. Och stor framgång har det blivit!

Vi hinner med ett sista eftermiddagsbesök på ytterligare en vingård i Manduria.

Sen eftermiddag är vi åter i Lecce, denna söderns pärla i Italien.

Fri kväll. En sista promenad på de slingriga gatorna med tusenåriga gatstenar? En titt på den romerska arenan på stora torget? Ytterligare en vinbar och så avslutning på någon av stadens mysiga restauranger?

Apuliska kakor med citron och choklad

Apuliska kakor med citron och choklad, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Efter en tidig frukost på hotellet i Lecce åker vi upp till Bari. Vi lämnar dig på flygplatsen i tid för flyget. Men det är ingen dum idé att stanna några dagar extra i Bari! I så fall lämnar vi av dig inne i stan.

Reservation för eventuella ändringar.

Lunchen avslutad

Lunchen avslutad, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresa till Apulien, Italiens klack

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost:
  • 1 natt i Bari, på 5-stjärnigt hotell
  • 3 nätter på 4-stjärnigt hotell i Lecce
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med regionala specialiteter, inklusive viner, på vingård eller på restaurang
 • Start- och slutpunkt: Bari
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Bari.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa till Apulien!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

Diletta Malenchini, winemaker and olive oil producer

En leende vinmakare och olivoljeproducent, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!