Varför resa med just BKWine?

Varför ska man välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa?

Det finns ju faktiskt ganska många som man kan välja bland när det gäller vinresor och matresor så det är ju klokt att se sig omkring innan man bestämmer sig.

Låt oss försöka förklara vad det är som gör att en vinresa med BKWine är annorlunda!

Erfarenhet

En vingård i skymningen

En vingård i skymningen, copyright BKWine Photography

BKWine har arrangerat flera hundra vinresor och matresor. vi organiserade vår första vinresa 1986 – med besök på Château d’Yquem, Château Mouton-Rothschild, Château Petrus med flera. Varje år organiserar vi runt 30 resor.

Britt och Per, som grundat BKWine, besöker personligen runt 200 vingårdar och vinproducenter varje år. Var och en.

Det blir en väldig massa viner, mycket resante och många, många möten med vinproducenter.

Vet du någon som besöker mer vingårdar än så?

Kunskap

Vinprovning i vinprovningsrummet

Vinprovning i vinprovningsrummet, copyright BKWine Photography

Utan att vara allt för skrytsamma kan vi nog säga att vi kan mycket om vin. Som vinjournalister och vinskribenter är vi välkända och respekterade i den svenska vinbranschen, men vi är även välkända inom den internationella vinbranschen.

Vi har skrivit två böcker om vin, varav en vunnit pris för ”årets bästa vinbok”, och en tredje bok är på gång.

Vi ger ut ett av de mest lästa nyhetsbreven om vin på internet.

Vi har undervisat och utbildat i vin på alla nivåer, från nybörjarkurser till professionella sommelierer och specialiserade vinimportörer. Per är också en i den lilla skara som har klarat Munskänkarnas trebetygsprov.

Vi har arbetat med vinturism sedan början av 1990-talet så vi har faktiskt varit i vinresebranschen sedan långt innan den blev en populär reseverksamhet.

Vet du någon annan vinresearrangör med sådan meritlista?

Kontakter och nätverk

En vinproducent i sin vingård

En vinproducent i sin vingård, copyright BKWine Photography

Vi träffar flera hundra vinmakare varje år. Vårt nyhetsbrev läses av 20 000 vinentusiaster; många läsare är också professionella i vinbranschen, t.ex. vinimportörer och vinproducenter.

Vi ägnar mycket tid åt att följa och rapportera vad som händer i vinets värld – både på producentsidan, hos vinmakarna, och vad gäller trender och tendenser inom vin som ”business”. (Ta en titt på Pers profil på sidan Vi på BKWine så förstår du varför vi även ser vin som en business.)

Vi har kontinuerlig och nära kontakt med många vinproducenter. Många vinmakare känner till oss innan vi kontaktar dem för att planera ett eventuellt besök. (Vi får faktiskt ofta kommentaren ”Jaså, är det ni. Så trevligt att träffas. Jag läser ert nyhetsbrev sen länge.”)

Passion

En vinproducent med sina viner

En vinproducent med sina viner, copyright BKWine Photography

Men det kanske allra viktigaste är att vi, Britt och Per och de som jobbar med oss och våra resor på BKWine, gör det här därför att det är roligt – vi har en passion för vin, gastronomi och resor. Och för nya upptäckter och nya människor.

Vi vill innerligt att du ska uppskatta och njuta av vindistrikten som du besöker med oss. Att dela med oss av våra erfarenheter och våra upptäckter är utan tvekan en av de mer angenäma saker man kan ägna sig åt. Så vårt mål är att du verkligen ska uppleva och glädjas åt de fantastiska människorna på plats, de goda vinerna, den goda maten på det resmål du valt. Vi gör det och vi vill att du ska göra det också!

Och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska komma hem med en oförglömlig upplevelse i bagaget.

Lite mer att tänka på……

Sen finns det lite andra saker som också kan vara bra att tänka på när du funderar på vilken researrangör du ska välja.

Gruppstorlek

Hur stor är gruppen du kommer att resa med? I vår erfarenhet är det viktigt för en kvalitetsresa att gruppen inte är för stor, men inte heller för liten. Det ska vara tillräckligt många personer för att det ska bli bra diskussioner och konversation, men gruppen ska också vara tillräckligt liten för att behålla fokus (och inte bli massturism). I vår erfarenhet innebär detta ungefär 12-20 personer.

Kända namn och intressanta personer

För att vara ärlig, det är verkligen inte alltid så att de ”kända namnen” (kända slotten, kända domänerna eller husen, kända varumärkena) är de intressantaste besöken.

Vin handlar väldigt mycket om människor, det är inte ”bara” en alkoholhaltig dryck, en internationell lyxprodukt eller ett världskänt namn på en etikett.

Eller uttryckt på ett annat sätt – vin handlar om människor, men också om kultur, historia och atmosfärer. Och gastronomi förstås. Det handlar inte bara om vad som är i flaskan. Att prova vinet är självklart viktigt på ett besök, men för oss är det kanske ännu viktigare att träffa rätt personer – att DU träffar rätt person! – och att du upplever hela miljön och stämningen. Man kanske kan kalla det resor med ”terroir-känsla”?

Det är ganska enkelt att göra en vinresa där besökslistan är ungefär som en shoppinglista med kända och exklusiva vin-namn. Men det är inte enkelt att se till att du som resenär träffar rätt personer på vingårdsbesöken. Men för oss är detta viktigt, mycket viktigt, när du kommer på en BKWine-vinresa!

Intressant, trevligt och roligt

Mycket på vinresan går förstås ut på att lära sig om vin, att uppleva på plats vad det handlar om. Men det är lika viktigt att du njuter av resan och har trevligt. En stor del av reseupplevelsen kan faktiskt vara att träffa andra resenärer – andra som har samma intressen. Kanske nya vänner? Och inte minst att tillsammans avnjuta ett flertal härliga, gastronomiska luncher och kanske även middagar.

På engelska säger man ibland ”edutainment”, en blandning av education och entertainment. Fast vi föredrar att helt enkelt kalla det intressant och njutningsfullt.

Är du övertygad?

Kanske är du inte riktigt övertygad ännu.

Det gör inget. En vinresa är lite som ett vin – det är en fråga om personlig smak. Vi är inte särskilt intresserade av att poängsätta vin på en 100-poängskala, och vinresor kan man inte heller bedöma med en enkel linjal.

Men vi föreslår att du tar en titt på vad våra kunder säger om våra vinresor och gourmetresor.

Och så måste vi förstås nämna att världens största resetidning, amerikanska Travel and Leisure Magazine, har kallat våra resor ”World’s Top Wine Tours”.

Print Friendly, PDF & Email
Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!