Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Varför resa med just BKWine?

Varför ska man välja BKWine när man vill åka på en vin- eller matresa?

Det finns ju faktiskt ganska många som man kan välja bland så det är ju klokt att se sig omkring innan man bestämmer sig. Låt oss försöka övertyga dig om att välja BKWine.

Det spelar ingen roll om du är en vinnovis eller om du har arbetat med vin. Vi kommer vi att ge dig en minnesvärd vin- och matupplevelse, på ett sätt som ingen annan researrangör kan göra.

Letar du efter en vinresa för att kunna pricka av på listan med ”varit där, gjort det”? En ”bucket-list”-resa? Då behöver du förmodligen inte oss. Faktum är att du enkelt kan organisera det själv med hjälp av bara lite googlande.

Letar du däremot efter en exceptionell upplevelse som ger dig ett livslångt minne av en vinregion och av de människor du möter? Läs då vidare. Och så ser vi fram emot att träffa dig.

Erfarenhet

BKWine startades av oss, Britt och Per Karlsson. Vi har arrangerat många hundra vinresor. Vi organiserade vår första resa 1986. Varje år organiserar vi runt 30 resor. Vi besöker personligen ungefär 200 vingårdar och vinproducenter varje år. Det blir många viner, mycket resande och många, många möten med vinproducenter. Allt detta ger oss en oöverträffad erfarenhet inom vinturism.

Vi har arbetat professionellt med vinturism sedan början av 1990-talet. Vi började med vinresor långt innan vinturism blev trendigt. Jämfört med oss tillbringar de flesta andra vinresearrangörer inte mycket tid i vinregioner eller tillsammans med vinodlare.

Vem skulle du lita mest på? Någon som är ute i verkligheten och konstant ute på fältet, eller någon som planerar och organiserar sina resor på distans från ett kontor och låter mer eller mindre kunniga underleverantörer sköta allt viktigt arbete på destinationen?

Kunskap om vin

Vi kan och vet mycket om vin. Vi är internationellt kända vinskribenter och vinjournalister. Vi har skrivit många böcker om vin som har prisbelönats bl.a. av Måltidsakademien, Gourmand International och OIV (International Organisation of Vine and Wine). Vi ger ut ett av de mest lästa nyhetsbreven om vin på internet, BKWine Brief och ett vinmagasin på nätet, BKWine Magazine. Vi skriver om vin på Forbes.com.

Kunskap om vinturism

Vi har oöverträffad erfarenhet och kunskap om vinresor och vinturism. Vi har blivit inbjudna som talare på många konferenser för vinturism och vi är stolta över att även FN:s världsturismorganisation (UNWTO, United Nations World Tourism Organisation) och Världsbanken rådfrågat oss om vinturism.

Kontakter

Vi träffar flera hundra vinproducenter varje år och vi har utmärkta kontakter med många vinproducenter runt om i världen. Faktum är att många odlare känner oss ryktesvägen långt innan vi kontaktar dem för att se om vi kan ordna ett besök på deras vingård.

Passion

Detta är kanske det viktigaste för oss, Britt och Per, och vårt BKWine-team. Vi brinner för vin, gastronomi och resor och om att göra nya upptäckter och träffa nya människor.

Vi vill verkligen att du ska uppskatta, upptäcka och älska vinregionerna som du besöker med oss. Vårt mål är att dela med oss av vår erfarenhet om vad vi anser vara en av livets trevligaste aktiviteter. Vi vill att du ska glädjas åt de unika vinerna, maten och människorna i den region du har valt att resa till, för vi har valt ut dem speciellt för våra kunder, för dig.

Du kan lita på oss: vi kommer att göra allt vi kan för att se till att du kommer hem med magiska minnen.

Oberoende

Våra resor är inte utformade för att få dig att köpa vin från en eller annan producent, till skillnad från vissa resor som är organiserade av importörer eller vinhandlare, eller av vinreseföretag som har samarbeten med vinhandlare. (Det är tyvärr inte alltid lätt att veta för en som inte är insatt om bakgrunden.) Det betyder att vi är helt oberoende och helt enkelt kan välja de vingårdsbesök som är bäst för våra kunder.

För dig betyder det att vinbesöken är gjorda för att ge dig en fantastisk upplevelse, inte gjorda för att locka dig att handla vin.

De bästa besöken

Vi väljer våra resmål och vingårdsbesök med stor omsorg. Det är inte för att en vingård råkar ha ett känt namn eller gör ett prisbelönt vin som det är ett bra ställe att besöka. Ärligt talat är de mest kända producenterna ofta mindre spännande och erbjuder mindre intressanta besök, eftersom de tenderar att vara mycket populära bland turister.

Istället väljer vi ut de vingårdar vi tar dig till därför att de ger våra gäster en unik och speciell upplevelse när du besöker dem med BKWine. Vill du vara en av många tusentals besökare, eller skulle du föredra att känna dig speciell och tas emot med ett personligt välkomnande?

Vin handlar mycket om människor

Vin handlar faktiskt verkligen om människor. Det är inte bara om en alkoholhaltig dryck eller en internationell lyxprodukt eller ett namn på en etikett. Vin handlar om människorna du möter på vingårdarna. Människorna bakom etiketten. Och om de människor som du delar dessa erfarenheter med, dina medresenärer.

Det handlar också om kultur, historia, atmosfär och naturligtvis gastronomi. Vinprovning som vi gör under ett besök är givetvis viktig, men det är också viktigt att vi träffar rätt människor och har en personlig upplevelse. Få andra vinresearrangörer har kommit dithän.

Det är relativt enkelt att göra en “bucket list“-vinresa med kända namn, bästsäljande viner och upphaussade etiketter. Det är inte lika lätt att se till att man får träffa rätt personer. Våra kontakter är det som gör den stora skillnaden, och det är så vi kan säkerställa att du kommer att träffa rätt personer när du bokar in dig för en vinresa med BKWine.

BKWine: Britt, Per och vårt team

En vin- och matresa med BKWine leds alltid av en kunnig och erfaren BKWine-guide och reseledare. Det här är människor som kan vin, det lokala köket och kulturen och som talar det lokala språket.

Många vinresearrangörer är inte mycket mer än portaler. Dessa arrangörer sitter på ett kontor långt från vinregionerna och har samarbeten med diverse olika lokala turistguider. De reser sällan till vinregionerna själva, kan inte mycket om vin, och de gör inte mycket reseplanering: de är bara återförsäljare.

Så fungerar inte BKWine. Vi är inte en återförsäljare eller en portal. De flesta av våra resor guidas av oss själva, Britt eller Per, eller av någon i vårt team. Vi tillbringar en stor del av året med att resa i vinregionerna, ta kunder på vingårdsbesök, träffa vinproducenter eller arbeta med skrivprojekt.

Vi kan garantera kvaliteten på våra resor eftersom vi har organiserat allt själva och vi vet hur man utformar de bästa vinresorna.

Du kan inte skapa fantastiska vinresor om du sitter på ett kontor långt borta.

Lärorikt och underhållande

En viktig del av vinresan är att lära sig mer om vin, att uppleva från källan vad det handlar om. Men det är lika viktigt att din vinresa är trevlig och njutbar, och en stor del av detta är tack vare de andra som du träffar på resan. Detta är ett tillfälle att få nya vänner och att njuta av några fantastiska måltider tillsammans. Våra resor är en blandning av ”utbildning” och underhållning, och slutresultatet är, hoppas vi, roligt och njutbart för alla inblandade.

Det bästa berömmet: kunder som kommer tillbaka för mer

Många av våra resenärer kommer tillbaka. Vi har faktiskt kunder som har rest mer än tio gånger med BKWine. På varje resa har i snitt runt en tredjedel av deltagarna redan rest med oss minst en gång. De som har rest med oss vet varför BKWine är annorlunda. Och det är därför de kommer tillbaka.

Vi har många gånger hört kunder som säger ”vi har aldrig velat resa på en gruppresa tidigare, men vi ville verkligen åka till [vinregionen]”. Och sedan säger de ”men detta var en så extraordinär och oförglömlig upplevelse så vi kommer tillbaka”.

Har vi övertygat dig?

Kanske har vi inte övertygat dig ännu. Det är OK. En vinresa är lite som vin, det handlar om personlig smak och preferens. Läsa gärna våra kundkommentarer och ta reda på vad andra har sagt om oss.

Du kanske letar efter en kort weekendresa eller en längre vinsemester. Oavsett vilka planer du har, kan du vara säker på att du kommer att få en resa av högsta kvalitet och en upplevelse för livet med BKWine. Eller åtminstone en upplevelse som kommer att räcka fram tills nästa gång du kommer med på en vinresa med BKWine.

Vi kanske också skulle nämna att världens största resetidning, Travel+Leisure Magazine, hade med BKWine Vinresor på sin lista av “World’s Top Wine Tours”.

Vinmakarna på Gibbston Valley Vineyards ger tummen upp för nyazeeländskt vin
Vinmakarna på Gibbston Valley Vineyards ger tummen upp för nyazeeländskt vin, copyright BKWine Photography
Vinmakarna på Gibbston Valley Vineyards ger tummen upp för nyazeeländskt vin
Vinmakarna på Gibbston Valley Vineyards ger tummen upp för nyazeeländskt vin, copyright BKWine Photography
Dags att blanda sitt eget vin på en vingård i Colchagua, Chile
Dags att blanda sitt eget vin på en vingård i Colchagua, Chile, copyright BKWine Photography
Dags att blanda sitt eget vin på en vingård i Colchagua, Chile
Dags att blanda sitt eget vin på en vingård i Colchagua, Chile, copyright BKWine Photography

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!