Vinresa i Dourodalen i norra Portugal

Vinresa i Douro, exklusiv resa längs magnifik vinflod

— En lyxig vinresa med spektakulära vyer. Vinvärlden har många kända floder. Men Douro i Portugal är den magnifikaste av dem alla! Landskapet är dramatiskt vackert och druvorna växer på halsbrytande branta sluttningar. Vi njuter av två nätter i trevliga staden Porto och två nätter inne i Douro-dalens vindistrikt. Under resan stiftar vi bekantskap både med de klassiska portvinerna och med de moderna bordsvinerna av mycket hög kvalitet.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa resa Douro:


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Dourodalen med terrasserade vingårdar

Dourodalen med terrasserade vingårdar, copyright BKWine Photography

I ett magnifikt landskap längs floden Douro i norra Portugal växer druvorna på branta, mödosamt terrasserade vingårdar i ett torrt och hett klimat. Det är druvor som så småningom ska avnjutas i form av portvin, men inte bara.

Mer och mer profilerar sig vinodlarna i Douro-dalen som producenter av bordsviner, och dessutom mycket goda, högklassiga och intressanta sådana. Det blir svårare och svårare att leva enbart på portvin och man har dessutom upptäckt att förutsättningarna här i Douro-dalen för ”bordsvin” är lika bra som för portvin.

Från källan i Spanien flyter Douro 20 mil västerut, till staden Porto, där den rinner ut i Atlanten. Den har redan avverkat en del vindistrikt i Spanien (under namnet Duero) innan den passerar gränsen till Portugal. Här börjar Douro-dalen.

Längs floden är det ett spektakulärt och vilt landskap som har tämjts av människor under många hundra år. Från att förut ha varit en ganska våldsam flod med farliga strömmar har Douro nu lugnats ner med hjälp av ett antal dammar som byggdes i mitten på 1900-talet. Vi ser inte längre några barcos rabelos på floden. Dessa små plattbottnade båtar transporterade förr i tiden träfaten med vin från quintan i vingården ner till Vila Nova de Gaia där vinet skulle lagras. Nu ser man snarare tjusiga kryssningsfartyg på floden och vinerna transporteras lite snabbare landvägen.

Porto och Dourofloden

Porto och Dourofloden, copyright BKWine Photography

Vi kommer också att resa landvägen, på slingrande vägar som kommer att ta oss upp i bergen med hisnande utsikter över floden och vingårdarna.

Vi kommer att lära känna både Douro-dalens portviner och de röda bordsvinerna, och en och annan vit. Men att kalla dessa viner ”bordsviner” ger kanske fel intryck. Det är ofta viner gjorda med en mycket hög ambition. Det är svårarbetade vingårdar, och ett slitigt jobb att producera vin här, så att göra enkla viner är knappast värt besväret. Istället riktar vinmakarna in sig på ambitiösa cuvéer för att skapa sig ett internationellt rykte.

Glädjande nog använder man ofta traditionella druvsorter istället för de vanliga internationella. Vi kommer att få stifta bekantskap med touriga nacional, tinta roriz, touriga franca, souzão och andra, som används i dessa mycket spännande viner.

Vår resa börjar i Porto (ibland kallat Oporto), en av Portugals största städer, dit du anländer på onsdagskvällen. Även om Porto är Portugals andra stad så har den inte mer än drygt 200 000 invånare och stadskärnan är både liten, gammal och charmig. Och backig.

Utsikt över Douro

Utsikt över Douro

Porto är på UNESCOs lista av världskulturarv och har många sevärdheter. Vi bor centralt med en kort promenad ner till den gamla hamnen. Det är ett måste att promenera längs kajen och kanske ta sig ett glas portvin medan man tittar ut över floden mot Vila Nova de Gaia. Det är faktiskt i Vila Nova och inte i Porto som alla gamla portvinslodger ligger. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du spenderar någon dag extra i Porto.

På torsdagens morgon tar vår buss med oss längs floden in i hjärtat av Douro-dalen, Alto Douro. Här kommer vi att ha två övernattningar.

Här kommer vi också att avnjuta två gemensamma middagar.

Lördag kväll är vi tillbaka i Porto där vi övernattar sista natten.

Våra besök kommer att vara en blandning av mindre odlare och större hus. Vi kommer att lära känna både de olika typerna av portvin och de mycket högklassiga bordsvinerna. “Bordsvinerna” är en ganska ny företeelse men de har snabbt vunnit internationellt rykte bland välinformerade vinentusiaster.

Vi kommer att smaka på traditionell portugisisk mat men vi kommer också att märka att det gastronomiska köket har gjort sitt inträde i Douro-dalen. Vi äter tre luncher tillsammans, minst två på vingårdar. Vi äter två gemensamma och högklassiga middagar, på torsdagen och fredagen.

Restauranger på Cais da Ribeira i Porto

Restauranger på Cais da Ribeira i Porto, copyright BKWine Photography


Mer info

Vi har tidigare skrivit mycket om hur det är att komma med på en vinresa till Dourodalen och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos:

Du kan också hitta mer info om Douro, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program — lyxig vinresa Douro-dalen

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Porto
 • Dag 2, torsdag — Mellan Pinhao och Regua
 • Dag 3, fredag — Långt upp mot övre Douro
 • Dag 4, lördag — Tradition och modernt i Dourodalen
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst Porto

Ankomst till Porto (läs mer om Porto i artikeln på länken) när det passar dig och incheckning på vårt centralt belägna fyrstjärniga hotell.

En båt på Dourofloden vid kaj i Porto

En båt på Dourofloden vid kaj i Porto, copyright BKWine Photography

Passa på att gå den korta promenaden ner till floden och titta över mot Vila Nova de Gaia, där de stora portvinshusen har sina lager.

Med stora skyltar annonserar de sin närvaro: Taylor’s, Sandeman, Dow’s, Ferreira, Croft, Ramos Pinto osv.

På floden kan du beundra de traditionella båtarna för transporten av portvinerna, barcos rabelos. Numera ligger de dock för det mesta förankrade.

Längs strandpromenaden finns det gott om trevliga caféer och vill du över till Vila Nova de Gaia-sidan tar du den smäckra dubbelbron, med Eiffel-inspirerad design.

Fri kväll. En av stadens allra bästa restauranger ligger bara 25 meter från vårt hotell. Kanske kan vara en bra början på resan?

Dom Luis I-bron från Cais da Ribeira i Porto, Na Sra da Serra do Pilar klostrer i Vila Nova de Gaia

Dom Luis I-bron från Cais da Ribeira i Porto, Na Sra da Serra do Pilar klostrer i Vila Nova de Gaia, copyright BKWine Photography


Torsdag, dag 2 — Mellan Pinhao och Regua

På morgonen hämtar vår buss oss vid hotellet och vi börjar vår resa längs floden. Vägen tar oss över bergen och ner i dalen.

En vinanläggning på toppen av ett berg mitt i vingården

En vinanläggning på toppen av ett berg mitt i vingården, copyright BKWine Photography

Vägen längs Douro-floden är långsam och slingrande och för att snabbt komma en bit på väg så tar vi först motorvägen till Vila Real och Peso da Regua. Därifrån slingrar vi oss i lite långsammare tempo upp mot Alto Douro, hjärtat av vindistriktet, som också är på UNESCOs lista över världskulturarvet.

Vi kommer under dagen att besöka några högklassiga producenter som de senaste åren investerat mycket i sina anläggningar för att, förutom portvin, kunna producera bordsviner i toppklass.

Ofta jäser musten som ska bli portvin i lagares, de traditionella låga stenkaren. Ibland är de utrustade med robotpigeage, alltså mekaniska fötter som helt och hållet härmar mänsklig fottrampning av druvorna. Dock finns det många i området som fortfarande fottrampar sina druvor!

Vi börjar med att besöka Quinta do Tedo, som ägs av fransmannen Vincent Bouchard (från familjen Bouchard Père & Fils i Beaune) och hans amerikanska fru Kay. 1992 köpte de den 250 år gamla egendomen med tillhörande 14 hektar vingårdar.

Gamla ekfat för lagring i vinkällaren

Gamla ekfat för lagring i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Efter intressant besök och provning äter vi en god lunch med flera portugisiska rätter på quintan. Vi dricker naturligtvis egendomens viner till och vi får också smaka deras egen, mycket goda olivolja.

Efter lunch besöker vi en quinta som ägs av en av de stora portvinsfirmorna. Det blir en stor kontrast till lilla Quinta do Tedo.

Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell, det vackra femstjärniga Vintage House som ligger i den lilla byn Pinhão, som är en centralort i vindistriktet Douro. Det är ett klassiskt hotell i gammal engelsk stil och ett av de lyxigaste i Dourodalen.

Ta en promenad i byn, längs med floden, eller koppla av i trädgården eller i den fina baren. Kanske vädret till och med tillåter ett dopp i poolen. Senare på kvällen samlas vi för aperitif och en gemensam middag i hotellets restaurang.

Utsikt i Dourodalen från Quinta do Tedo

Utsikt i Dourodalen från Quinta do Tedo, copyright BKWine Photography


Fredag, dag 3 — Långt upp mot övre Douro

Efter frukost fortsätter vi vår färd längs den vackra vinfloden. Idag kommer vi att åka långt in i dalen, längs mycket slingrande vägar. Utsikten kommer att bli hisnande.

Dukat för lunch och vinprovning

Dukat för lunch och vinprovning, copyright BKWine Photography

På morgonen åker vi mot São João da Pesqueira där vi ska besöka Quinta da Sra. do Rosário, kanske mer känt som Quevedo Wines. Oscar Quevedo och hans familj har 100 hektar vinrankor i regionerna Cima-Corgo och Douro Superior.

Vägen till São João da Pesqueira vindlar sig upp så att man greppar hårt om stolsitsen. Vi kommer att ha en svindlande utsikt över vingårdsterrasser.

Quevedo Wines gör både röda bordsviner och portvin, bl a en mycket fin tawny. Oscar började sin karriär i finansbranschen i Madrid och Genève men har sedan några år tillbaks tagit över ansvaret för familjefirman tillsammans med sin syster som är vinmakaren.

Oscar har gjort namnet Quevedo känt för många vinälskare världen över, inte minst tack vare hans talang för att berätta om sina viner via ”sociala nätverk”.

Vi äter lunch i den närliggande staden Ervedosa. Här finns en mycket trevlig krog med en formidabel vinlista så vi passar på att prova lite olika viner till lunchen.

Vi stannar kvar i Ervedosa för vårt eftermiddagsbesök som blir hos en franskägd bodega med toppmodern vinkällare och en hisnande vacker utsikt.

Sen eftermiddag är vi åter på hotellet och vi har tid till en stunds avkoppling innan det är dags för vår gemensamma middag. Det kan vara trevligt att ta en promenad i byn Pinhão och titta på de vackra azulejos, de målade kakelplattorna, på den lilla tågstationen. Azulejos är en klassisk portugisisk konstart och den här mycket lilla tågstationen är känd för sin överväldigande dekoration med dessa kakelplattor. Bara två minuters promenad från hotellet.

Branta terasser ner mot floden

Branta terasser ner mot floden, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Tradition och modernt i Dourodalen

Vi lämnar vårt hotell på morgonen och börjar sakta vår återfärd till Porto. Man får aldrig ha bråttom hår i Dourodalen!

Dourodalen med terrasserade vingårdar och en by vid floden

Dourodalen med terrasserade vingårdar och byn Pinhao

Vi åker bort mot Pinhão och över floden den lilla byn Vale de Mendiz där vi ska besöka en familjefirma som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren. Här fottrampas fortfarande druvorna i traditionella lagars.

Den här vingården har på senare år blivit mycket internationellt uppmärksammat, bland annat tack vare bra marknadsföring, men framför allt på grund av mycket talangfull vinmakning och enastående goda viner.

Därefter åker vi tillbaka mot Regua. Vårt sista besök under resan blir hos Quinta Senhora da Graça. Detta är en liten familjeegendom utanför byn Lobrigos, nära Regua

Höstfärger i vingårdens branta terrasser

Höstfärger i vingårdens branta terrasser

Här har vi en härlig utsikt över floden och en del mycket gamla vinrankor, över 80 år. Vasco, ägaren och vinmakaren, och antagligen både hans pappa och mamma tar emot oss.

Efter ett kort besök och en liten vinprovning sätter vi oss till bords och Vascos mamma kommer att servera oss en typisk portugisisk, genuint hemlagad, lunch.

Lunchen här drar ofta ut på tiden så när vi är klara är det dags att börja återfärden till Porto.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Porto för en sista övernattning på vårt vackra hotell i centrala Porto.

Fri kväll för att fortsatta upptäckter i Porto. Vi rekommenderar gärna restauranger och vinbarer. Är vädret vackert (chansen är stor till det) så kan en promenad längs med kajen och sedan över ”Eiffel”-bron till Vila Nova de Gaia vara mycket trevligt. Eller kanske en liten tur ut till kusten, eller fiskrestaurangerna uppe vid fiskmarknaden? Det blir en lite längre promenad, eller med spårvagn. Det finns många alternativ.

Utsikt över vingårdar och dalen i regn och sol, Dourodalen

Utsikt över vingårdar och dalen i regn och sol, Dourodalen, copyright BKWine Photography


Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vinkällaren hos Quinta do Tedo

Vinkällaren i Dourodalen, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresa Douro-dalen

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 nätter i dubbelrum, inklusive frukost:
  • 2 nätter i Porto på 4-stjärnigt hotell i Porto
  • 2 nätter i Alto Douro på lyxiga 5-stjärniga Vintage House i Pinhão
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter, inklusive provning med olika viner och portvin, hos vinproducenter eller lokal restaurang
  • 2 gastronomiska flerrätters-middagar med lokala specialiteter, inklusive provning med olika viner och portvin
 • Start- och slutpunkt: Porto
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Besöken görs på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Porto.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa och matresa till Douro-dalen!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinproducent utanför sin vinkällare

En vinproducent utanför sin vinkällare, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!