Vinresa i Alsace

Vinresa i Alsace: Aromatiska, eleganta viner, klassisk gastronomi och pittoreska sagoboks-byar

— Alsace har sin egen speciella stil, både vad gäller viner, mat och arkitektur. Det är svårt att inte bli förälskad i detta vindistrikt där de pittoreska byarna ligger som ett pärlband längs ”route de vin”. Druvorna är många, vinstilarna likaså. Här finns allt från knastertorrt till sötaste sött. Det är viner som går förunderligt bra med det lokala köket. Som en riesling till choucrote, en gewurztraminer till munster, en pinot gris till gåslever.

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Nästa vinresa till Alsace:

 • Kontakta oss!


Detta är ett typprogram, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång. Se i menyn “Våra resor > Aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.
Du kan skriva ut en utskriftsvänlig version av programmet, eller ladda ner en PDF, med Print/PDF-knappen i slutet av programmet.
Ett kullerstensgata med korsvirkeshus i Eguisheim i Alsace

Ett kullerstensgata med korsvirkeshus i Eguisheim i Alsace, copyright BKWine Photography

Alsace ligger långt norrut i Frankrike, men skyddas från regn av Vogeserna vilket gör det till ett av de regnfattigaste vindistrikten i Frankrike.

Så här i början av skördetiden är vädret fortfarande varmt och sommarskönt. Vissa druvor har säkert börjat skördats. Skördetiden är lång i Alsace. När man skördar beror bland annat på om vinet ska bli torrt eller sött eller kanske mousserande.

Under resan får vi omfattande och instruktiva provningar av alla de stora Alsace-druvorna: riesling, pinot gris, gewurztraminer, muscat. Det kommer säkert att erbjudas en del pinot noir också; de röda Alsace-vinerna blir nämligen bättre och bättre.

Hjärtat av Alsace ligger runt Colmar, cirka 70 kilometer söder om Strasbourg, och det är i Colmar som vi kommer att bo under denna resa. Det är en vacker stad med sina korsvirkeshus, överflöd av pelargoner och de många små kanalerna. Det finns gott om bra restauranger. Vi kan t.ex. tipsa om var man äter de godaste tarte flambée (en sorts alsassisk super-tunn pizza).

Dukat för lunch i Bergheim i Alsace

Dukat för lunch i Bergheim i Alsace, copyright BKWine Photography

Vad gäller mat bjuds vi på mycket av livets goda i Alsace, vare sig man är intresserad av rättfram mat som surkål (Alsaces läckra choucroute), charkuterier och goda ostar eller delikatesser som gåslever.

Strasbourg har räknats som gåsleverns (eller ankleverns) huvudstad ända sedan kocken Jean-Pierre Clause 1760 skapade den smördegsinbakade paté de foie gras de Strasbourg. Du kommer att få utmärkta tillfällen att pröva hur Alsaces mat passar med vinerna under våra gastronomiska måltider.

Alsace är ett klassiskt vindistrikt, lugnt på ytan. Men skenet bedrar. Det är mycket som idag ifrågasätts av odlarna. Är det verkligen bra att alltid sätta ut druvnamnet på etiketten? Ska man inte poängtera ursprunget i stället eftersom Alsace har en oerhört komplex och varierad jordmån som ger olika stilar till vinerna? Finns det vingårdar där läget och jorden påverkar karaktären mer än druvan? Vi kan utlova många intressanta diskussioner med vinproducenterna.

Man tar sig lätt från Paris till Colmar med TGV, snabbtåget. Det tar knappt tre timmar från Paris Gare de l’Est eller med tåg direkt från flygplatsen Charles de Gaulle (då med byte i Strasbourg).

Resan leds av en av BKWines expertguider. Det detaljerade programmet följer nedan.

En restaurang med uteservering längs kanalen i Colmar, Alsace

En restaurang med uteservering längs kanalen i Colmar, Alsace, copyright BKWine Photography


Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Alsace och regionens viner och även en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Vinlandet Frankrike, trend och tradition, lektyr med ett glas vitt vin

Vinlandet Frankrike, trend och tradition, lektyr med ett glas vitt vin, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Alsace och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Alsaces vindistrikt.

Du kan också hitta med info om Alsace, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.

Vingårdarna nedanför Chateau du Haut Koenigsbourg i alsace

Vingårdarna nedanför Chateau du Haut Koenigsbourg i Alsace, copyright BKWine Photography


Program – Vinresa i Alsace

Detta är ett “typprogram”, ett exempel. Varje vin- och matresa vi gör är speciellt anpassad för säsong och omständigheter så detaljerna i programmet, t.ex. exakt vilka egendomar vi besöker, skiljer sig från gång till gång.

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Colmar
 • Dag 2, torsdag — Dahlenheim, Turckheim och Ribeauvillé
 • Dag 3, fredag — Riquewihr, Bergheim och Scherwiller
 • Dag 4, lördag — Pfaffenheim och Eguisheim
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — ankomst till Colmar

Ankomst till Colmar när du vill under dagen/kvällen och incheckning på vårt trestjärniga hotell, som ligger mycket centralt.

Flaskor som ligger och väntar i vinkällaren

Flaskor som ligger och väntar i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Hotellet ligger mycket centralt i stadsdelen La Petite Venise, lilla Venedig, i ett renässanshus byggt 1543. Den läckra moderna inredningen blir en rolig kontrast till fasaden och de gamla takbjälkarna.

La Petite Venise är en del av “gamla stan” med kanaler som korsar fram och tillbaks, där det förr låg garverier och textilfärgare. Det är bara ett stenkast från vårt hotell. Idag kan man ta en tur i en gondol på kanalerna (fast man kanske snarare skulle kalla dem flatbottnade båtar), eller man kan strosa längs kanalerna och de gamla gatorna. Det finns gott om vackra välbevarade korsvirkeshus, och massor med caféer och restauranger.

Kvällen är fri för ditt eget utforskande av Colmars gastronomi och kanske nattliv.

Petite Venise med kanaler, korsvirkeshus och restauranger i Colmar

Petite Venise med kanaler, korsvirkeshus och restauranger i Colmar, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Dahlenheim, Turckheim, Ribeauvillé

Vår buss hämtar oss på morgonen vid hotellet. Vi åker norrut på den vackra route de vin, mot byar som Riquewihr, Ribeauvillé och Bergheim.

Ribeauvillé, byn och vingårdarna i Alsace

Ribeauvillé, byn och vingårdarna i Alsace, copyright BKWine Photography

Hela Alsace är ju tryfferad med pittoreska och sagoboksliknande byar. En del stiftar vi bekantskap med under vår resa.

Vi besöker Melanie Pfister på Domaine Pfister i Dahlenheim, i norra delen av Alsace. Melanie tillhör de nya stjärnskotten i Alsace. Hon jobbar tillsammans med sin pappa på familjens egendom på 10 hektar. Mélanie är åttonde generationen vinodlare i familjen. De 10 hektaren är utspridda på över 40 olika lägen.

Vi drar oss sedan söderut igen för vår lunch som vi ska äta på Caveau du Vignerons i Turckheim, en liten restaurang som ägs av utmärkta Domaine Francois Baur. Till lunchen kommer vi att stifta bekantskap med ett antal av Baurs ekologiska viner, bl.a. några superba från grand cru-vingården Brand.

Vi åker sedan till Ribeauvillé och den välkända och ambitiösa Domaine Louis Sipp. Egendomen drivs ekologisk sedan ett par år tillbaka. Vi tittar på vingården med de nästan färdigmogna druvorna, vinkällaren och vi provar ett urval av egendomens många viner. Från provningsrummet har man utsikt över grand-cru-vingårdarna.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är ledig för avkoppling.

Byn Katzentahl med vingårdar i Alsace

Byn Katzenthal med vingårdar i Alsace, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Riquewihr, Bergheim, Scherwiller

Idag stannar vi till i Riquewihr, den kanske mest pittoreska byn av dem alla. Staden har en fantastisk stadskärna som knappast har förändrats sedan 1600-talet.

En vingård i Mambourg Grand Cru, Sigolsheim, i Alsace

En vingård i Mambourg Grand Cru, Sigolsheim, i Alsace, copyright BKWine Photography

Vi besöker en av de större vinfirmorna i Alsace. Utbudet av viner är stort och man har några mycket fina lägen runt Riquewihr, bl a på Grand Cru:erna Schœnenbourg och Sporen.

Firman har 27 hektar runt byn och med den långa erfarenhet på flera hundra år som man har så vet man precis vilka druvor som trivs i vilka vingårdar. Källaren är ny och modern och här finns både stora ekfat, s k foudres och stål- och betongtankar. Olika viner jäser och lagras på olika sätt.

Besöket här ger oss en bra översikt över Alsace och en inblick i hur en stor kvalitetsfirma arbetar.

Vi äter lunch hos en trevlig egendom i Barr. Vi börjar med ett besök i källaren och sedan dukas det upp diverse läckerheter, både mat och vin. I sortimentet finns bl.a. några fina grand cru Kirchberg de Barr och en fyllig, ekfatslagrad pinot noir.

Vi fortsätter sedan ännu lite norrut till byn Scherwiller där Paul Dussourt på Domaine André Dussourt bl a kommer att inviga oss i den svåra konsten att göra vendange tardive, läckert söta viner från sent skördade druvor.

André Dussourt grundade egendomen 1964 och 1994 tog hans son Paul över verksamheten. År 2000 renoverade han källaren och satte in små rostfria tankar för att kunna jäsa små volymer.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Colmar och vårt hotell. Kvällen är fri, kanske dags för choucroute eller tarte flambée?

Ekfat i en vinkällare i Kaysersberg i Alsace

Ekfat i en vinkällare i Kaysersberg i Alsace, copyright BKWine Photography

Lördag, dag 4 — Pfaffenheim och Eguisheim

Vår buss hämtar oss på hotellet för en dag som bland annat kommer att handla om ekologiska och biodynamiska viner. Vi kommer att lära oss mycket om hur man arbetar med det i vingården.

Takåsar med storkbo, Chateau St Ulrich, Ribeauvillé

Takåsar med storkbo, Chateau St Ulrich, Ribeauvillé, copyright BKWine Photography

Har du ännu inte sett några storkar så gäller det att lyfta blicken idag! Storken blir mer och mer synlig i Alsace och här finns också ett forskningscenter för återintroduktion av storken i naturen.

Vi besöker Domaine Humbrecht i Pfaffenheim där Pierre-Paul Humbrecht jobbar tillsammans med unge sonen Marc. Båda är lika passionerat intresserad av biodynamin och av att göra karaktärsfulla viner.

Vi äter lunch på gastronomisk restaurang i Eguisheim där vi bl.a. smakar foie gras tillagat på olika sätt och flera av traktens goda ostar.

På eftermiddagen besöker vi Barmès-Buecher i Wettolsheim, en mycket intressant familjeegendom som jobbar biodynamiskt och är både ekologiskt och biodynamiskt certifierad. Familjen är mycket terroir-inriktad och på varje flaska anges vilken vingård druvorna kommer ifrån, Hengst, Pfersigberg, Herrenweg osv.

Under vårt sista besök passar vi på att få svar på alla frågor som återstår och sedan är det dags att åka tillbaka till Colmar.

Kvällen är fri för en sista utforskning av Colmars restauranger. Med tanke på dagens tema så kanske ett besök på vinbaren som specialiserar sig på ekologiskt, biodynamiskt och naturviner lockar?

Vingårdar och en by, Hatschbourg Grand Cru, i Alsace

Vingårdar och en by, Hatschbourg Grand Cru, i Alsace, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Gewurztraminer i vingården

Gewurztraminer i vingården, copyright BKWine Photography


Fakta om vinresan till Alsace

Datum: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Pris: Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell i Colmar
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Colmar
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Colmar.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst XX anmälda vid ”sista anmälningsdatum”.

Boka resan

Detta är ett typprogram, se i menyn “våra resor > aktuella resor” för vad vi har på programmet just nu eller kontakta oss för att diskutera en specialdesignad privat resa.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Anmälan till Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av en vinresa till Alsace !"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinproducent i vinprovartagen

En vinproducent i vinprovartagen, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!