Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Exklusiva resor – Lyxresor

Vin, mat och resor med lyxig guldkant

Tänk dig en riktigt exklusiv resa: Du anländer till slottet. Promenerar långsamt upp för grusgången till vinkällaren. Efter provningen följer en lunch i en av slottssalongerna, med en utsikt över vingården – eller parken… En lyxresa utan like.

Ibland vill man ha något extra lyxigt, det där speciella, exklusiva. Om du vill göra en exklusiv vinresa som är något alldeles extra speciellt, då ska du prata med oss. (Inte för att våra ”vanliga” vinresor är särskilt ordinära…)

Det är lätt att ordna besök på de stora berömda exklusiva slotten eller vingårdarna (många tar emot tusentals besökare varje år). Men det är inte lätt att faktiskt få träffa de riktigt intressanta personerna och få prova vinerna.

Vi vet hur man gör och vi vet vem som är rätt person.  Vi vet hur man gör exklusiva resor som är alldeles unika.

Det är lätt att hitta hotell. Men det är inte lätt att veta var man får bäst service, vem som har den bästa restaurangen och de bekvämaste sängarna. Plus att det ligger på just rätt ställe för att göra vingårdsbesök.

Vi vet, och vi kan göra det åt dig.

Vad skulle du säga om en exklusiv lunch med genomgående sauternesviner? Underligt, kanske du tänker. Men allt eftersom årgångarna för varje rätt blir äldre och äldre så upptäcker du nog en del oväntade och fantastiska kombinationer. Eller vad sägs om en lunch med vinmakaren (eller kanske ägaren) där ni diskuterar filosofin bakom vintillverkningen medan du avnjuter en rad kärleksfullt tillagade rätter.

Fast du kanske ändå föredrar att bara luta dig tillbaks och njuta. Njuta av måltiden, eller av 1700-talsslottet där du sitter. Njuta av livet i vingården.

En exklusiv svart tryffel
En exklusiv svart tryffel, copyright BKWine Photography
En exklusiv svart tryffel
En exklusiv svart tryffel, copyright BKWine Photography

Men det är inte alltid det dyraste och mest exklusiva som ger de största upplevelserna. Denna tryffellunch bekräftar detta.

Vi började en kylig morgon med att leta tryffel ute i ekskogen. Lagom frusna satte vi oss till bords för att äta lunch. Vi började med lite aptitretare. Sedan fick vi äggröra med tryffel (det allra bästa sättet att uppskatta tryffel enligt vissa experter), följt av tagliatelle al tartufo (eller i alla fall nästan, vi var fortfarande i Frankrike). Och sedan? Mer tryffel. Det enda som inte var med tryffel var glassen. Fast då fick vi i alla fall en chokladtryffel. Vi var inte på någon restaurang utan vi var hemma hos tryffeljägaren, och lunchen lagades av hans son och hans hustru och vi satt i det stora rustika lantköket.

Här är några frestande exempel:

  • Lyxig resa i Bordeaux
  • Båtresa på Douro med vinbesök, exklusiva vinprovningar och tjusiga lyxhotell
  • Tryffel, foie gras, anka och vin

Kontakta oss för en diskussion om en skräddarsydd riktigt lyxig vinresa för dig och dina gäster.

Dags för lunch och vinprovning i trädgården i Chile
Dags för lunch och vinprovning i trädgården i Chile, copyright BKWine Photography
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne, copyright BKWine Photography

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!