Exklusiva resor – Lyxresor

Vin, mat och resor med extra lyxig guldkant

Tänk dig en riktigt exklusiv resa: tänk dig in i att du anländer till slottet. Promenerar långsamt upp för grusgången till vinkällaren. Efter provningen följer en lunch i en av slottssalongerna, med en utsikt över vingården – eller parken… En lyxresa utan like.

Välkomment till vinslottet

Välkomment till vinslottet, copyright BKWine Photography

Ibland vill man ha något extra lyxigt, det där speciella, exklusiva. Om du vill göra en exklusiv vinresa som är något alldeles extra speciellt, då ska du prata med oss. (Inte för att våra ”vanliga” vinresor är särskilt ordinära…)

Det är lätt att ordna besök på de stora berömda exklusiva slotten eller vingårdarna (många tar emot tusentals besökare varje år). Men det är inte lätt att faktiskt få träffa de riktigt intressanta personerna och få prova vinerna.

Vi vet hur man gör och vi vet vem som är rätt person.  Vi vet hur man gör exklusiva resor som är alldeles unika.

Det är lätt att hitta hotell – vem har inte bokat hotell på internet? Men det är inte lätt att veta var man får bäst service, vem som har den bästa restaurangen och de bekvämaste sängarna. Plus att det ligger på just rätt ställe för att göra vingårdsbesök.

Vi vet, och vi kan göra det åt dig. Lyxresan du drömt om.

Dukat på slottet för lunch och vinprovning

Dukat på slottet för lunch och vinprovning, copyright BKWine Photography

Vad skulle du säga om en exklusiv lunch med genomgående sauternesviner? Underligt, kanske du tänker. Men allt eftersom årgångarna du smakar blir äldre och äldre för varje rätt så kanske du upptäcker att en del oväntade och underbara kombinationer. Eller vad sägs om en lunch med vinmakaren (eller kanske ägaren) där ni diskuterar filosofin bakom vintillverkningen – och kanske annat!

Fast du kanske ändå föredrar att bara luta dig tillbaks och njuta. Njuta av måltiden, eller av 1700-talsslottet där du sitter. Njuta av livet i vingården.

Men det är inte alltid det dyraste och mest exklusiva som ger de största upplevelserna. Ska vi berätta om tryffellunchen vi gjorde?

Vi började en kylig morgon (tryffel är i säsong mitt i vintern!) med att leta tryffel tillsammans med Coco, tryffelhunden, ute i ekskogen. Lagom frusna satte vi oss sen ner till bords där vi började med lite aptitretare: munsbitar av tryffel med en droppe honung på en krutong. Sen blev det äggröra med tryffel (det allra bästa sättet att uppskatta tryffel enligt vissa experter), följt av tagliatelle al tartufo (eller i alla fall nästan, vi var fortfarande i Frankrike). Och sen blev det mer och mer. Det enda som inte var med tryffel var glassen och kaffet. Fast då fick vi i alla fall en chokladtryffel. Vi var inte på någon restaurang utan vi var hemma hos, vi kan kalla honom Monsieur François, tryffeljägaren, och lunchen lagades av hans son och hans hustru. Unikt.

Dourodalen med terrasserade vingårdar

Dourodalen med terrasserade vingårdar, copyright BKWine Photography

För att komma tillbaks till vinsidan av våra resor, vi kanske kan fresta med vår Premier Grand Cru Tour? Du vet säkert vilka de fem slotten är som klassades ”första cru” i 1855-års klassifikation i Bordeaux: Chateau Mouton-Rothschild, Margaux, Lafite-Rothschild, Latour och Haut-Brion. Låt oss lägga till Chateau d’Yquem i Sauternes. Har du besökt dem? Vi har, och vi kan organisera en skräddarsydd exklusiv resa för dig som tar dig dit och till några andra spännande chateaux.

Kontakta oss för en diskussion om en skräddarsydd riktigt lyxig vinresa för dig och dina gäster.

Här är några exempel:

  • En exklusiv vinresa med slottsboende i Bordeaux
  • Premier Grand Cru Tour i Bordeaux, de fem stora slotten på ett fat
  • Sakta glida längs Dourofloden i Portugal med besök på de mest exklusiva egendomarna. Kanske kan Quinta do Noval Nacional gjort på oympade stockar locka? Längs Douro finns också några fantastiska hotel!
  • Tryffel, foie gras (anklever), och vin – lyxig mat och exklusiva viner på denna resa

Läs mer om skräddarsydda vinresor och matresor här.

En stilfull klassisk vinkällare

En stilfull klassisk vinkällare, copyright BKWine Photography

En lyxmåltid med viner därtill

En lyxig gourmetmåltid med viner därtill, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email
Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!