Skräddarsydda och specialresor

Ett slott i Bordeaux

Skräddarsydda vinresor

Om du letar efter något annorlunda än de resor som finns på vårt ordinarie reseprogram, så kan vi skräddarsy en resa precis enligt dina önskemål.

Kanske vill du resa med en grupp vänner, med kollegor på jobbet, med affärspartners eller kunder, med vinklubben… En specialdesignad resa kan vara helt ägnad åt vin, eller den kan kombineras med annat: mat och gastronomi (trestjärniga restauranger eller lokala krogar, osttillverkning, ankleverseminarium, ostronfiske, parmaskinka…), golf, kultur och så vidare.

Skräddarsydda resor på alla nivåer

Vingårdar i Pommard, Bourgogne

Vingårdar i Pommard, Bourgogne, copyright BKWine Photography

Vi gör resor både för icke-professionella vinälskande ”amatörer” (amatörer i den franska betydelsen av ordet – någon som älskar något), och med professionella: vinimportörer, sommelierer och restaurangpersonal, vinjournalister,… Vi kan organisera upplevelser och besök på alla nivåer: från ”nöje och avkoppling” för vinentusiasten till avancerade utbildningsevenemang.

Väljer du en specialgjord resa med BKWine så får du en resa utformad av personer som kan vin bättre en de flesta (vi har t.ex. skrivit två böcker om vin?) och som också är experter på resor.

Alla våra resor leds av en av BKWine reseexperter och vinexperter. BKWines reseledare kan mycket om både vin och om gastronomi, lokal kultur och, inte minst, språket. Läs mer om våra reseledare här.

Privata vinresor för små sällskap eller stora grupper

Dags för lunch på en restaurang

Dags för lunch på en restaurang, copyright BKWine Photography

Vi kan specialsy en gruppresa för allt från små sällskap till stora grupper. Vi har gjort utbildningsresor för en person och incentiveresor för 150 personer. Och allt däremellan.

Det finns ingen undre eller over gräns för hur många man kan vara på en specialdesignad vinresa eller gourmetresa. Det beror helt på vad syftet är med resan och vad man själv föredrar. Det är förstås också en fråga om budget.

Här är ett exempel: Exklusiv endagstur i Toscana och Chianti Classico.

Tag kontakt med oss så kan vi diskutera utgående från dina, ditt företags eller din organisations önskemål.

Specialresor av alla typer

Några exempel:

Utbildningsresor

Går du på en vinutbildning och vill veta mer om hur det fungerar i verkligheten? Är du en vinentusiast som vill lära dig mer om ett speciellt ämne eller inför ett prov? Har du personal som behöver fräscha upp kunskaperna om vin?

Vi kan organisera en utbildningsresa precis enligt dina behov och önskemål! Läs mer här om BKWines utbildningsresor.

Lyxiga och exklusiva resor

Tasting wine a restaurant

Glas på rad för vinprovning till lunchen, copyright BKWine Photography

Söker du något som skiljer sig från en vanlig resa, kanske en riktig lyxresa, något extra exklusivt? (Inte för att BKWines ”vanliga” resor är några dussinresor!)

Vi kan ta dig med till slotten som annars inte går att besöka. Vi kan ta dig med till de mest fantastiska luncher och middagar med viner som sällan ses på ett middagsbord. Antingen som gäst på ett slott eller kanske på en trestjärnig restaurang. Vill du sova som en slottsherre i ett ståtligt slottsgemak på landsbygden? Läs mer om BKWines exklusiva resor här!

Företagsresor, konferensresor

En konferensresa, ett kundevent, ett möte med säljorganisationen, en team-building-resa, ett styrelsemöte på en privat plats med vin och gastronomi som extra attraktion… Gör ditt arrangemang på ett annorlunda ställe. Allt från en liten privat grupp till stora konferensresor med speciella önskemål. Vi kan hjälpa dig att organisera det, kanske bara vindelen eller allt, så att du kan vara säker på att det blir en upplevelse och ett minne att längta tillbaka till för de som deltar.

Vin och mat

Lite läcker lufttorkad skinka

Lite läcker lufttorkad skinka, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör oundvikligen ihop. Vill du lära dig hur man lagar riktig italiensk mat och göra din egen pasta? Kom på en italiensk vin- och matlagningsresa med oss. Eller du kanske är nyfiken på hur man gör en riktigt bra och genuin foie gras så som man bara kan i Frankrike? Då ska du komma på en resa med en workshop om hur man lagar anka och anklever i franska Sud-Ouest.

Utöver matlagningskursen så är resan förstås också fylld med besök på vingårdar. På vinbesöken får du tillfälle att träffa vinmakarna och får smaka deras viner på privata vinprovningar.

Vinimportörsresor

Är du vinimportör och letar efter nya leverantörer? Vill du hitta nya, spännande vinmakare och nya viner?

Prata med oss om vad du söker så kan vi designa en resa som tar dig till nya upptäckter och nya producenter som du kan börja samarbeta med.

Eller är du en vinimportör som vill erbjuda dina kunder eller VIP-kontakter en resa till ”dina” vinproducenter. Det kan vara ett unikt och värdefullt tillfälle att visa upp dina mest spännande producenter för dina bästa kunder eller partners, genom att ta med dem på plats och låta dem träffa vinmakarna och prova vinerna.

Läs mer om BKWines vinresor för vinimportörer här.

Andra språk

Dourodalen med terrasserade vingårdar

Dourodalen med terrasserade vingårdar, copyright BKWine Photography

Våra vinguider kan inte bara vin utan även språk. Vi kan t.ex. organisera resor på

 • engelska
 • svenska / norska / danska
 • finska
 • franska
 • tyska
 • kontakta oss för andra språk!

Andra resmål

Det finns många, många resmål som är fantastiska vinresedestinationer även om vi inte har dem på vårt aktuella program. Där koncentrerar vi oss på det som är mest populärt. Här är några exempel på spännande destinationer för skräddarsydda resmål:

 • Grekland – ett vinland som kan jämföras med Nya Världen vad gäller nytänkande och investeringar, plus att de har många antika druvsorter som så smått börjar bli supertrendiga
 • Umbrien – mindre välbesökt än Toscana, men minst lika intressant vad gäller viner, och kanske lite mer genuint…
 • Tokajer – långt bort i östra Ungern, ett historiskt, för att inte säga legendariskt vindistrikt med häpnadsväckande söta viner
 • Duero-dalen – det område i Spanien som seglat upp som kanske ett av de mest spännande ”nya” vindistrikten i Spanien. Kargt men vackert.

En erfarenhet utan motstycke

Massor med korkar

Massor med korkar, copyright BKWine Photography

Vi har organiserat många hundra vinresor genom åren. Varje år gör vi runt 20 specialresor, skräddarsydda helt enligt kundens önskemål.

Här är några exempel på den typ av kunder vi har:

 • En vinimportör vill erbjuda sina VIP-kunder en unik möjlighet att träffa importörens vinproducenter på plats
 • Restaurangchefen på en lyxkryssare vill ha en intensivkurs i vin under tre dagar
 • En familj vill ägna en långhelg åt vin och gastronomi i ett lyxigt château
 • En vinhandlare vill ha en tvådagars kurs för sin personal för att få insikt i de senaste vintrenderna
 • En grupp vänner vill till södra Italien för att upptäcka dess vin och gastronomi, inklusive högklassiga producenter och unika historiska sevärdheter

Vi kan vin och vi kan resor!

Kontakta oss för en diskussion runt dina önskemål och idéer.

Print Friendly, PDF & Email
Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!