Avancerad vinkursresa för entusiasten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Fördjupade studier i vinodling och vinifiering

Letar du efter en djupare och mer detaljerad förståelse av vin, vinodling och vinframställning? Vi erbjuder en avancerad kurs för vinentusiaster som tar dig vidare i detaljerna om vinodling och vinifiering, tittar på hur vinstockar odlas och hur vin tillverkas i källaren.

På denna kurs kommer du att lära dig om olika beskärningsmetoder och uppbindning och deras påverkan på vinstockens tillväxt och bladverk.

Vi kommer att besöka ett antal producenter som använder olika jordbruksmetoder (konventionell, ekologisk och biodynamisk) för att höra vad de olika metoderna betyder, inklusive hur de använder gödning och besprutning och hur de arbetar med bladverket (canopy management) och hantering av skördeuttaget.

Inne i källaren får du smaka vin från ett urval av fat tillverkade av ek av olika ursprung, med olika rostningsgrader, gjorda av olika tunnbindare.

Vi diskutera ektrender, till exempel det nuvarande fokuset på ekens ådring och täthet i motsats till ursprung, de kontrasterande egenskaperna hos akacia och körsbär, val av fat och deras effekt på vinet och användningen av ekspån som ett alternativ till fat.

Den här kursen ger dig en bra förståelse för vilka olika tillsatser man använder (jäst, tanniner, svavel etc) och varför de används, inklusive det aktuella ämnet naturliga viner och viner utan tillsatta sulfiter. Chaptalisering (eller mer korrekt, berikning) och acidifiering kommer också att avhandlas tillsammans med temperaturkontroll, en mycket viktig faktor i modern vinframställning.

Det är inte heller bara teori: det här är din chans att prova på att göra ditt eget vin från t.ex. de olika druvsorter som en Bordeaux-producent har till sitt förfogande. Att göra ett välbalanserat vin är verkligen en konst och denna övning kommer säkert att ge dig en grundlig förståelse av de olika parametrarna.

Detta är ett exempel på en specialdesignad vinresa.

Kontakta oss för att diskutera idéer för en skräddarsydd vinresa.

En vinkällare med ekfat i Colchagua, Chile
En vinkällare med ekfat i Colchagua, Chile, copyright BKWine Photography
En vinkällare med ekfat i Colchagua, Chile
En vinkällare med ekfat i Colchagua, Chile, copyright BKWine Photography

Dela/gilla sidan:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla sidan:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!