Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinresa i Ribera del Duero i Spanien

Dela/gilla reseprogrammet:

Vinresa i Ribera del Duero: Upptäck ett av Spaniens mest intressanta vindistrikt

— Ribera del Duero har snabbt blivit ett av Spaniens mest berömda vindistrikt. Det är också ett av druvan tempranillos starkaste fästen. Här kallas druvan omväxlande för tinto fino och tinto del país. Vinerna är ofta mycket karaktärsfulla från druvor som växer på hög höjd. Vinerna är fylliga men alltid med fin friskhet. Länge var det bara Vega Sicilia, Spaniens exklusivaste vin, som var känt härifrån. Nu drar en mängd nya projekt i Ribera del Duero blickarna till sig.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Två nätter i Valladolid
 • Boende i vackert kloster från 1100-talet
 • Pris:
 • [programexempel]
 • Innovativa vinmakare
 • Ekologiska vingårdar
 • Spansk gastronomi
 • Höghöjdsviner
 • Spaniens trenddistrikt

Boka nu!

Obs: Exempel på ett program

Detta är ett exempel på hur ett program kan se ut. Varje vinresa som vi arrangerar är unik och individuellt planerad. Programmet varierar t.ex. med hänsyn till säsong och omständigheter. Detaljerna i programmet, t.ex. vilka producenter vi besöker, är olika från gång till gång.

Nästa vinresa till Ribera del Duero

 • Kontakta oss

Ribera del Duero är en spännande blandning av gammal och nytt. Härifrån kommer Vega Sicilia som grundades på 1860-talet och som sedermera blev Spaniens exklusivaste vin. Men när Ribera del Duero fick sin DO-status (denominación de origen) 1982, fanns det bara nio vinegendomar i distriktet. Sedan dess har mycket hänt. Det är många som har insett potentialen här, där vinrankorna växer på hög höjd. Många vinmakare har hittat hit och idag har distriktet runt 300 bodegas. Vinerna är mycket eftertraktade på den internationella marknaden.

Skörd av mogna tempranillo-druvor i en vingård i Rioja
Skörd av mogna tempranillo-druvor i en vingård i Rioja, copyright BKWine Photography
En fin, mogen klase tempranillo i Rioja
En fin, mogen klase tempranillo i Rioja, copyright BKWine Photography

1975 gick startskottet för den moderna utvecklingen av Ribera del Duero. Då kom den första årgången av succévinet Pesquera. En mängd nya projekt såg dagens ljus. 1990-talet såg en snabb ökning av antalet bodegas (namnet man använder för vingårdar). Idag finns runt 25 000 hektar i Ribera del Duero, det mesta tempranillo. Den höga höjden ger svala nätter vilket i sin tur ger viner med en livlig syra och bra ryggrad. Ribera del Duero får uppmärksamhet och beröm för sina koncentrerade, intensiva och strukturerade viner.

Ribera del Duero ligger i den större regionen Castilla y León, 19 mil rakt norrut från Madrid.

Vi träffas i Valladolid där vi bor första och sista natten. De övriga två nätterna bor vi närmare vingårdarna, i Europas bäst bevarade cistercienserkloster med en historia som sträcker sig tillbaks till 1100-talet.

Vi rekommenderar flyg till Madrid. Det finns bra tågförbindelser (med ett byte) från flygplatsen till Valladolid. Resan tar runt 1 ½ timme.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Tapas / pinchos på en bar i Spanien
Tapas / pinchos på en bar i Spanien, copyright BKWine Photography
Tapas / pinchos på en bar i Spanien
Tapas / pinchos på en bar i Spanien, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Ribera del Duero

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Valladolid
 • Dag 2, torsdag — Ribera del Duero – ut i vingårdarna
 • Dag 3, fredag — Ribera del Duero, runt Aranda de Duero
 • Dag 4, lördag — Ribera del Duero, runt Pesquera de Duero
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, dag 1 — Ankomst till Valladolid

Ankomst till Valladolid. Incheckning på vårt centralt belägna hotell. Tid att upptäcka staden.

Valladolid är en stad på runt 300 000 invånare med ett vackert och livligt centrum. Här finns en uppsjö av restauranger och barer. I den gamla stadskärnan, en kort promenad från hotellet, finns ståtliga barock- och renässansbyggnader, den mäktiga Catedral Nuestra Señora de la Asunció och den gotiska kyrkan San Pablo. I närheten finns det kungliga palatset där de spanska kungarna bodde i början av 1600-talet. Beundra också det enorma torget Plaza Mayor, ett perfekt ställe för en drink innan maten.

Fri kväll för att upptäcka Valladolid.

Ett hus i Valladolid, Ribera del Duero, i klassisk stil
Ett hus i Valladolid, Ribera del Duero, i klassisk stil, copyright BKWine Photography
Ett hus i Valladolid, Ribera del Duero, i klassisk stil
Ett hus i Valladolid, Ribera del Duero, i klassisk stil, copyright BKWine Photography

Torsdag, dag 2 — Ribera del Duero, ut i vingårdarna

Efter frukost sätter vi oss i bussen, med vårt bagage. Vi ska börja vår upptäcktsresa i Ribera del Duero. Vi börjar med at åka rakt österut, ut mot vingårdarna.

Ribera del Duero-vinerna görs i ett antal byar som ligger längs floden Duero, den som byter namn vid gränsen till Portugal där den heter Duoro. De 25 000 hektaren finns på en sträcka av 110 kilometer från öst till väst. I bredd mäter distriktet runt 35 kilometer. Vingårdarna ligger högt, mellan 750 och 1000 meter över havet. Men vi är på en högplatå, så hela landskapet ligger högt. Klimatet är kontinentalt. Somrarna kan vara mycket heta och vintrarna kalla. Höstarna är ofta vackra. Skörden börjar vanligen precis vid den här tiden på året, i början eller mitten av oktober.

Vi börjar med ett besök hos Bodega Viña Mayor där vimakaren Almudena Alberca gör intensivt fruktdoftande och saftiga viner som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren. Vingården är trots namnet liten, runt 10 hektar. Det blir ett intressant besök där vi får veta mer om vinmakarens filosofi och vi provar naturligtvis vinerna.

Vi åker sedan vidare till det lite större Emina Ribera Matarromera, en ståtlig anläggning med vackra vinkällare fyllda med franska och amerikanska ekfat. Eklagring hör Ribera del Duero till, precis som Rioja, även om vinerna är helt annorlunda i stilen. Emina Riberas moderna vinanläggning byggdes 2005. Vi besöker anläggningen och källaren, vi provar och sedan blir vi serverad en god lunch med väl utvalda specialiteter.

Eftermiddagen bjuder på ännu ett besök och sedan åker vi till Valbuena de Duero och checkar in på vårt fina hotell, femstjärniga Castilla Termal Monasterio de Valbuena strax utanför byn Valbuena de Duero, ett mycket speciellt hotell med en historisk atmosfär. Här ska vi bo två nätter. Hotellet har också ett exklusivt spa.

Först blir det lite fri tid och senare träffas vi för en gemensam middag i en av hotellets utmärkta restaurang.

Klostret Valbuena, Ribera del Duero, som delvis är ombyggt till hotell
Klostret Valbuena, Ribera del Duero, som delvis är ombyggt till hotell, copyright BKWine Photography
Klostret Valbuena, Ribera del Duero, som delvis är ombyggt till hotell
Klostret Valbuena, Ribera del Duero, som delvis är ombyggt till hotell, copyright BKWine Photography

Fredag, dag 3 — Runt Aranda de Duero

Vi ger oss av ytterligare lite längre österut idag, bort mot Aranda de Duero, som är ungefär mitt i Ribera del Duero-distriktet.

Ribera del Duero har utvecklats enormt sedan 1980-talet. Innan dess fanns här en mängd små druvodlare och många av dem tillhörde ett kooperativ. Här finns fortfarande en stor mängd druvodlare, runt 8000, men idag är det många som i stället säljer sina druvor till en av de cirka 300 bodegorna.

Bland besöken idag märks intressanta Bodega Cillar de Silos, en av pionjärerna för ”single vineyard wines”, viner från en enskild vingård, i Ribera del Duero. Allt började 1970 när Amalio Aragón började köpa upp små vingårdsplättar som han valde ut för sin potentiellt höga kvalitet. Han grundade bodegan 1994 och de första vinerna kom året efter. Nu är Cillar de Silos en kändis både på hemmaplan och på exportmarknaden.

Under besöket ser vi bl.a. de historiska källarna från 1600-talet. Vi provar vinerna och vi äter också en härlig lunch på egendomen.

På väg tillbaka till hotellet stannar vi till för ett besök hos Bodega Cepa 21 i byn Castrillo de Duero. Ägarfamiljen är tredje generationen vinmakare och har med Cepa 21 skapat något som är mycket modernt med en spännande avantgarde-arkitektur, något som den spanska vinvärlden ju har blivit känd för.

Tidig kväll är vi tillbaka på hotellet och kvällen är fri att strosa i den lilla byn och att kanske ta en bit mat i hotellets restaurang eller i tapasbaren.

Massor med ekfat i en vinkällare i Rioja
Massor med ekfat i en vinkällare i Rioja, copyright BKWine Photography
Långa rader ekfat i en modernt designad vinkällare i Rioja
Långa rader ekfat i en modernt designad vinkällare i Rioja, copyright BKWine Photography

Lördag, 14 oktober, Ribera del Duero runt Pesquera del Duero

Vi checkar ut från hotellet och packar in oss själva och vårt bagage i bussen. Idag håller vi oss ganska nära Valbuena och vi åker bl.a. till byn Pesquera del Duero och besöker en av mest innovativa producenterna i området.

Vi ger oss ut bland vingårdarna där druvorna säkert börjar se riktigt mogna ut. Tempranillo, den stora druvan i Ribera del Duero trivs mycket bra här och även om vissa producenter blandar i lite andra druvor så dominerar tempranillo alltid stort. Andra tillåtna druvor är cabernet sauvignon, merlot, malbec och garnacha tinta. Det blev nyligen tillåtet att också göra vit Ribera del Duero och den gröna druvan man använder är albillo mayor, en gammal, lokal druva.

Vi besöker en producent som satsar stort på hållbarhet i allt de gör och även i ny teknik som t.ex. drönare för att kartlägga vingårdens olika markplättar. Men ibland är det gamla metoder som gäller, t.ex. använder de vildjästen till jäsningen. De lär också ha en alldeles speciell klon av tempranillo som ska vara extra bra.

Det blir spännande diskussioner om vinets alla aspekter här och efter besök och provning stannar vi kvar och äter lunch på vingården. Kanske blir det deras berömda grillade lamm.

Sista besöket blir i Tudela de Duero, nära Valladolid. Vi besöker en bodega som grundades 1980 av Mariano García. Vingården är på 90 hektar och ger ett mycket lågt skördeuttag på runt 4000 kilo druvor per hektar, vilket är typiskt för hela distriktet. Det blir runt 28 hektoliter per hektar, kanske en av orakerna till den fina koncentrationen i vinerna.

Efter att ha fått svar på våra sista frågor kör vi till Valladolid och checkar in för en sista natt i Valladolid.

Fri kväll att strosa i denna mycket trevliga stad.

En provning på gång i Ribera del Duero, med utsikt över vingårdarna
En provning på gång i Ribera del Duero, med utsikt över vingårdarna, copyright BKWine Photography
En provning på gång i Ribera del Duero, med utsikt över vingårdarna
En provning på gång i Ribera del Duero, med utsikt över vingårdarna, copyright BKWine Photography

Söndag, dag 5 — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Spansk torkad skinka, jamon iberico, skärs upp
Spansk torkad skinka, jamon iberico, skärs upp, copyright BKWine Photography
Spansk torkad skinka, jamon iberico, skärs upp
Spansk torkad skinka, jamon iberico, skärs upp, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Spanien och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Vi har till exempel skrivit Vinets underbara värld, den enda fullständiga, uppdaterade och moderna boken om alla världens viner. Även använd som kursbok på vinkurser.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Ribera del Duero

Datum: [detta är ett programexempel]

Pris: [detta är ett programexempel]

Enkelrumstillägg: [detta är ett programexempel]

Exempel på reseprogram

Detta är ett exempel på ett reseprogram. Under rubriken ”aktuella resor” hittar du de destinationer som finns i vår planering just nu, eller så kanske du är intresserad av en skräddarsydd resa?

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på fyra/femstjärniga hotell:
  • 2 nätter på Valladolid
  • 2 nätter i Valbuena
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
  • 1 gastronomisk flerrätters-middag inklusive olika viner på
 • Start- och slutpunkt: Valladolid
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska från spanska vid behov, vissa besök är dock på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Valladolid.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: [detta är ett programexempel. Antalet kan variera] .

Boka resan

Sista bokningsdag: [detta är ett exempel på ett program]

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på XX SEK [varierar, anges i aktuellt program]. Resterande avgift ska vara inbetald senast XX dagar [varierar, anges i aktuellt program] före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!