Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pressmeddelande: Vårens vinresor med BKWine

Dela / gilla artikeln:

BKWine lanserar vårens vinresor – Årets vinort 2012 ett av resmålen

Att åka på vinresa på våren är helt annorlunda än att åka på hösten. På våren spirar skira vinrankor i vingården, kvällarna är långa och ljumma, men inte så heta. Förra årets skör är färdigjäst och ibland till och med buteljerat i vinkällaren. Vinbonden har en ganska lugn tid och kan ägna sig åt sina besökare. På många sätt är våren verkligen en bra tid att åka på vinresa, även om många föredrar hösten. Fram för mer vinresor på våren tycker vi!

Vi har (äntligen) fått iväg ett pressmeddelande om vår vinresor och matresor under våren. Det blir sex resor till klassiska vindestinationer: Sydafrika, Rhônedalen, Bordeaux, Venet (med massor med amarone-viner), Toscana (med Chianti Classico, som är ”årets vinort”) och vår populära ”Tre Klassiker” (Champagne, Chablis och Bourgogne).

Här är vad vi säger i pressreleasen:

BKWine lanserar vårens vinresor – Årets vinort 2012 ett av resmålen

Paris, 2012-01-10

BKWine har släppt programmet för vårens mat- och vinresor. En av resorna går till Toscana och ”Årets vinort 2012”, Chianti Classico. Det är en av de 6 resor som BKWine erbjuder under våren. De andra 5 går till Rhonedalen, Bordeaux, Veneto, 3 klassiker (Champagne, Chablis, Bourgogne) och Sydafrika. 

– Det är ett tecken på att det händer mycket spännande i det här vindistriktet, säger Britt Karlsson, en av BKWines grundare om Munskänkarnas utnämnande av Chianti Classico till ”Årets vinort 2012”. I vår gör vi en resa till Toscana där vi fokuserar speciellt på Chianti Classico även om resten av Toscana förstås också är med. Det blir vinprovningar, besök hos vinodlare, en inblick i det toskanska köket, med matlagning, och mycket mer, berättar Britt.

Vårsäsongens program för BKWine med 6 resor är en ökning från tidigare år.

– Våren är inte den mest hektiska perioden för oss, men vi har ändå kunnat utöka antalet resor tack vare att vi sett hur populära våra resor varit tidigare år, säger Per Karlsson, en av BKWines grundare.

Populära resmål som återkommer i vår inkluderar klassiska Bordeaux och Amarone-”frossa” i Veneto.

– Resmålen är samma som vi haft tidigare, men det är unika resor varje år. Vi specialdesignar alltid varje resa, förklarar Per Karlsson.

Under 2010 anordnade BKWine sin första resa till Sydafrika. 2012 gör man ytterligare en resa dit. Britt Karlsson berättar:

– Vår förra resa till Sydafrika blev en stor succé. Så naturligtvis upprepar vi den under 2012! Och eftersom vi har upptäckt så många oerhört intressanta nya odlare så har vi denna gång ännu fler spännande vinbesök. Britt berättar också att då Sydafrikaresan är årets första har den redan hunnit bli slutsåld.

BKWine är en svensk researrangör specialiserad på vinresor och matresor och organiserar årligen ett trettiotal vin- och gastronomiresor: till Frankrike, Spanien, Sydafrika, Italien, Portugal, Österrike mm. Resorna riktar sig både till privata vinentusiaster, till professionella och till företag. Alla resor leds av BKWines vinexperter och tar med resedeltagarna bakom kulisserna i vingårdarna. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine.

Ekfat med vin i vinkällaren
Ekfat med vin i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!