Vinresan i Toscana: ”En helt fantastisk resa på alla sätt!”, och andra kundkommentarer

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Faktum är att landskapet i Toscana är precis så typiskt toskanskt som man inbillar sig… Det är kullar och cypresser och terrakottafärgade villor här och där. Och trånga gränder i byarna. Vinerna är inte mindre fantastiska. Idag finns det en stor variation av viner i Toscana. Huvuddruvan är alltid sangiovese, men stilen kan variera från kärvt, klassiskt, och stramt till mer modernt, fylligt och fruktigt med lite mer ektoner. Men i botten finns den röda frukten, elegansen och lite lagom tannin som gör vinerna så matvänliga.

För om man kommer hit så måste man ju också ägna maten en hel del tid. Maten i Italien är alltid mycket lokal. Man äter inte samma sak i Toscana, som i Piemonte, som på Sicilien. I Toscana är det mycket av den färska pasta, inte minst de ”tjocka spagetti” kallade pici, grytor och kanske en bistecca fiorentina. Både maten och vinet spelar en stor roll på vinresorna. De stora klassiska italienska vinerna passar alltid bäst till mat.

En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård
En klassisk toscansk villa med cypresser och vingård, copyright BKWine Photography

På vår vinresa i Toscana blir det också tid att utforska de vackra städerna Florence och Siena och kanske Pienza eller någon annan liten stad, beroende på resrutten.

Här får du lite kommentarer från resenärer som vart med oss på någon tidigare vinresa bland kullarna och vingårdarna i Toscana.

Om vinresan i Toscana:

Vill bara återkoppla till dig efter resan till Toscana nu i helgen. En helt fantastisk resa på alla sätt! Vackra vingårdar med enastående vin och sympatiskt mottagande, väl utvalda platser, rolig och lärorik matlagningsdag och inte minst vilken fantastiskt trevlig, kunnig och härlig guide! Åsa gjorde verkligen en stor del av resan. Så duktig, kunnig och dessutom en underbar humor.

Jag är innerligt tacksam för att detta blev så bra. Som någon i gruppen sa: Seriöst, utan att vara pretentiöst. En mer perfekt 50-årspresent får man leta efter! Tack också för omtänksam chokladhälsning till Tom på hotellrummet i Florence! Vi kommer rekommendera BKWine till alla som vill lära sig mer om vin – och som är sugna på en unik upplevelse. Stort tack till er alla!

— Pauline J

Om vinresan i Toscana:

Här kommer lite feedback efter vår resa till Toscana. Vi blev mycket bra mottagna av BKWine i Italien och ni hade lagt upp ett alldeles fantastiskt bra program med fina vingårdsbesök, bra restauranger och hotell. Vi kommer nog att göra ytterligare en vinresa till Italien om några år och inkludera lite tryffel i Alba. Ett stort tack från oss alla till dig och dina medarbetare.

— Jan

Vineyards and a Tuscan villa
Vineyards and a Tuscan villa, copyright BKWine Photography

Om vinresan i Toscana:

Jag vill framföra ett stort tack för en fantastiskt givande vinresa i Toscana. Åsa är som guide synnerligen professionell och mycket trevlig och kunnig. Blandningen av små och stora, men alltid intressanta, vingårdar var perfekt och kombinerades med delikata luncher. Vi lärde oss verkligen uppskatta sangiovesedruvan. Jag har berömt er på FB och har lagt ut en länk till er hemsida där.

— Per Olof och Marie O

Om vinresan i Toscana:

Sänder ett tack för en mycket trevlig vinresa till Toscana, mycket beroende på ett bra genomarbetat program för oss.

— Margaretha & Lars-Göran

Om vinresan i Toscana:

Bättre sent än aldrig, får jag säga TACK! för en väldigt trevlig vinprovarresa. Vi hade jättetrevligt. Trevliga och duktiga vinproducenter som var mycket intressanta att lyssna på. Det bästa av allt var Åsa, guiden, hon är supertrevlig och mycket duktig och påläst på vår resa. Hotellen var fina och upplägget var bra. Matlagningen var ett av toppmomenten. Vi lärde oss mycket och blev definitivt intresserade av att göra en liknande resa igen. Tack igen!

— Gudrun W

Gamla flaskor i vinkällaren
Gamla flaskor i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Om vinresan i Toscana:

Vill skriva och berätta att det var en helt fantastisk resa i Toscana!

Allt fungerade perfekt och vår guide Åsa var helt suverän! Hon kunde verkligen sin sak, påläst och dessutom väldigt trevlig! Måste faktiskt säga att resan var över förväntan! Efter första dagen sa vi: ”vad mycket vi har fått uppleva och då har vi bara varit här 1 dag”. Vi blev väl bemötta på alla vingårdar där vi hälsade på och alla tog sig verkligen tid!

— Lotta H

Om vinresan i Toscana:

Profesjonelle og personlige BKWine tours. Topp-kvalitet.

— Jon H

Om vinresan i Toscana:

Vill bara tacka dig för några fantastiskt trevliga dagar.  Allt var så välorganiserat och trevligt, och vi är väldigt nöjda med allt. Det var så roligt att få träffa alla trevliga producenter och smaka så mycket gott vin, och det känns som om vi lärt oss en massa, båda av allt det du berättade och det som visades på vingårdarna.

— Karin S

Här kan du läsa ännu mer omdömen om vad våra resedeltagare tycker om våra vinresor.

Är du intresserad av att upptäcka Toscana, vindistrikten, de spännande vinerna, den fantastiskt goda maten, kom med på en vinresa till Toscana med oss på BKWine!

Vill du veta ännu mer om regionen, och kanske låta dig inspireras ytterligare, så kan du läsa vår bok om vinerna, producenterna och maten i Toscana.

Lite godsaker till aperitifen
Lite godsaker till aperitifen, copyright BKWine Photography
En vinkällare med ekfat där vinet åldras
En vinkällare med ekfat där vinet åldras, copyright BKWine Photography
En enkel pasta och ett glas vin på en lite restaurang i Florens, Toscana
En enkel pasta och ett glas vin på en lite restaurang i Florens, Toscana, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!