Höstens hela program med vinresor och matresor lanserat!

Nu är det klart! Det är alltid en rusch i sista minuten att få alla detaljer klara men nu är det gjort. Britt har jobbat dubbla skift (OK, tredubbla) och alla reseprogrammen finns nu färdiga.

Så här ser det ut till hösten 2013 med vinresor, matresor, tja gourmetresor eller om du vill livsnjutarresor!:

Alsace, 11-15 september:

Ett gammalt korsvirkeshus i Eguisheim i Alsace

Ett gammalt korsvirkeshus i Eguisheim i Alsace, copyright BKWine Photography

Det var ett bra tag sedan vi ”gjorde” Alsace. Ska verkligen bli roligt att komma tillbaks till detta vackra område med sina eleganta, stilrena viner!

Champagne, 18-22 september:

100 % champagne blir det på denna resa. Massor med bubblor, luncher med genomgående champagne, varav en lunch som är extra lyxig. Djupdykning!

Toscana, Chianti, 18-22 september:

Klassikern Toscana (”Chianti Classico”?) tar dig till några av de bästa vinproducenterna på en väldigt personlig vinresa i detta område som annars tenderar att domineras av stora varumärken.

Bordeaux med egen skörd, 25-29 september:

Det pampigaste och mest kända av alla vindistrikt. Här får du även känna på hur det är att vara vinmakare när du själv plockar druvor i vingården på vår dag med vinskörd!.

Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto, 2-6 oktober:

Kan man få en överdos amarone? Att döma av den svenska konsumtionen, nej. Veneto, som regionen heter, har mycket annat att bjuda på också, många andra läckra viner. Och bara att bo i Verona…!

Södra Rhône med Châteauneuf-du-Pape, 2-6 oktober:

Vinprovning hos en vinproducent

Vinprovning hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Härligt varmt kan det vara här om vi har tur. Med Chateauneuf som vunnit internationell stjärnstatus, blandat med Côtes du Rhône som kan vara nästan lika gott, men med mindre ”fint” namn. Och så är det ju Avignon!

Languedoc, bo på slott, 9-13 oktober:

Mycket spännande och alldeles för lite känt. Vi skrev ju boken om Languedocs viner för några år sedan, men hela tiden kommer det nya, spännande producenter. Det är i få vindistrikt som man får ett så varmt välkomnande hos producenterna som här. Så är det kanske när man inte är så bortskämd med besök. Och att bo på ett slott mitt bland vingårdarna är väl inte så dumt?

Piemonte, vin & tryffel, 16-20 oktober:

”Orgier, orgier, mera orgier” (citat för Asterix-fantasten). Här är den strama, stilfulla, eleganta viner, och massor av tryffel som gäller. Inklusive bl.a. tryffelsafari.

Dourodalen, Portugal, 23-27 oktober:

Vi säger det igen: spektakulärt. En vindlande flod med branta vingårdar där man har svårt att förstå att någon vill odla vin. Men när man smakar resultatet är man glad för att de finns. Och utsikten från vingården gör sitt till!

Apulien, Syditalien, Italiens klack, 23-27 oktober:

Ett fantastiskt vindistrikt men som tyvärr inte många hört talas om (men många känner till druvan primitivo!). Södraste södra Italien, vi bor i den underbara staden Lecce och provar vin och äter mat på vingårdar med mycket personlighet och karaktär. (Hemligt tips: Åsas favoritdistrikt i Italien…)

Jag hoppas att vi ses på någon av resorna! Kommer du?

Ett av vinerna till lunchen serveras

Ett av vinerna till lunchen serveras, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!