Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 30 september-4 oktober 2020

I KORTHET

 • 4 nätter
 • Underbart landskap
 • Klassiska Châteuneuf-du-Pape
 • Ekologiska och biodynamiska egendomar
 • Gastronomiskt Provence-kök
 • Pris 14 200 SEK

Vinresan till klassiska Châteauneuf-du-Pape och nya stjärnor i Côtes-du-Rhône

— Floden Rhône passerar många vindistrikt på väg till sitt utlopp i Medelhavet. I sydligaste delen av Rhône-distriktet är vi nere i sköna Provence, med varma, bäriga och kryddiga viner. I oktober är solen fortfarande varm och druvorna nyskördade. Södra Rhônedalen är idag ett dynamiskt vindistrikt med en uppsjö av intressanta vinodlare av hög kvalitet. Klassiska Châteauneuf-du-Pape har fått en nytändning tack vare en ny generation vinodlare. Tillsammans med den underbara sydfranska och provensalska maten blir det en perfekt kombination – och resa!

Program    |    Resfakta    |    Boka resan    |    Mer om resan


Ett pampigt vinslott i vingården

Ett pampigt vinslott i vingården, copyright BKWine Photography

Det rör på sig nere i Södra Rhône. Nya producenter hamnar ständigt i rampljuset. Fransmännen har alltid betraktat vinerna från södra Rhône som enkla bistro-viner. Och dessa finns fortfarande och kan vara nog så trevliga. Men fler och fler producenter sätter ribban högre och satsar på personlighet och kvalitet.

Södra Rhône är en stor region. Man producerar 25 gånger så mycket vin som uppe norra Rhône. Druvor odlas nära floden men också uppe i bergen, på branta sluttningar, på slättlandet och i Rhône-deltat.

Vi kommer att bo fyra nätter i Avignon, en livlig stad, rik på sevärdheter och kulturliv. Staden med Frankrikes mest kända bro (kanske har du sjungit Sur le Pont d’Avignon on y danse, on y danse…) och det ståtliga palatset där påvarna bodde under en stor del av 1300-talet.

Här finns många bra restauranger att uppsöka på kvällarna när du vill koppla av efter dagens vingårdsbesök.

Vi besöker naturligtvis Châteauneuf-du-Pape, södra Frankrikes mest prestigefyllda distrikt. Efter att ha vilat på sina lagrar ett antal år har distriktet på senare tid fått ny energi och dynamik tack vare en ny generation av ambitiösa vinodlare.

Den berömda ruinen i Châteauneuf-du-Pape

Den berömda ruinen i Châteauneuf-du-Pape, copyright BKWine Photography

Påvarna i Avignon byggde sitt sommarslott två mil norrut, i en by som sedermera fick namnet Châteauneuf-du-Pape. Det är idag en liten stad på drygt 2000 invånare, omgiven av den drygt 3000 hektar stora appellationen.

Från ruinen av sommarslottet, belägen högst upp i byn, har man en strålande utsikt över vingårdarna och Rhône-floden. Fina dagar ser man ända bort till Avignon, två mil bort, och till Alpillerna (Provences kalkstensmassiv närmast Medelhavet), Luberon och det höga Mont Ventoux.

Vi kommer också att åka upp mot de vackra bergen Les Dentelles les Montmirail, Sydfrankrikes ”spetsberg” (dentelles betyder broderade spetsar). Här finns välkända vinbyar som Gigondas, Vacqueyras, Séguret, Beaumes-de-Venise, Cairanne och Rasteau. Och här visar ambitiösa producenter vad man kan åstadkomma i de förhållandevis ”enkla” appellationerna Côtes du Rhône och Côtes du Rhône-Villages, bara man vill!

Lunch i skuggan under träden med utsikt över vingårdarna

Lunch i skuggan under träden med utsikt över vingårdarna, copyright BKWine Photography

Överallt talas det om ekologiska viner och viner som är miljövänliga. Det tycker vi är intressant och på denna resa besöker vi flera spännande vinodlare som kan berätta mer för oss om hur det går till att vara miljövänlig ute i vingården och inne i vinkällaren. Vi kan utlova många intressanta diskussioner!

Även maten kommer att få en framstående plats på resa. Provensalska recept och sydfransk gastronomi lockar fram tankar på mogna tomater och grönsaken, härliga grillrätter, saftiga frukter av alla de sorter.

Under resan kommer vi att ha tre gemensamma luncher som kommer att bli verkligt gastronomiska höjdpunkter. Ibland blir det som gäster hemma hos en vinproducent, ibland på en restaurang med regionalt typiskt kök. Det kommer att bli rikliga tillfällen att prova hur Rhônevinerna passar ihop med de olika sydfranska maträtterna!

Avignon kommer man lätt till antingen med snabbtåget, TGV, från Paris (t.ex. direkt från flygplatsen Charles de Gaulle) eller från flygplatsen i Marseille.

En vingård i sommarskrud med ett berg i bakgrunden

En vingård i sommarskrud med ett berg i bakgrunden, copyright BKWine Photography


Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av vindistriktet och dess viner och även en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Vinlandet Frankrike, trend och tradition, lektyr med ett glas vitt vin

Vinlandet Frankrike, trend och tradition, lektyr med ett glas vitt vin, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Rhônedalen och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Här finns mer att läsa, bilder och videos: om att resa i Rhônes och Provences vindistrikt.

Du kan också hitta mer info om Rhone, vinerna och vinproducenterna på BKWine Magazine.


Program — vinresa Södra Rhône-dalen

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Avignon
 • Dag 2, torsdag — Châteauneuf-du-Pape
 • Dag 3, fredag — Vacqueyras, Massif d’Uchaux, Cairanne
 • Dag 4, lördag — Montmirail-bergen
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 30 september — Ankomst till Avignon

Ankomst till Avignon och incheckning på vårt centralt belägna, fyrstjärniga hotell som ligger bekvämt, några minuters promenad från järnvägsstationen.

Vimmel på caféernas uteserveringar

Vimmel på caféernas uteserveringar, copyright BKWine Photography

Hotellet är precis utanför ringmuren (vilket gör att vår buss kan hämta och lämna oss precis vid hotellet, bussar får nämligen inte köra innanför ringmuren). Det är nybyggt, snyggt designat och håller en hög standard.

Avignon är en typisk provensalsk fransk stad. Breda avenyer kantade av lummiga plataner omväxlar med slingriga gränder som känns månghundraåriga.

Det är en mycket livlig stad med massor med uteliv: caféer på alla torgen, kvarterskrogar och lyxrestauranger, vinbarer osv.

Det man absolut inte får missa är det imponerande påvepalatset från 1300-talet, ringmuren som omsluter hela stadskärnan och den anrika bron, Pont d’Avignon, som egentligen heter Pont Saint Bénézet, som slutar abrupt mitt ute i vattnet.

Det blir gott om tid att utforska staden som verkligen är en charmig pärla. Fri kväll för att upptäcka staden och njuta av folklivet på en uteservering.

Påvens palats, Palais des Papes, in Avignon, Rhône

Påvens palats, Palais des Papes, in Avignon, Rhône, copyright BKWine Photography

Torsdag, 1 oktober — Châteauneuf-du-Pape

Efter frukost ger vi oss ut till vår väntande buss. Vi kommer att ägna dagen åt Châteauneuf-du-Pape, södra Rhône-dalens mest kända vin.

En vinkällare med ekfat i Rhonedalen

En vinkällare med ekfat i Rhonedalen, copyright BKWine Photography

Vi lär känna vinerna med sina härligt varma och kryddiga aromer som kanel, kryddnejlika och nyrostat kaffe. Vi inspekterar de stora, berömda, runda stenarna, galets roulés, som är karaktäristiska för området. De har förmågan att magasinera värme och hålla vinrankorna varma långt in på natten.

Det finns faktiskt tre olika sorters jord i Châteauneuf: De berömda galets roulés, sandjord, och lera. Beroende på vilken typ av jord vingården har så blir karaktären på vinet olika.

Vi besöker bl a Chateau de Vaudieu, ett vackert slott från 1700-talet i hjärtat av appellationen, omgivet av 70 hektar vinrankor. De gör både de röda och de vita Châteauneuf-du-Pape-vinerna är av mycket hög kvalitet.

Vi hälsar även på Domaine Duseigneur som har haft stor succé med sin Mas Louise i Sverige men som också sedan några år gör fantastiska viner i Châteauneuf-du-Pape och på andra sidan floden i Lirac.

Vi äter lunch hos en av våra producenter eller på charmig lokal restaurang med utsikt över vinfälten och får då tillfälle att upptäcka hur väl dessa smakrika viner passar till mat. Det blir en flerrättersmåltid med lokala specialiteter.

Sen eftermiddag är vi åter i Avignon. Fri kväll. Vi rekommenderar gärna någon av våra favoritrestauranger.

Härdiga vinrankor i stenig vingårdsmark

Härdiga vinrankor i stenig vingårdsmark, Chateauneuf i bakgrunden, copyright BKWine Photography

Fredag, 2 oktober — Vacqueyras, Massif d’Uchaux, Cairanne

Idag besöker vi två ekologiska och biodynamiska egendomar. Som dessutom gör fantastiska viner. Vi får en bra inblick i hur man sköter sin vingård ekologiskt.

Provning i trädgården på vingården

Provning i trädgården på vingården, copyright BKWine Photography

Hos Domaine Montirius i Vacqueyras får vi en genomgång av allt som händer på vingården, både ute på fältet och inne i källaren. Vi lär oss vad jordmånen har för betydelse och varför Montirius inte vill använda ekfat. Vi provar igenom hela sortimentet av appellationerna Vacqueyras, Gigondas och Côtes du Rhône.

Vi åker vidare till lilla byn Cairanne. Här äter vi lunch på en vinrestaurang och njuter av meny som specialkomponerats av deras kreative kock.

Vi avslutar dagen i det vackra Massif d’Uchaux. Här finns flera vingårdar, bl a Domaine de la Cabotte, som gör viner med appellationen Côtes du Rhône-Massif d’Uchaux.

Marie-Pierre d’Ardhuy äger och driver Domaine La Cabotte tillsammans med sin man Eric Plumet. Det var en mer eller mindre övergiven egendom som köptes av Marie-Pierres pappa. När Marie-Pierre tog över planterade nya vinrankor på vingården och hon rekonstruerade också gamla terrasser. Vingården består av 30 hektar i ett sammanhängande stycke, ovanligt i Rhône-dalen, men en stor fördel när man är biodynamisk, säger Eric.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Avignon. Fri kväll. Om du fortfarande känner dig mätt och belåten efter lunchäventyret så kan vi rekommendera någon av stadens vinbarer. Inte lätta att hitta, men vi har adresserna.

Efterrätt: lyxig fikonbakelse

Efterrätt: lyxig fikonbakelse, copyright BKWine Photography

Lördagen, 3 oktober — Montmirail-bergen

Idag åker vi närmare de vackra Montmirail-bergen. Här finns många av de kända Côtes-du-Rhône byarna. Ofta ligger de högt upp med vingårdarna på sluttningar nedanför.

Stenig jord i Rhonedalen och mogna druvor

Stenig jord i Rhonedalen och mogna druvor, copyright BKWine Photography

Vi börjar med ett besök hos en liten familjefirma i Sablet. Det blir en intressant provning som visar de olika typer av viner man gör i södra Rhone.

Därefter åker vi lite längre bort i nordöstlig riktning, mot en by som heter Valréas. Här finns en vacker vinegendom som har vinrankor på 400-500 meters höjd med en strålande utsikt över Mont Ventoux, Provence högsta berg, och den taggiga bergskedjan Les Dentelles de Montmirail.

Vi besöker vingården och stannar sedan kvar på denna vackra egendom för att äta en god provensalsk lunch med lokala råvaror och grönsaker från trädgården. Och vi dricker förstås deras egna goda viner till lunchen.

Eftermiddagen ägnar vi åt ytterligare en producent bland byarna i Montmirail-bergen. Och vi passar på att fråga allt som inte frågats innan eftersom detta blir resans sista besök.

Tidig kväll är vi åter tillbaka i Avignon.

Fri kväll för att njuta av Avignon. Är vädret vackert och du känner för en promenad så kan vi rekommendera att du tar bron över floden (inte den gamla trasiga!) och njuter av den hisnande utsikten över det upplysta påvepalatset.

Vingårdar och Dentelles de Montmirail-bergen

Vingårdar och Dentelles de Montmirail-bergen, copyright BKWine Photography

Söndag, 4 oktober — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Det pampiga påvepalatset i Avignon

Det pampiga påvepalatset i Avignon, copyright BKWine Photography


Fakta — vinresa Södra Rhône-dalen

Datum: 30 september-4 oktober 2020

Pris: 14 200 SEK

Enkelrumstillägg: 2400 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost:
  • Fyrstjärniga och eleganta hotell Novotel Avignon Centre
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska franska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Avignon
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem

Du tar dig själv till Avignon.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”.

Boka resan

Sista bokningsdatum: 15 juni 2020

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK.

Detaljer om hur du betalar får du vid bokning. Resterande avgift ska vara inbetald senast en månad före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banktransfer till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

Intresseanmälan:

"Jag är intresserad av Södra Rhone-resan i oktober!"

(*) = obligatorisk info

Finns det plats(er) kvar?
Bara nyfiken på info
Jag vill boka plats!

Ämne (*)
    Antal personer:

Ditt meddelande (*)

Ditt namn (*)

Din e-postadress (*) (kontrollera stavningen!) och telefonnummer

Info: Vi skickar dig en kopia på detta mail. Om du INTE har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! Kanske var det ett stavfel i din mailadress? (Titta i din spamfolder också.) Pröva en gång till eller skicka oss ett mail till vår mailadress som du hittar här ovan i bokningsinfon. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.


Mer om våra resor

v.19.01

Om de vinproducenter vi besöker

En vinodlare berättar med passion om sin vingård

En vinodlare berättar med passion om sin vingård, copyright BKWine Photography

Vi vill att du ska få uppleva det bästa och det mest intressanta.

Vi lägger ner stort arbete på att hitta riktigt bra vinbesök. Ofta är det inte de mest ”kända” vingårdarna som är de intressantaste vinegendomarna i en viss vinregion.

Riktigt roligt och spännande blir det när man träffar vinmakaren eller ägaren själv, och kanske t o m hans (eller hennes) familj på vinslottet – och börjar diskutera och komma dem inpå livet, och kanske äter lunch hemma hos dem eller på vinegendomen.

Behöver vi tillägga att vi alltid har privata vinprovningar på egendomarna?

Därför är resan inte ”fullspäckad” med besök. Men ofta blir det ändå snålt om tid eftersom diskussionen – och vinprovningen! – lätt drar ut på tiden…

Våra resor är upplagda med en blandning av små familjeproducenten och mer internationellt kända vinegendomar – allt noga utvalt för att du ska få en unik upplevelse och en bra inblick i vindistriktets karaktär, traditioner och kultur.

Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. De domäner / vinslott / vingårdar som vi besöker kan därför delvis bli andra än de som omnämns i programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.

Med de kontakter vi har och vår erfarenhet av vinvärlden, efter mer än 20 år som vinjournalister, med mer än tio vinböcker skrivna, och som vinresearrangörer, har vi unika kontakter och en ojämförlig kunskap. Du kan vara säker på att du får de bästa vinreseupplevelserna med BKWine.

Om våra måltider

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Vin och mat hör intimt ihop. Det hör till vår filosofi; vin är en del av gastronomin. En vintur med oss är därför också en exklusiv gastronomisk upplevelse.

De måltider som ingår i en resa är ofta på en hög gastronomisk nivå. Ibland är det hemma hos en vinproducent, kanske i vinkällaren, som vi kombinerar mat och vin. Ibland kan det vara en gourmetmåltid på en lyxig restaurang. I andra fall är det inte på en på en prestigefylld gourmetrestaurang utan på en lokal krog; inte alltid lyx, men alltid charm och kvalitet.

I samtliga fall lägger vi vikten på den lokala maten och hur man i vindistriktet kombinerar mat och vin.

Förvänta dig inte en picknick med färdigblandad sallad och skinka från snabbköpet, vin i plastglas… Föreställ dig istället en specialkomponerad lunch med tre-fyra rätter (ibland mer) och goda viner.

En vinresa med BKWine är också en kulinarisk upplevelse både för vinälskaren och för gourmeten. En verklig gourmetresa.

Resegaranti

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti!

Läs mer om detta i våra resevillkor.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Läs mer om detta på vår sida med information om resegaranti.

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om det i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Varför resa med BKWine?

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren

Flaskor, flaskor vilande i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Vi är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra, därför att det är roligt, trevligt, och spännande. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa upplevelser till dig.

Våra resor är inte till för att få dig att köpa vin från en viss producent, till skillnad från resor arrangerade av vinimportörer eller vinhandlare, som givetvis väljer besök hos deras egna huvudmän/vinproducenter. Istället kan vi välja de vingårdsbesök som är bäst för dig!

Vare sig du är en ”total nybörjare” och novis på vin och mat, eller en erfaren räv i vinbranschen så kommer vi att ge dig en alldeles unik upplevelse. På ett sätt som ingen annan researrangör kan.

Vi skriver i vintidningar och har gjort vinböcker som fått pris bl.a. som världens bästa. Vi ombeds regelbundet att delta som vindomare i internationella vintävlingar.

Vi besöker själva runt 300 vingårdar varje år. Vi har organiserat flera hundra vinresor sedan tjugo år tillbaks. Konferenser om vinturism och kulinariska resor ber oss emellanåt att delta som talare på branschevenemang för att dela med oss av vår erfarenhet.

Till och med FN och Världsbanken har frågat oss om råd om vinturism. Det är vi stolta över!

Vi väljer ut våra resmål och våra besök med stor omsorg. Inte för att de råkar ha ett ”känt namn” eller är trendiga just nu utan för att de ger en speciell upplevelse. Ger dig en speciell upplevelse när du kommer dit med BKWine.

Vare sig du längtar efter en kort men intensiv “vinhelg”, en helgresa med vin, eller en längre vin-semester kan du vara säker på att du får en resa med kvalitet – en upplevelse för livet med BKWine. Eller i alla fall en upplevelse som räcker fram till nästa gång du kommer på en BKWine-resa. Väldigt många av våra resenärer är återkommande kunder!

En vinresa eller matresa med BKWine är alltid guidad av en kunnig BKWine-guide, din ”ciceron”, som är specialist på vinet, gastronomin, kulturen och språket.

Utmärkelser och omnämnanden

Några utmärkelser och omnämnanden vi och våra resor fått:

 • World’s Top Wine tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor – samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals liksom Sveriges bästa vinbok
 • Sveriges bästa vinbok för professionella och silver i kategorin World’s Best Wine Education Book
 • OIVs (International Organisation of Vine and Wine) bokpris, enda svenska författare som fått deras prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Mer om varför man ska välja BKWine när man vill åka på en vinresa eller gourmetresa.

Mer om vad de som rest med oss säger om våra vinresor och matresor.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta är viktigt för att besöken ska bli så intressanta, trevliga och kvalitativa som möjligt. Vi gör inte resor med ”minimum 20 personer, maximum 45”… Detta gör en enorm skillnad i kvalitet och upplevelse (och påverkar förstås även priset). Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till resedestinationen, för de flesta av våra resor, men vi kan hjälpa till. Väl på plats tar vi hand om allt.

För mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Och även:

 • Tipsa en vän om denna resa: använd Share/Save-knappen nedan!

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor!

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller till andra destinationer; specialgjorda resor för privatpersoner, vinklubbar, företag m.m.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!