Att resa i Kataloniens vindistrikt

Dela / gilla artikeln:

Katalonien i nordöstra Spanien producerar några underbara viner och har en fantastisk gastronomi. Denna video ger dig helt enkelt några glimtar av vingårdarna, landskapet och några av vinerna som man gör.

På vinsidan är Katalonien naturligtvis känd för cava, Spaniens mousserande vin. Det mesta av Spaniens cava görs i Katalonien även om det mousserande vinet kan produceras i andra delar av landet också. Katalonien gör också läckra röda och vita viner i regionen Penedes, som gjorts världsberömd av producenter som Torres, en av Spaniens mest framgångsrika vinmakare. Nästan lika välkända som Penedes är vinerna från Priorat. De var nästan utdöda, till dess att de återupplivades för några decennier sedan av en handfull vinpionjärer som såg den stora potentialen i denna bergiga region. 2016 har Priorat utsetts till Munskänkarnas Årets Vinort.

Stranden i Sitges med sin berömda kyrka vid havet
Stranden i Sitges med sin berömda kyrka vid havet, copyright BKWine Photography

På gastronomisidan finns det mycket som får munnen att vattnas också. Det är nära till havet så du kommer att hitta en hel del fisk och skaldjur. Plus att du kommer utan tvekan att få möjlighet att smaka den berömda paellan.

När du reser runt i regionen kommer du att se några fantastiska landskap, från de höga bergstopparna i Priorat och det spektakulära Montserrat till kusten med sina stränder och charmiga badorter.

Här är en video som visar dig lite av det som du kan komma att få uppleva.

Kom med BKWine på en vinresa till Katalonien, med Priorat och cava och du kommer att uppleva något av det bästa som denna spanska region har att erbjuda.

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!