Vinresor till vin-och matlandet Frankrike, hösten 2018

Frankrike är världens ledande land när det gäller kvalitetsviner. Att vinerna går perfekt till den lokala gastronomin är ju bekant. Det blir rikligt med allt detta på höstens franska vinresor:

Alsace, 12-16 september
De pittoreska byarna får en att tänka på barndomens sagor. Och vinerna är sagolikt goda. Vita viner till 90 % men vilken otrolig variation.

Champagne, 26-30 september
Trots all tradition och prestige så är Champagne idag ett mycket dynamiskt vindistrikt. Vi träffar passionerade människor som vill sätta personlig prägel på sina champagner. Läs också vår bok om vinerna i Champagne!

Languedoc-Roussillon, 3-7 oktober
Detta är Frankrikes, och världens, största vindistrikt. Här finns vinproducenter i världsklass men vinerna håller fortfarande rimliga priser. Landskapet är vilt och vackert och sällan känner man så tydligt påverkan av terroiren som man gör i Languedoc. I höst kommer vi också med en ny bok om Languedoc-Roussillon.

Bordeaux, 10-14 oktober
Många förknippar röda Bordeaux-viner med strävhet och lång lagring. Stämmer det fortfarande? På plats får vi veta vad som gäller idag. Mycket har förändrats men inte det faktum att Bordeaux är ett stort vin. Läs också vår bok om vinerna i Bordeaux!

Loire, 10-14 oktober
Vi börjar i Sancerre och åker vidare till Tours och får därmed upptäcka de flesta Loire-vinerna. Gemensam nämnare? Uppfriskande syran och en lätthet och elegans som knappast finns någon annanstans.

Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 17-21 oktober
Rhône-dalen är rikt på sevärdheter och historia. Vi blandar ståtliga Châteauneuf-du-Pape med det fantastiska landskapet runt byar som Gigondas och Vacqueyras.

Du hittar de detaljerade reseprogrammen på BKWineVinresor.com. Läs också vår bok om alla Frankrikes vindistrikt!

Ett av många vackra Loire-slott, Saumur

Ett av många vackra Loire-slott, Saumur, copyright BKWine Photography

Härdiga vinrankor i stenig vingårdsmark

Härdiga vinrankor i stenig vingårdsmark, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!