Vinresor till Bordeaux och till Katalonien

Vinprovning och lunch hos en vinproducent

Vinprovning och lunch hos en vinproducent, copyright BKWine Photography

Bordeaux är en av de klassiska vinresedestinationerna som det alltid är stor efterfrågan på. Katalonien i nordöstra Spanien är, kanske förvånande, mer en nischdestination. Bordeaux har vi ofta resor till men till Katalonien blir det (tyvärr) inte lika ofta.

Vi har just publicerat två ”typprogram” på hur resor till Katalonien och till Bordeaux kan se ut. Du hittar dem i menyn ovan under Våra Resor > Populära Resmål.

Tanken med detta är att du om du är intresserad av en vinresa till något av dessa områden ska kunna se hur den kan se ut även om vi inte har någon på programmet just nu. Lite inspiration! Som kanske kan göra att du tar kontakt med oss så att vi gör en resa just till din önskedestination.

Det kommer fler sådana exempel på hur resor kan se ut snart.

Här är lite kort om de två destinationerna:

Vinresa till Katalonien

Terrasserad vingård på en bergstopp

Terrasserad vingård på en bergstopp,, copyright BKWine Photography

Lär känna några av Spaniens mest dynamiska och intressanta vindistrikt!

— Att Kataloniens huvudstad Barcelona är en sprudlande stad med ett enormt utbud av intressant kultur, arkitektur och gastronomi är välkänt. Och sedan några årtionden tillbaka är vinerna från distrikten runt Barcelona lika kända. Dessa är också ibland sprudlande, Katalonien är ju känd för sin cava, det spanska mousserande vinet. Här hittar man välbekanta namn från Penedes och ”kultviner” från bergsdistriktet Priorat.

I de här vindistrikten gör man några av Spaniens bästa röda och vita viner. Det finns kända namn som Torres, Freixenet, Albet i Noya, Raimat med flera, men det finns också många som är mindre kända utomlands men minst lika bra.

Läs mer om en vinresa till Katalonien i Spanien här.

Vinresa till Bordeaux

Påfyllning av vin i ett ekfat

Påfyllning av vin i ett ekfat, copyright BKWine Photography

Bordeaux, den klassiska vinresan!

Exklusiva slott men även spännande unga vinmakare, med överdådiga gastronomiska måltider

— För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! Och har man redan varit där, ja då åker man gärna dit igen. Man tröttnar aldrig på Bordeaux och på våra Bordeaux-resor hittar man alltid något nytt. På denna vårresa blandar vi boende i storstaden med boende ute på landet. Vi bor på vingård mitt bland vinrankorna som vid denna tid börjar bli gröna och fina.

I Bordeaux finns de klassiska slotten och de klassiska vinerna men också mycket nytänkande. Vi besöker både stora prestigeslott och mindre kända slott som drivs med mycket passion och entusiasm. Vi besöker de mest kända distrikten i Bordeaux, som Médoc, Saint-Emilion och Sauternes, men också mindre kända Entre-deux-Mers där det är mycket på gång just nu.

Läs mer om en vinresa till Bordeaux här.

Ett elegant vinslott

Ett elegant vinslott, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. BKWine Brief nummer 97, augusti 2011 | BKWine Magazine - August 26, 2011

    […] De två första distrikten att komma upp är Katalonien (ett tag sen vi gjorden den resan så det borde väl snart vara dags!) och Bordeaux. Läs mera om det här: Vinresor till Bordeaux och till Katalonien […]

  2. Hur kan en vinresa till Katalonien eller Bordeaux te sig? | BKWine Magazine - September 13, 2011

    […] sen vi gjorden den resan så det borde väl snart vara dags!) och Bordeaux. Läs mera om det här: Vinresor till Bordeaux och till Katalonien Chateau Cos d'Estournel, Saint Estephe, Bordeaux, copyright BKWine Photography This post is […]

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!