Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Loire, 4-8 september 2024

Dela/gilla reseprogrammet:

Vinresa i Loiredalen – Vouvray, Chinon, Saumur med mera

— Loire är Frankrikes längsta flod och en av världens mest kända vinfloder. Under den här resan provar vi komplexa chenin blanc och cabernet franc från distrikt som Vouvray, Saumur, Chinon och Bourgueil. Ett och annat bubbel kommer också att slinka ner. Under resan kommer du att upptäcka och uppleva några spännande delar av den långa Loire-dalen. Här finns eleganta viner som passar bra ihop med traktens graciösa renässansslott och berömda gastronomi.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Magnifika luncher med vinkombinationer
 • Fokus på små odlare
 • Pris: 16 800 SEK
 • Vackert, pastoralt landskap
 • Chenin blanc, sauvignon blanc, cabernet franc
 • Ekologiska vingårdar
 • Tours, Vouvray, Chinon, Bourgueil, Saumur

Boka nu!

Loire är Frankrikes längsta flod och avverkar från källan i Centralmassivet ut till Atlantkusten nästan 1000 kilometer. Efter de första 500 kilometerna, ungefär vid kröken där floden tar till vänster, börjar vinbyarna och det vi vanligen kallar Loire-dalen.

Här finns en stillsam charm och ett milt klimat. Här finns överdådiga slott, byggda av adelsmän och kungar, till sig själva eller till sina älskarinnor.

Under våra dagar i Loire-dalen står naturligtvis vinet i centrum. Men vi kommer inte att kunna undvika att se några av de berömda slott som berättar så mycket om den franska historien.

Dessutom får den lokala gastronomin, bland de högst skattade av de regionala franska köken, också stor uppmärksamhet. Vi diskuterar mat- och vinkombinationer och vi kommer att bjudas på en del överraskande sådana.

Ett vackert litet vinslott med vingårdar i Loiredalen
Ett vackert litet vinslott med vingårdar i Loiredalen, copyright BKWine Photography
Ett litet vinslott i Loiredalen med en vingård och floden
Ett litet vinslott i Loiredalen med en vingård och floden, copyright BKWine Photography

Vi träffas i staden Tours, huvudort i distriktet Touraine, en fin stad längs floden med en gammal stadskärna med välbevarade hus från 1300- och 1400-talen. För kvällarna finns här en mängd restauranger att upptäcka. Vi kommer att ha Tours som bas för vår resa och vi bor här fyra nätter. Tours ligger 24 mil från Paris och det är lätt att ta sig hit, antingen från Paris (1–1,5 timmes tågresa) eller direkt från flygplatsen Charles de Gaulle-Roissy.

Touraine kallas ofta för ”Frankrikes trädgård” tack vara sitt milda klimat, de gröna dalarna och blomster-, frukt-, och grönsaksodlingarna. Under våra dagar här besöker vi omkringliggande vindistrikt som Vouvray och Montlouis-sur-Loire med sina fantastiska chenin blanc-viner och Chinon och Bourgueil med sina eleganta, röda viner gjorda på cabernet franc, som nu äntligen börjar få det erkännande som de förtjänar.

Vi kommer också att ta oss lite längre västerut, till Saumur, en stad känt för sitt vackra slott, sin dressyrskola Le Cadre Noir och sina mousserande viner. Men här görs alla typer av viner, inte minst fantastiska stilla vita viner.

Loire är något av en pionjär för ekologiskt, biodynamiskt och naturviner. Vi kommer att märka det under våra dagar här. Det kommer en stor mängd spännande och kreativt vin från unga Loire-odlare idag.

Resan leds av en av BKWines expertguider, en a Sveriges mest framstående Frankrikespecialister.

En kvällspromenad i Gamla Stan, Vieille Ville, i Tours längs Loire
En kvällspromenad i Gamla Stan, Vieille Ville, i Tours längs Loire, copyright BKWine Photography
Brödleverans till en restaurang i en liten by längs Loire
Brödleverans till en restaurang i en liten by längs Loire, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Loiredalen

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Tours
 • Dag 2, torsdag — Chinon och Bourgueil
 • Dag 3, fredag — Vouvray
 • Dag 4, lördag — Saumur
 • Dag 5, söndag — Resan slut

Onsdag, 4 september — Ankomst till Tours

Du anländer till Tours när du vill under dagen. Incheckning på vårt hotell som ligger mycket centralt, bara en kort promenad från den gamla stadskärnan.

Tours ligger vid floden Loire och är en trevlig och behändig stad att strosa i. Här finns ett imponerande utbud av olika restauranger, allt från enkla brasserier och vinbarer till högklassiga franska stjärnkrogar med mat i internationell toppklass.

I Tours finns en pampig katedral, Saint Gatien, som är värd ett besök. I ”Gamla Stan”, Vieux Tours, finns fina medeltidshus och det vackra torget Place Plumerau med korsvirkeshus och en mängd uteserveringar, mycket livat på kvällen.

Fri kväll att strosa i Tours och njuta av en första måltid med Loirespecialiteter.

En vinkällare med ekfat på en vingård i Loiredalen
En vinkällare med ekfat på en vingård i Loiredalen, copyright BKWine Photography
En vinkällare med ekfat på en vingård i Loiredalen
En vinkällare med ekfat på en vingård i Loiredalen, copyright BKWine Photography

Torsdag, 5 september — Chinon och Bourgueil

Touraines stora blå druva är cabernet franc och den stiftar vi bekantskap med idag. Jordmånen varierar men här finns mycket av regionens speciella kalksten, kallad tuffeau, också berömd för de många grottbostäderna.

Några av de bästa producenterna i Touraine har fått oss att inse hur gott cabernet franc är. Druvans popularitet har växt enormt de senaste åren. Den har spritt sig från Loire till många olika länder.

Efter frukost åker vi mot den lilla byn Saint-Germain-sur-Vienne. På vägen dit tar vi en liten omväg och passerar staden Chinon. Vi stannar till och beundrar det gamla 1300-tals slottet som blickar ner över staden. Chinon ligger vid floden Vienne, en av Loires många bifloder. Slottet är numera en ruin men ändå ståtlig. Både Henrik II av England och hans son Richard Lejonhjärta har bott här.

Vårt första besök för dagen blir ett magnifikt (vin)slott som drivs med stor framåtanda av en ny generation. Egendomen gör rött från cabernet franc och vitt från chenin blanc och dessutom mousserande och rosé. Genom sina tre olika cabernet franc-viner vill vinmakaren visa hur jordmån och tillverkning påverkar druvans egenskaper. En cabernet franc kan vara lätt och bärig men också lagringsduglig och komplex.

Vi stannar kvar och äter lunch på denna fina egendom. Det blir en flerrätters-meny med en del lokala specialiteter. Slottets olika viner kommer att passa utmärkt till.

På eftermiddagen åker vi över Loire och då hamnar vi i appellationen Bourgueil. Här kommer vi att besöka en familjeegendom med runt 18 hektar och en mycket fin gammal källare. Gamla vinrankor, vissa över 100 år, borgar för fin kvalitet.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Tours. Kvällen är ledig för att ytterligare insupa atmosfären i gamla stan och kanske ett eller annat glas vin.

Välgjord cabernet franc kan lagras, t.ex. från Charles Joguet, Clos de la Dioterie, i Chinon, Loire
Välgjord cabernet franc kan lagras, t.ex. från Charles Joguet, Clos de la Dioterie, i Chinon, Loire, copyright BKWine Photography
Välgjord cabernet franc kan lagras, t.ex. från Charles Joguet, Clos de la Dioterie, i Chinon, Loire
Välgjord cabernet franc kan lagras, t.ex. från Charles Joguet, Clos de la Dioterie, i Chinon, Loire, copyright BKWine Photography

Fredag, 6 september — Vouvray

Idag besöker vi de två kända vitvinsdistrikten Vouvray och Montlouis-sur-Loire. De ligger strax öster om Tours, på var sin sida om floden. Här gör man några av världens främsta chenin blanc-viner.

Vårt morgonbesök blir Catherine och Didier Champalou. De driver denna familjeegendom sedan ungefär tjugo år tillbaka. Precis som de flesta här i Vouvray, gör de både torra, halvsöta, söta och mousserande viner. Allt är gjort på samma druva, chenin blanc, en av vinvärldens mest mångfacetterade druvor. Och en av världens mest högklassiga gröna druvor.

Vi sedan åker ner mot floden igen. Vi ska äta lunch på tjusiga Restaurant Les Hautes Roches med fin utsikt över floden. Kocken kommer från Bretagne men är även förtjust i lokala Loire-produkter. Vi äter en lyxig 4-rätterslunch. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin.

Vi avslutar dagen med ett besök i samma by som restaurangen. Det blir hos en av de mer välkända producenterna, en egendom som grundades i slutet av 1800-talet. Deras troglodyt-källare – en grotta – är väl värd att titta på. Den började grävs ut ur kalkstenen, le tuffeau, redan på 1000-talet.

Vi lär oss mer om framställningen och vi får en spännande provning. Karaktären på vinerna varierar beroende på om vinrankorna växer i kalkstensjorden eller i en mer sandig och grusig jord.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Tours. Kvällen är ledig.

Chenin blanc, just skördad i en vingård i Loiredalen
Chenin blanc, just skördad i en vingård i Loiredalen, copyright BKWine Photography
Chenin blanc, just skördad i en vingård i Loiredalen
Chenin blanc, just skördad i en vingård i Loiredalen, copyright BKWine Photography

Lördag, 7 september — Saumur

Efter frukost sätter vi oss i bussen och denna gång åker vi västerut längs floden mot Saumur med sitt vackra slott, en av de mest kända städerna längs Loire.

Vi håller oss runt Saumur denna dag. Vi besöker bl.a. ytterligare en intressant cabernet franc-appellation, nämligen Saumur-Champigny, ett distrikt på 1600 hektar med ett extra milt och torrt klimat. Vinerna här tenderar att vara lite kraftigare än i Chinon och Bourgueil. Här finns spännande producenter som Thierry Germain, Domaine Filliatreau, Château Yvonne, Château de Villeneuve med flera. Förutom cabernet franc-viner gör producenterna här vita Saumur på chenin blanc och ofta också mousserande Saumur.

Man har producerat mousserande viner i Saumur med stor framgång sedan 1800-talet. Pionjär var belgaren Jean Baptiste Ackerman. Men Loire är inte bara den traditionella metoden. Vi kommer idag också att bekanta oss med det trendiga petnat (eller pétillant naturel), ett speciellt sorts bubbel där Loire-odlarna har varit banbrytare.

Vi äter en god flerrätterslunch vid foten av slottet i Saumur. Restaurangen lagar vad man nu i Frankrike kallar gastronomie bistronomique, ett elegant och kreativt kök med närproducerade råvaror i avslappnad, trevlig bistro-miljö. Och som så ofta är fallet med denna typ av restauranger så har de en förträfflig vinlista.

Sen eftermiddag/tidig kväll är vi åter tillbaka i Tours och kvällen är ledig för avkoppling och några sista glas Loire-vin.

Ett av de många vackra slotten längs Loirefloden, detta i staden Saumur
Ett av de många vackra slotten längs Loirefloden, detta i staden Saumur, copyright BKWine Photography
Ett av de många vackra slotten längs Loirefloden, detta i staden Saumur
Ett av de många vackra slotten längs Loirefloden, detta i staden Saumur, copyright BKWine Photography

Söndag, 8 september — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Den berömda getosten från Loire, crottin de chavignol, från Chavignol nära Sancerre
Den berömda getosten från Loire, crottin de chavignol, från Chavignol nära Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography
Den berömda getosten från Loire, crottin de chavignol, från Chavignol nära Sancerre
Den berömda getosten från Loire, crottin de chavignol, från Chavignol nära Sancerre, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Loiredalen och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Några videor från vingårdsbesök och annat:

Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Frankrike och dess vinregioner; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Mer vinböcker

Och det är bara en av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Loiredalen

Datum: 4-8 september 2024

Pris: 16 800 SEK

Enkelrumstillägg: 3 300 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på fyrstjärniga hotell:
  • 4 nätter i Tours på fyrstjärniga Hampton by Hilton Tours Centre
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 1 gastronomisk och lyxig flerrätters lunch, inklusive flera olika viner, på enstjärnig Michelin-restaurang
  • 2 gastronomiska flerrätters-luncher, inklusive flera olika viner, hos en vinproducent eller lokal restaurang
 • Startpunkt: Tours
 • Slutpunkt: Tours
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 2-3 per dag, med omfattande privata vinprovningar av högklassig viner
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Tours.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Man tar sig lätt till Tours med snabbtåget TGV från Paris-Montparnasse. Det tar 1-1,5 timme. Man kan också åka TGV-tåg direkt från flygplatsen Charles de Gaulle-Roissy, vilket tar lite längre tid. Tours har två stationer, Tours-Saint-Pierre-des-Corps (4 km från centrum) och Tours (centrum). Vissa tåg går till centrum andra stannar i St-Pierre-des-Corps. Det är en fem-minuters tågförbindelse mellan dem, eller 12-15 minuter med taxi. Tågbiljetter släpps normalt tre månader innan avresa. Det är lätt att boka biljetter på internet. Hampton by Hilton Tours Centre är ett alldeles nytt hotell som ligger vid floden, 1,2 km från stationen Tours Centre.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 juni 2024 Några få platser kvar. Boka nu!

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 4500 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!