Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Sherry-Jerez, Andalusien, 6–10 november 2024

Dela/gilla reseprogrammet:

Ett av världens främsta starkviner, men också mycket annat i Andalusien

— I Andalusien i södra Spanien gör man Spaniens genom tiderna mest kända vin, sherry. Vinet har en lång och fascinerande historia. Efter att ha varit lite i skymundan är det nu tillbaka. Många vinälskare söker sig till Jerez och de unika vinerna, den torra fino inte minst. Det är inte längre bara söta dessertviner utan det är också strålande torra matviner. Upptäck detta spännande distrikt som har fått en nytändning. Med härligt sommarväder när mörkret och kylan sätter in i norr.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Jerez de la Frontera
 • Pris: 16 900 SEK
 • Sanlúcar de Barrameda
 • El Puerto de Santa Maria
 • Magnifika källare
 • Tradition och nya idéer
 • Andalusisk gastronomi

Boka nu!

Är sherry Spaniens största bidrag till vinvärlden? Vissa tycker det och det är inte utan att vi håller med. Sherry är ett unikt och enastående vin. Det finns få viner som kan jämföra sig med sherry.

Klimatet här nere är hett och torrt och har lite ökenkänsla över sig på sommaren. Det kan vara svårt att förstå att man kan producera viner överhuvudtaget. Men den kalkhaltiga albariza-jorden suger åt sig vatten som en svamp när det regnar och förser vinrankorna med fukt under de regnfattiga månaderna.

Vi träffas i hjärtat av regionen, i Jerez de la Frontera. Här bor vi i fyra nätter. Det går smidigt att ta sig dit med tåg från Madrid, Sevilla eller Malaga. Har man tid är ju detta städer där man gärna spenderar en extra dag eller två.

Under resan besöker vi även de andra två städerna i den så kallade sherry-triangeln som innefattar Jerez de la Frontera, El Puerto de Maria och Sanlúcar de Barrameda.

Jerez de la Frontera (”på gränsen”) är störst och tveklöst sherrydistriktets huvudstad. Staden har fått sitt namn därför att den var på gränsen mellan katolska Spanien i norr och morerna i söder (1400-talet och tidigare). Hamnen, el puerto, i Puerto de Santa Maria (inte långt från Cádiz) var där Columbus skepp lossade ankar för hans första resa över Atlanten 1492. Den tredje staden, Sanlúcar vid floden Guadalquivirs utlopp, blev starten för Columbus tredje resa och även för Magellan, som gav sig av därifrån 1519 när han gjorde världens första segling runt globen. Vilka äventyr!

En av de stora källarna med massor av fat med sherry i Jerez de la Frontera, Andalusien
En av de stora källarna med massor av fat med sherry i Jerez de la Frontera, Andalusien, copyright BKWine Photography
En av de stora källarna med massor av fat med sherry i Jerez de la Frontera, Andalusien
En av de stora källarna med massor av fat med sherry i Jerez de la Frontera, Andalusien, copyright BKWine Photography

Man har länge talat om sherrys renässans och nu tycker vi att det verkligen är dags! Glöm det sliskigt söta som stod i skåpet öppnat år efter år. Idag är det allt från dramatiskt strama eleganta (som en flamencodansör) kruttorra fino, ofta med en alkoholhalt som näppeligen överstiger en del rödviner idag, över nötiga och subtila amontillado och oloroso (som finns både torra och söta) och förstås bedövande eller bedårande söta ”PX”. Det finns till och med härligt friska lättviner (bordsviner) gjorda på palomino, den huvudsakliga sherrydruvan, med en sälta i smaken som får en att tänka på det näraliggande havet.

Som en liten påminnelse, de viktigaste sherrytyperna är

 • fino
 • manzanilla
 • amontillado
 • palo cortado
 • oloroso

Men det är en oändlig variation i smaker och stil. Ett helt nytt aromuniversum att upptäcka, även för den som är välbekant med sherry.

Kom med och upptäck nya sherry. Och som extra bonus, njut av den spanska gastronomin som nu är på topp. De spanska kockarna har fått stor uppmärksamhet de senaste åren, för sin kvalitet och sin förmåga till innovation. Våra luncher kommer att vara hos vinproducenterna.

Kvällarna är lediga för eget utforskande av restauranglivet i Jerez de la Frontera.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

En gata i Jerez de la Frontera, Andalusien, med vitkalkade hus
En gata i Jerez de la Frontera, Andalusien, med vitkalkade hus, copyright BKWine Photography
En gata i Jerez de la Frontera, Andalusien, med vitkalkade hus
En gata i Jerez de la Frontera, Andalusien, med vitkalkade hus, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Jerez, Andalusien

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Jerez
 • Dag 2, torsdag — Klassiska bodegor inne i Jerez
 • Dag 3, fredag — Sanlúcar de Barrameda
 • Dag 4, lördag — El Puerto Santa María
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 6 november — Ankomst till Jerez de la Frontera

Ankomst till Jerez. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Jerez de la Frontera är en dynamisk stad med runt 200 000 invånare. Den är naturligtvis mycket präglad av sherry-industrin. Men även flamenco och hästuppfödning är viktiga symboler för Jerez. I staden finns den kända ridskolan The Royal Andalusian School of Equestrian Art.

Det moriska inflytandet i stadsbilden är tydligt. De gamla kvarteren runt Alcázar de Jerez, ett moriskt fort från 1000-talet har en alldeles speciell karaktär. Den äldsta stadsdelen, omgiven av en stadsmur, är klassat som kulturhistoriskt monument.

Överallt blandas aristokratiska privatpalats och typiska andalusiska bostadshus. Det är vindlande gränder, små torg med caféer, och naturligtvis en mängd restauranger och tapas-ställen där man kan slinka in. Stadsdelen Santiago är känd för sina vackra vitkalkade hus och sina flamencoklubbar. Det känns verkligen att man är långt söder ut i en stad med en mångtusenårig dramatisk historia.

Fri kväll att upptäcka staden.

När man promenerar runt i gamla stan i Jerez kan man stöta på lite spontan musik om man har tur.

Ett kafé på ett torg i Jerez de la Frontera, Andalusien
Ett kafé på ett torg i Jerez de la Frontera, Andalusien, copyright BKWine Photography
Ett kafé på ett torg i Jerez de la Frontera, Andalusien
Ett kafé på ett torg i Jerez de la Frontera, Andalusien, copyright BKWine Photography

Torsdag, 7 november — sherry-hus i Jerez de la Frontera

Efter frukost ger vi oss ut i staden. Vi kommer att vara hela dagen i Jerez de la Frontera för att besöka ett par av de mest kända sherry-husen

På programmet står naturligtvis Gonzáles Byass. En historisk egendom men fantastiska viner. Här får vi exempel på den stora variationen av stilar som sherry har med bara två olika druvor, de gröna palomino och pedro ximénez. Det är Gonzales Byass som gör den supertorra världskända finon Tio Pepe. Och dessutom olika amontillado, palo cortado, oloroso och söta PX. Vår provning här kommer att bli en bra introduktion till sherry-vinerna och till distriktet.

Grundaren till huset var entreprenören Manuel María González i mitten av 1800-talet. Han döpte sin allra första solera till “Tío Pepe’s Solera”, vilket faktiskt betyder ”farbror Josefs blandning” (Pepe är smeknamnet för José). Detta blev världens mest berömda fino redan 1854 och Manuel Maria Gonzáles blev en av de första som började exportera sherry. Snart tog han in en partner, sin engelske importör Robert Blake Byass och det nya namnet var ett faktum. Besöket i den vackra gamla källaren handlar om historien men också nutid och framtid och naturligtvis om hela produktionsprocessen.

Lunchen och eftermiddagsbesöket kommer att vara hos Bodegas Fernando de Castilla, inhyst i en vacker vinanläggning byggd enligt den traditionella lokala arkitekturen. Norrmannen (!) Jan Pettersen tog över Bodegas Fernando de Castilla 1999, efter att ha jobbat 15 år för Osborne, en av de största vin- och spritföretagen i Spanien.

Fernando de Castilla har länge varit en av våra stora favoriter. Här görs magnifik, högklassig sherry. Vi kommer att smaka fino, nötiga amontillado, oxiderade, torra palo cortado med mera.

Lunchen blir naturligtvis med genomgående sherry och vi blir serverade lokala gastronomiska specialiteter.

Sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell och kvällen är ledig för nya upptäckter i Jerez de la Frontera. Tänk på att man äter middag mycket sent i Spanien.

Landskapet i sherrydistriktet runt Jerez de la Frontera i Andalusien
Landskapet i sherrydistriktet runt Jerez de la Frontera i Andalusien, copyright BKWine Photography
Landskapet i sherrydistriktet runt Jerez de la Frontera i Andalusien
Landskapet i sherrydistriktet runt Jerez de la Frontera i Andalusien, copyright BKWine Photography

Fredag, 8 november — Sanlúcar de Barrameda

Vår buss hämtar oss på morgonen på vårt hotell. Vi åker i nordvästlig riktning, ut mot havet, till Sanlúcar de Barrameda. Här görs den supertorra, saltstänkta manzanillan. Vi har en timmes bussresa dit.

Vi besöker det spännande Bodegas Hidalgo “La Gitana”. Bodegan ligger i centrala Sanlúcar de Barrameda och är ett av de äldsta husen i sherryregionen. Företaget grundades 1792 och har sedan dess gått i arv från far till son. För närvarande är det en av få producenterna i regionen som är helt oberoende och helt och hållet familjeägd.

Lunchen idag äter vi på Hidalgos suveräna restaurang Entre Botas där de lokala specialiteterna har huvudrollen, vägg i vägg med fatkällaren. Deras ostar från Cadiz är riktigt goda och aperitifen blir säkert en La Gitana En Rama, en ofiltrerad fino.

Vi hinner med ytterligare en bodega i Sanlúcar under dagen innan det blir dags att återvända till Jerez och vårt hotell.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Jerez. Fri kväll för att upptäcka fler tapas-barer. Givetvis med ytterligare en manzanilla eller fino till aperitif.

Den torkade spanska skinkan är underbart god. Den har sina egna appellationer och finns i fyra kvalitetsnivåer, beroende på hur grisen levt och ätit: jamon iberico: pata negra bellota 100% Ibérico, bellota, cebo de campo och cebo. Det finns även geografiska beteckningar, som t.ex. jabugo. Serrano är också en kvalitetsskinka men från en annan grisart.

Skär tunna skivor spansk skinka, jamon iberico
Skär tunna skivor spansk skinka, jamon iberico, copyright BKWine Photography
Skär tunna skivor spansk skinka, jamon iberico
Skär tunna skivor spansk skinka, jamon iberico, copyright BKWine Photography

Lördag, 9 november — El Puerto de Santa Maria

Idag åker vi söderut, mot havet. Precis där floden Guadalete flyter ut i Cádiz-bukten, bara 20–25 minuter från Jerez, ligger den historiska staden El Puerto de Santa María.

El Puerto de Santa Maria är både en vinproducerande stad, och fiskehamn och nuförtiden också en turistort tack vare sina fina sandstränder. När romarna först kom hit startade de en saltindustri som fortfarande idag är aktiv. Det har varit en rik stad under många perioder vilket vackra hus och palats vittnar om.

Sherryindustrin utvecklades med början i det tidiga 1800-talet. Många bodegor byggdes längs floden. Sherrystilen fino åldras i kontakt med luften (faten är inte fulla). Bodegornas placering, alldeles vid floden, nära havet, sägs ge vinerna från El Puerto en mycket distinkt och lätt salt smak. Några lokala vingårdar är fortfarande familjeägda och säljer sherry och vinäger i litervis direkt från faten och folk går dit med tomma flaskor för att få dem påfyllda. Den speciella stilen som fino får här vid hamnen kallas manzanilla.

Idag har El Puerto de Santa María inte samma renommé inom sherryindustrin som de andra två städerna. Det är svårt att förstå. Det är mycket väl värt att åka hit. Vi kommer att besöka bl.a. Bodega Gutiérrez Colosía, som säger sig ha ett perfekt läge och den perfekta fuktighetsnivån som behövs för utvecklingen av “flor“, den tunna jästhinna som ger fino dess särpräglade smak. De ståtliga gamla källarna byggdes 1838 och köptes av familjen Gutiérrez på 1920-talet.

Vi går sedan vidare genom staden, till den stora och välkända firman Osborne. Här ska vi äta lunch, på deras restaurang Toro Tapas. Lokalen är en sherrybodega som förvandlats till en restaurang med fina inredningsdetaljer. Köket är baserat på färska, säsongsbetonade produkter, typiska för gastronomin i västra Andalusien. En specialitet är 100 % iberisk ekollonmatad torkade skinka (den spanska skinkan har sina egna appellationer), röd tonfisk, stekt fisk från Cádiz-bukten och andra lokala recept. Det blir en rolig provsmakning av olika sherry till lunchen.

Efter lunchen blir det en rundtur hos Osborne och sedan en kort promenad på strandpromenaden. Sedan är det dags att åka tillbaka till Jerez de la Frontera efter en intensiv dag.

Fri kväll.

En fat i en källare i Jerez de la Frontera, Andalusien, fyllt med sherry där man ser det ”flor” som finns på ytan för att bli fino
Ett fat i en källare i Jerez de la Frontera, Andalusien, fyllt med sherry där man ser det ”flor” som finns på ytan för att bli fino, copyright BKWine Photography
En fat i en källare i Jerez de la Frontera, Andalusien, fyllt med sherry där man ser det ”flor” som finns på ytan för att bli fino
En fat i en källare i Jerez de la Frontera, Andalusien, fyllt med sherry där man ser det ”flor” som finns på ytan för att bli fino, copyright BKWine Photography

Söndag, 10 november — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Den mäktiga katedralen i gamla stan i Jerez de la Frontera, Andalusien
Den mäktiga katedralen i gamla stan i Jerez de la Frontera, Andalusien, copyright BKWine Photography
Den mäktiga katedralen i gamla stan i Jerez de la Frontera, Andalusien
Den mäktiga katedralen i gamla stan i Jerez de la Frontera, Andalusien, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Spanien och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa sherry, Jerez, Andalusien

Datum: 6-10 november 2024

Pris: 16 900 SEK

Enkelrumstillägg: 1400 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • 4 nätter på Hotel Palacio Garvey ****, Jerez de la Frontera
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Jerez de la Frontera
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 2-3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska från spanska vid besöken vid behov, de flesta besök är dock på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Jerez de la Frontera.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 augusti 2024

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 4500 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!