“Gamla världens vinregioner i fokus på kommande höstresor”

När någon skriver om oss är det oftast av en ren slump vi upptäcker det. I det här fallet var det faktiskt författaren själv som gjorde oss uppmärksamma på det och därför säger vi ett dubbelt tack till Claire Walter.

Claire är en resejournalist och resebloggare. Hon skriver bl.a. Travel Babel. Här är några utdrag av vad hon skriver om våra vinresor (översatt från engelska):

Bourgogne och Bordeaux, vinresor denna höst

Gamla världens vinregioner i fokus på kommande höstresor

Nya världens vinregioner, Kalifornien, Oregon, British Columbia och Södra Halvklotet, får så mycket uppmärksamhet numera så det är lätt att glömma bort ”Gamla Världens” viner – de Europeiska vindistrikt där vinodling och vintillverkning så som vi känner till det idag utvecklades och förfinades. BKWine Tours, en researrangör specialiserad på vinresor, som drivs av två svenskar i Parisregionen, fokuserar på vad man kan kalla Gamla Världens vinregioner. Den kommande hösten har de planerat in korta men intensiva resor, endast fyra nätter och tre fullpackade dagar, till två klassiska franska resedestinationer, Bordeaux och Bourgogne.

(Claire skriver om vårt reseprogram på engelska, där vi i år endast har Bordeaux och Bourgogne på programmet. På det svenska programmet har vi ju betydligt fler destinationer.)

Hon fortsätter med att berätta mer i detalj om höstens resor: om alla vinprovningar, det härliga måltiderna och de vackra områdena.

Du kan läsa hela Claire Walters artikel på hennes prisvinnande blogg: Travel Babel: Burgundy & Bordeaux Wine Tours This Fall.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!