Pressmeddelande: Vårens vinresor 2016 lanseras av BKWine

Dela / gilla artikeln:

BKWine har presenterat sitt program med vinresor och matresor för vårsäsongen 2016. Programmet omfattar sju nya resor till Frankrike och Italien. De kompletteras av vinterns två vin- och matresor till Sydafrika och Sydamerika. Vårresorna är lyxiga femdagarsresor med fokus både på vin och gastronomi. Fullständiga program för resorna, som arrangeras av en av världens ledande vinresespecialister, finns här: www.bkwinevinresor.com.

BKWine Logo 633x236
BKWine Logo 633×236

 

Vinresornas destinationer i Italien är Toscana, Sicilien, Veneto (med Valpolicella, amarone och Soave), och Piemonte. I Toscana och Piemonte ingår det också en workshop om italiensk mat med egen matlagning. I Frankrike blir det de stora vindistrikten Bourgogne, Bordeaux och ”3 Klassiker” (som går till Champagne, Sancerre och Chablis).

Britt Karlsson, som driver BKWine, säger om vårens resor: ”Många tror kanske att man bara kan åka på vinresa på hösten till skörden, men i själva verket är våren en fantastisk tid att åka till vindistrikten. Vinproducenterna är inte upptagna med skörden utan har gott om tid att prata och prova vin med besökarna. I södra Europa är det nästan sommarvärme och det spirar grönt i vingårdarna. Dessutom är dagarna långa och kvällarna ljusa. Våren är en härlig tid för vinresor!”

Britt fortsätter om programmet: ”Vi har valt ut några av de mest populära resmålen till våren. Det är ett urval av världens mest berömda vindistrikt, som varje vinälskare borde besöka någon gång i sitt liv. Tack vare de mångåriga kontakter vi har med vinmakarna i de här distrikten kan jag lova att det blir unika och personliga upplevelser för vinälskaren.”

Alla resor sträcker sig över fem dagar (fyra nätter), från onsdag till söndag. Ett tiotal vingårdsbesök ingår, med privata vinprovningar och exklusiva måltider, ofta hemma hos vinproducenterna. Vinresorna leds av BKWines expertguider, som är specialister på vin och som fått många lovord för sin kunskap och entusiasm.

Tidig vår blir det också en längre vin- och matresa: tio dagar i Sydafrika i mars, ett land som den internationella vinpressen under senare år uppmärksammat mycket för sina kvalitetsviner.

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: https://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är Sveriges ledande arrangör av specialresor med vin och mat som tema. Företaget arrangerar även resor på engelska och har fått internationella hedersutnämnande, t.ex. World’s Top Wine Tours av den amerikanska tidningen Travel+Leisure. Resorna är också ”av Munskänkarna rekommenderade resor

– – – – – – –

Presskontakt:

  • BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info @ bkwine.com

Pressbilder:

  • Pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/
  • Lösenord för nedladdning av högupplösta bilder: Kontakta BKWine.
  • Licens: Fri användning uteslutande för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat överenskommelse.

Även: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

  • vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram
  • vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer
  • vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com
  • vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!