Vinturismen går framåt – BKWine i Svenska Dagbladet

Vy över en by och landskapet och vingårdarna

Vy över en by och landskapet och vingårdarna, copyright BKWine Photography

I söndags skrev SvD om vinresor och om oss. Nu finns artikeln tillgänglig på deras sajt också. Artikeln heter Vinturismen går framåt och handlar om hur vinturism och vinresor blir allt populärare. Några exempel på resmål: Stellenbosch i Sydafrika, Bourgogne i Frankrike, Toscana i Italien, Napa Valley i USA och Storbritannien (!). Alla resmålen kommenteras av Svenska Dagbladets vinexpert Mikael Mölstad.

(Möjligen kan man ha en synpunkt på att kalla Stellenbosch ”världens vackraste vinregion”. Visst är det bedårande vackert i Stellenbosch, men det finns många andra vinregioner runt om i världen som är lika spektakulärt vackra! En av tjusningarna med att åka på vinresa är ju faktiskt att man ofta reser i väldigt vackra områden. Tänk på Dourodalen, Sicilien, Roussillon med Collioure och Vallée de l’Agly, eller varför inte just Toscana… Bara för att ta några exempel. Nog så vackra! )

Dourofloden

Dourofloden, copyright BKWine Photography

Svenska Dagbladets skribent Joanna Drevinger nämner tre researrangörer BKWine, Go Slow Travel och Temaresor, en lista där ju BKWine är den enda som är specialist på just vinresor.

Så här skriver SvD om BKWine:

BKWine Vinresor är utnämnd av den amerikanska resetidningen Travel + Leisure Magazine till världens bästa vinresearrangör. Har resor till främst Europa men även till andra världsdelar. I vår går exempelvis en resa till Sydafrika.

Vinturismen går framåt – BKWine i Svenska Dagbladet

Vinturismen går framåt – BKWine i Svenska Dagbladet

Vi tackar för uppmärksamheten! De flesta av de resmål som artikeln nämner har vi ju också på vårt reseprogram. Titta in på aktuella vinresor och matresor för att se vad som är på gång just nu.

(Not: Joanna Drevinger är journalist och redaktör för Svenska Dagbladets Magasin och skriver ofta om mat och resor. Hon har tidigare skrivit om bl.a. Söders smaksensationer, Italienska smaker, och att resa med transsibiriska järnvägen.)

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!