Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinturismen går framåt – BKWine i Svenska Dagbladet

Dela / gilla artikeln:

I söndags skrev SvD om vinresor och om oss. Nu finns artikeln tillgänglig på deras sajt också. Artikeln heter Vinturismen går framåt och handlar om hur vinturism och vinresor blir allt populärare. Några exempel på resmål: Stellenbosch i Sydafrika, Bourgogne i Frankrike, Toscana i Italien, Napa Valley i USA och Storbritannien (!). Alla resmålen kommenteras av Svenska Dagbladets vinexpert Mikael Mölstad.

(Möjligen kan man ha en synpunkt på att kalla Stellenbosch ”världens vackraste vinregion”. Visst är det bedårande vackert i Stellenbosch, men det finns många andra vinregioner runt om i världen som är lika spektakulärt vackra! En av tjusningarna med att åka på vinresa är ju faktiskt att man ofta reser i väldigt vackra områden. Tänk på Dourodalen, Sicilien, Roussillon med Collioure och Vallée de l’Agly, eller varför inte just Toscana… Bara för att ta några exempel. Nog så vackra! )

Svenska Dagbladets skribent Joanna Drevinger nämner tre researrangörer BKWine, Go Slow Travel och Temaresor, en lista där ju BKWine är den enda som är specialist på just vinresor.

Så här skriver SvD om BKWine:

BKWine Vinresor är utnämnd av den amerikanska resetidningen Travel + Leisure Magazine till världens bästa vinresearrangör. Har resor till främst Europa men även till andra världsdelar. I vår går exempelvis en resa till Sydafrika.

Vinturismen går framåt – BKWine i Svenska Dagbladet
Vinturismen går framåt – BKWine i Svenska Dagbladet

Vi tackar för uppmärksamheten! De flesta av de resmål som artikeln nämner har vi ju också på vårt reseprogram. Titta in på aktuella vinresor och matresor för att se vad som är på gång just nu.

(Not: Joanna Drevinger är journalist och redaktör för Svenska Dagbladets Magasin och skriver ofta om mat och resor. Hon har tidigare skrivit om bl.a. Söders smaksensationer, Italienska smaker, och att resa med transsibiriska järnvägen.)

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!