Ny vinresa: En ljuvlig höstresa med Amarone, Valpolicella & Soave

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Vår nya vinresa till Valpolicella, Soave, och Bardolino i Veneto ger dig en intensivstudie av amarone plus massor av god italiensk mat och vackra landskap.

Att sitta på uteserveringen i skymningen med ett glas sval soave och njuta av de sista solstrålarna är inte dumt. Inte dumt alls. Faktiskt riktigt trevligt. Speciellt när man tänker på det kulna höstvädret hemma i Sverige. När det börjar bli kyligt och mörkt hemma så är det fortfarande svenskt sommarväder i Veneto, den norditalienska regionen där man hittar många kända viner.

Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering
Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering, copyright BKWine Photography

Närmast Gardasjön i väster har vi Bardolino, med eleganta friska röda viner. Sedan kommer Valpolicella som både gör karaktärsfulla ”vanliga” viner som heter helt enkelt ”Valpolicella”, men som också är hemort för de högt hyllade amaronevinerna. Fortsätter vi österut mot Venedig så kommer vi till Soave och till det mindre kända Gambellara. I båda dessa distrikt gör man idag spännande vita viner som kan vara allt från lätta eleganta aperitifviner till kraftfulla, djupa matviner.

Mitt i allt ihop ligger Verona. Verona är mest känt för sin arena. Aida. Carmen. Maskeradbalen. Och så vidare. Eller så är staden kanske ännu mer känd för Romeo och Julia. Balkongen där Julia stod och trånade existerar i verkligheten och man kan smita in på en innergård för att titta på den. (Men jag kan garantera att du inte blir ensam på den gården!) Verona är också en av Italiens mest eleganta och frodande städer. Där finns modebutiker i mängd. Restauranger. Caféer. Glasskiosker. Man märker att man är i det framgångsrika och frodande norra Italien.

Den fantastiska romerska arenan i Verona på Piazza Bra
Den fantastiska romerska arenan i Verona på Piazza Bra, copyright BKWine Photography

I Verona finns även de två berömda torgen Piazza Bra och Piazza delle Erbe som fungerar som två motsatta poler i stadens centrum. I kvällningen verkar hela staden cirkulera mellan de två torgen. Och jag tror inte att några andra torg har så mycket uteserveringar som dessa två.

Verona är förstås den självklara basen för att utforska Venetos viner och den norditalienska maten. Det är i Verona vi bor på den nya vinresan och matresan till Veneto som ger dig mycket av det bästa av Valpolicella, amarone, och italiensk gastronomi.

På den här resan tar vi dig med till några av de bästa producenterna av amarone och av det ibland mer lättsmälta ”vanliga” Valpolicellavinet. Vi tar dig också med på några oförglömliga måltider som vi avnjuter hemma hos (bokstavligen) några av de vinproducenter som vi besöker. Med tillhörande provningar förstås.

Vingårdar och landskap i Valpolicella
Vingårdar och landskap i Valpolicella, copyright BKWine Photography

Vingårdarna är många här i Valpolicella, Soave, och Bardolino. Man ska inte förledas att tro att de enda producenter som finns (och som är värda att besöka) är de ”stora och kända” som säljer mycket på den internationella marknaden. Jo, de gör mycket bra viner, men det finns också massor med mindre producenter, familjevingårdar, som inte är så kända utomlands, men som gör fantastiska viner. Och ofta till mer humana priser. Vi tar dig med till dem också.

Så är du nyfiken på att utforska Veneto med all dess goda mat och fantastiska viner, amarone, Valpolicella, Soave och annat, ta en titt på vårt nya program för vinresan och matresan till Veneto i norra Italien.

PS: Det finns några platser kvar på vårens vinresa & matresa till Valpolicella, Soave, amarone.

Några viner till lunchen
Några viner till lunchen, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning: Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Explore all our wine tours:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.