Var med och skörda vin i Bordeaux i september

Nu har programmet för höstens vinresa till Bordeaux kommit upp. Det blir inte bara många besök på vinslott utan även eget praktiskt arbete i vingården: en förmiddag skördar vi druvor på ett av slotten!

Skördetid i Bordeaux’ vingårdar

Skördetid i Bordeaux’ vingårdar, copyright BKWine Photography

Men inte bara det, det blir många härliga viner och två fantastiska luncher. Inte för att den tredje går av för hackor, men två av luncherna är verkligen speciella – en med genomgående sauternes, inklusive lite äldre årgångar, och med ett dussintal rätter, och en annan som serveras i slottets privata matsal och lagas av en kock som ibland jobbar på en Michelin-stjärnkrog.

I tre dagar reser vi runt och besöker stora prestigeslott blandade med mindre kända slott som drivs med mycket passion och entusiasm. Vi besöker de mest kända distrikten i Bordeaux, som Médoc, Saint-Emilion, Graves och Sauternes, men också mindre kända Entre-deux-Mers och ”les Côtes de Bordeaux” där det händer mycket spännande just nu. Här finns de klassiska slotten och de klassiska vinerna men också mycket nytänkande.

Vi bor centralt i staden Bordeaux, nära restauranger och sevärdheter. Det är en elegant, för att inte säga exklusiv stad med ett livligt nattliv; massor med kaféer och restauranger. På senare år har Bordeaux dessutom fått ett rikligt utbud av vinbarer. Vi har många bra tips som vi gärna delar med oss av.

Så här i slutet av september är skörden i full gång, med allt vad det innebär av aktiviteter på vinfälten och i vinkällarna. Vi kommer som sagt själva att ta del av skördearbetet under en halv dag och förutom att plocka druvor får vi också lära oss hur man bedömer att druvorna är mogna och hur man sorterar bort dåliga druvor.

Läs mer om höstens vinresa till Bordeaux, inklusive egen vinskörd, lyxiga luncher och många vinprovningar.

Nyskördade druvor rejält ansatta av ädelröta

Nyskördade druvor rejält ansatta av ädelröta, copyright BKWine Photography

 

Noggrann sortering av druvorna på sorteringsbordet

Noggrann sortering av druvorna på sorteringsbordet, copyright BKWine Photography

 

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!