Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

BKWine på Tripadvisors lista över världens bästa matresor

Dela / gilla artikeln:

“Mums, mums, upplev världen på världens bästa matresor”

Det är inte vår rubrik. Den är hämtad från Tripadvisors artikel där de har presenterat BKWine Tours. Jo, vi är verkligen mycket glada och hedrade över att ha varit med som en av researrangörerna på Tripadvisor lista över “The World’s Best Food Tours”.

Det är Tripadvisors dotterbolaget Niumba som har publicerat artikeln om vad de anser vara de mest spännande mat- (och förstås vin-) resorna. De valde ut oss för våra Champagneresor.

Här är vad de säger:

Champagne: BKWine Vinresor

Niumba Tripadvisor logoChampagne är en av de mest populära destinationerna i världen när det gäller vin. Varför? Svaret är uppenbart: champagne. Resan som erbjuds av BKWine, en researrangör som grundats av Britt och Per Karlsson, tar dig till regionen för att smaka dessa läckra mousserande viner under fyra dagar. Under dessa fyra dagar får du veta varför champagne från Champagne är unikt i världen. Besöken inriktas på mindre vinproducenter. Under resan kommer du också lära dig hur man bäst kan matcha detta vin med olika typer av mat.

Här är mer om vad de har att säga om matresor:

Foodie. Det är inte bara en modefluga. Det är också ett sätt att resa. Under de senaste åren, till följd av många mat- och matlagningsprogram blivit bland de mest populära TV-programmen (Top Chef, Master Chef etc) så har intresset för mat fått en exponentiell tillväxt. Och med det också gastronomisk turism.

Så ikläd dig rollen som en ny Anton Ego i Ratatouille och kom med oss på denna rundtur till några av de bästa matresorna i världen.

Mer information om vår vin- och matresa till Champagne.

Stort tack till Rubén López på Niumba / Tripadvisor för att ha valt oss på listan över världens bästa matresor!

Läs hela artikeln om matresor på Niumba / Tripadvisor.

Vi kan bara instämma, matresor blir mer och mer populärt. Och dessutom, när det gäller vin så är mat en integrerad del av upplevelsen. På alla våra vinresor, inte bara i Champagne, spelar mat och gastronomi en viktig roll.

Några andra exempel:

I Bordeaux kan du uppleva franska haute cuisine, det bästa av fransk gastronomi på några utvalda slott tillsammans med oss, och även ha mycket unik upplevelse med en måltid där de söta vita vinerna från Sauternes serveras helt igenom hela måltiden.

En kreation med duva och savojkål till lunch
En kreation med duva och savojkål till lunch, copyright BKWine Photography

I Piemonte, varifrån de världsberömda vinerna Barolo och Barbaresco kommer, har de också den exklusiva vita tryffeln. Att ha en förmiddag fylld med ett tidigt besök på en tryffel marknad, följt av en promenad i skogen med en tryffelletare och hans hund (inte svin), och avsluta med en tryffel lunch är något du kanske bara gör en gång i livet. (Och ett litet insider-tips: om någon försöker locka med dig på en tryffelresa på våren, se upp! Tryffelsäsongen sträcker sig från sen höst till vinter…)

Nyhyvlad tryffel i Piemonte
Nyhyvlad tryffel i Piemonte, copyright BKWine Photography

I Sydamerika har Chile och Argentina blivit världsberömda för sina viner, men de är ännu mer berömda (kanske) för sitt kött. På våra vinresor har du inte ett utan många tillfällen att uppleva deras fantastiska asados, överdådiga grill-måltider, som de är så bra på att göra.

En härlig asado på en vingård
En härlig asado på en vingård, copyright BKWine Photography

Är det något särskilt med det södra halvklotet? Sydafrika har sin egen version av grillning, braai. Det är verkligen mer en gastronomisk fest än ”bara” en måltid.

Picknick i trädgården på Rickety Bridge i Franschhoek, Sydafrika
Picknick i trädgården på Rickety Bridge i Franschhoek, Sydafrika, copyright BKWine Photography

Portugal har också sin egen mat och gastronomi, ofta med en rustik anstrykning. Mycket grönsaker, sardiner, fisk och många andra läckra saker, som till exempel get-stek. Get? Ja, faktiskt. Det är utsökt gott!

Och så vidare, och så vidare.

Du blir helt enkelt tvungen att bestämma dig!

Läs mer om vad press och media säger om BKWines vinresor här.

Grillade sardiner, en portugisisk delikatess
Grillade sardiner, en portugisisk delikatess, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!