Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Höstens första vinresa: Tre Klassiker till Champagne, Chablis och Bourgogne

Dela / gilla artikeln:

Nu börjar höstens vinreseprogram att ta form: höstens reseprogram börjar med en stor favorit: Tre Klassiker till Champagne, Chablis och Bourgogne.

Vi kallar denna resa för 3 klassiker därför att den tar dig till tre av de mest klassiska distrikten i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta hinner vi med på en förlängd helg, onsdag till söndag. Detta är vinresan för dig som vill uppleva mycket under kort tid.

Det är en lite annorlunda resa eftersom vi utgår från Paris. Sen tar vår bekväma buss oss runt till våra tre utvalda vindistrikt.

På denna vinresa kommer vi att upptäcka att Champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Och ingen annanstans än på plats kan man egentligen förstå hur tillverkningen av denna sprudlande dryck går till. Vi hinner med två besök i Champagne och en lyxig champagnelunch med några riktiga pärlor i glasen!

Efter champagne tar vi oss vidare till Chablis där vi tar in på ortens lyxigaste hotell. Efter dagens vinbesök i Chablis kan du välja att äta middag i den enstjärniga restaurangen eller på någon av Chablis charmiga små krogar.

I Bourgogne passerar vi, och stannar till hos producenter i, kända byar som Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée, Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin… I Fixin, strax norr om Gevrey, äter vi lunch hos en liten odlare och vi provar ett antal av hans goda viner. Eftermiddagen ägnar vi åt Côte de Beaune och ett par kvalitetsmedvetna odlare.

Läs mer om programmet på Tre Klassiker: Champagne, Chablis och Bourgogne här.

Vingårdar i Pommard, Bourgogne
Vingårdar i Pommard, Bourgogne, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!