Vad besöker man först när man kommer till Sydafrika på vinresa?

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

En vinresa till Sydafrika börjar inte nödvändigtvis med ett besök på en vingård. I synnerhet om man anländer med nattflyget en lördag och första dagen alltså blir en söndag. En tur runt Kaphalvön blir istället en perfekt söndagsaktivitet – och det var precis vad vi gjorde. Den nyligen återinvigda Chapman’s Peak Drive gav oss fantastiska vyer längs vattnet på väg ut till Cape Point och Godahoppsudden.

Vi hade turen att stöta på en familj strutsar som spatserade i strandkanten, en ganska speciell syn! Hela halvön är ett naturreservat med ett otroligt växt- och djurliv.

Strutsar på stranden
Strutsar på stranden, copyright BKWine Photography

Vi fortsatte resan på en liten sidoväg som de flesta turister inte hittar och stannade på en liten sandstrand som inte var lika blåsig som själva udden. Vi trodde att det skulle bli en liten promenad i solen och sanden men Chris, vår lokala guide, hade en överraskning: han plockade fram några kalla flaskor MCC, eller ”champagne” som han kallade det. Man får inte säga ”champagne” påpekade jag men jag tror att Chris inte brydde sig så mycket om det med tanke på att vi var tusen mil bort från Epernay. Och på stranden, vem brydde sig om det?

Att njuta av ett glas vin på stranden
Att njuta av ett glas vin på stranden, copyright BKWine Photography

MCC, eller Methode Cap Classic, är det sydafrikanska mousserande vinet, gjort med liknande teknik som i Champagne, med en andra jäsning i flaskan, och ofta av mycket hög kvalitet. Och det är säkert extra gott när man blickar ut över en sval Atlant i allra sydligaste Sydafrika!BKWine organiserar vinresor till Sydafrika och till många andra av världens vinländer och vindistrikt: Frankrike, Italien, Portugal, Spanien mm. Ta en titt på vårt vinreseprogram eller kontakta oss för att diskutera en skräddarsydd resa.Cape Point långt söder ut i Sydafrika
Cape Point långt söder ut i Sydafrika, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!