Pressmeddelande: BKWines nya vinresor och matresor i vinter, 2015: Chile & Argentina, samt Sydafrika

Två nya vin- och matresor är på vinterns reseprogram hos vinresespecialisten BKWine: Chile och Argentina, samt Sydafrika. Resan till Sydamerika äger rum i februari, den till Sydafrika i mars. Båda resorna innehåller ett flertal vingårdsbesök och gourmetmåltider, och även andra upplevelser. Resorna leds av två av Sveriges ledande vinexperter. Detaljprogrammen finns tillgängliga på BKWineVinresor.com.

BKWine logotyp 402x150 px

BKWine logotyp 402×150 px

BKWine ar Sveriges ledande arrangör av gastronomi- och vinresor. De två vinterresorna är till långväga destinationer och resorna är därför en blandning av vinupplevelser, mat, kultur, och natur.

Vinresan till Sydamerika innefattar både Argentina och Chile. Den inleds i Buenos Aires, med några dagar i denna magnifika storstad. Resan fortsätter sedan till vinregionen Mendoza vid Andernas fot. För att komma till Chile från Argentinas vindistrikt blir det en hisnande bussfärd över Anderna som tar resenären upp till över 3000 meters höjd, med vyer över Andernas 6000 meter höga toppar. I Chile besöker man bland annat vindistrikten Santa Cruz och Casablanca Valley. Ett besök i mytomspunna Valparaiso ingår, liksom några dagar i Santiago, där resan avslutas. Resan ger resenären en ingående men njutningsfylld inblick i Chiles och Argentinas viner och gastronomi. Men den är även tillfälle att bättre förstå både kultur och ekonomi i dessa två så olika grannländer i Sydamerika. Resan sträcker sig över två veckor, 31 januari till 15 februari 2015.

Resan till Sydafrika börjar i Kapstaden med besök bland annat på det märkliga Taffelberget, mitt inne i staden. Större delen av resan ägnas åt Sydafrikas vindistrikt, t.ex. vinhuvudstaden Stellenbosch och det charmiga Franschhoek. Unikt för resan är att även Hermanus och Walker Bay österut längs sydkusten ingår. Detta är vindstrikt som idag av många experter anses vara bland de mest intressanta, men sällan besökta. Det blir förstås även tillfälle att njuta av Sydafrikas gastronomi, spektakulära landskap och fantastiska djurliv. Resan är tio dagar lång: 27 februari till 10 mars 2015.

Båda resorna leds av Britt och Per Karlsson, tillsammans med kunniga lokala guider. Britt och Per är mångfaldigt prisbelönade vinboksförfattare, liksom internationellt erkända vinjournalister. De besöker var och en mer än 200 vingårdar runt om i världen varje år.

Britt kommenterar resorna så här: ”Våra resor är ganska speciella. Vi är inte knutna till någon vinimportör eller annan i branschen så vi kan välja ut de allra bästa vingårdarna att besöka, utan kommersiella hänsyn. Och tack vare att vi är journalister och skribenter har vi unika kontakter i vinregionerna som gör att vi kan göra en typ av besök som ingen annan kan. Vi kan alltså sätta ihop reseprogram som ger resenären en helt annan insikt i de regioner vi besöker, med alltid mycket personliga besök.”

Fullständiga program för båda resorna finns här: http://www.bkwinevinresor.com/

Under hösten 2014, innan vinterresorna, genomför BKWine ett tiotal vinresor till Europas vindistrikt. Mer information om höstens vinresor: http://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är specialiserad på högklassiga vinresor och matresor, som blivit utnämnda till ”world’s top wine tours” av Travel + Leisure Magazine, världens största resetidning och är ”av Munskänkarna rekommenderade resor”. BKWine arrangerar ett 30-tal resor varje år, hälften skräddarsydda.

– – – – – – –

Presskontakt:

–              BKWine: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info @ bkwine.com

Pressbilder:

–          Pressbilder:

–          http://www.bkwinevinresor.com/pressbilder-sydamerika-sydafrika/

–          http://www.bkwinevinresor.com/pressbilder/

–          Licens: Fri användning uteslutande för illustration av text om BKWines vinresor. All annan användning kräver separat skriftligt tillstånd.

–          Kontakta oss för lösenord för nedladdning av högupplösta bilder.

Även: http://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: http://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, http://www.bkwinevinresor.com, http://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

–                      vin- och matresor – Skandinaviens mest omfattande vin- och matreseprogram

–                      vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer

–                      vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, http://www.bkwinephotography.com

–                      vinkonsulting

BKWine arbetar med flera olika vinrelaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine har publicerat flera vinböcker som vunnit svenska och internationella priser. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!