De bästa vinresorna till Frankrike hösten 2018

Frankrike har ett varierat klimat och en mängd olika typer av jordmån. Detta ger viner av alla olika sorter, från krispigt vitt till kraftfulla och hetsiga röda viner. Höstens resmål går från Champagne i norr till Languedoc i söder, från Alsace i öst till Bordeaux i väst. Du kan läsa om vinerna i Frankrike i vår epokgörande bok.

Alsace, 12-16 september
Alsace ligger i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland. Man har sig egen dialekt, sina egna gastronomiska specialiteter, druvorna är både franska och tyska men vinstilarna är helt unika för Alsace.

Champagne, 26-30 september
Champagne förändras och utvecklas trots sin långa tradition. Champagnen vi dricker idag smakar inte som den gjorde för 50 år sedan. På plats får du insyn i dessa förändringar och, inte minst, förbättringar. Läs också vår bok om vinerna i Champagne!

Languedoc-Roussillon, 3-7 oktober
Languedoc är idag ett otroligt dynamiskt vindistrikt med en mängd intressanta producenter att upptäcka. Många satsar på carignan, druvan som tidigare användes till enkla bulkviner men som idag har fått en renässans. Vi skrev den första boken om vinerna i Languedoc.  I höst kommer en helt nyskriven version.

Bordeaux, 10-14 oktober
Att åka till Bordeaux är ett måste för varje sann vinälskare. Många är de vinodlare från andra länder som blivit påverkade och inspirerade av de strama, högklassiga röda Bordeaux-vinerna. Läs också vår bok om vinerna i Bordeaux!

Loire, 10-14 oktober
Loire-dalen är känd för sina vackra slott, byggda av kungar och adelsmän på 1500-talet. Lika eleganta som slotten är vinerna, både de vita från chenin och sauvignon och de röda från cabernet franc.

Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 17-21 oktober
Södra Rhône-dalen tillhör regionen Provence och det märks på maten, landskapet och klimatet. Trots värmen får de bästa producenterna en fantastisk bra syra och friskhet i sina viner.

Du hittar de detaljerade reseprogrammen på BKWineVinresor.com.  Boka nu!

Vingårdar nedanför byn Sancerre, Loire

Vingårdar nedanför byn Sancerre, Loire, copyright BKWine Photography

Utsikt över Turckheim, vingårdar och landskapet i Alsace

Utsikt över Turckheim, vingårdar och landskapet i Alsace, copyright BKWine Photography

En katedral i skymningen längs med floden

En katedral i skymningen längs med floden, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!