Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bourgogne, 9-13 oktober 2024

Dela/gilla reseprogrammet:

Vinresan till Côte d’Or, Bourgognes hjärta, exklusiva viner, personliga familjevingårdar, världsberömda byar

— Denna resa går till Côte d’Or, Bourgognes hjärta. Det är en magisk plats. En plats som det är mycket lätt att fascineras av. Det är en speciell känsla att åka till dessa berömda byar som framställer några av världens dyraste viner. Och några av de mest fantastiska. Och samtidigt vet man att det inte är helt lätt att odla vin i Bourgogne. Det krävs en skicklig vinmakare för att locka fram det bästa ur chardonnay- och pinot noir-druvorna. En resa med fantastiska viner och högklassig fransk gastronomi.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Fokus på vinerna i Côte d’Or
 • Boende i Beaune
 • Pris: 17 600 SEK
 • Fantastiska provningar med grand cru-viner
 • Personliga möten med odlare
 • Ekologiskt och biodynamiskt
 • Högklassiska burgundiska luncher

Boka nu!

När det gäller bourgogneviner, speciellt röda bourgogner, så måste man verkligen veta vem man ska köpa från. Att det står ”gran cru” på etiketten är ingen bra garanti för kvalitet. Familjenamnet på etiketten är nog viktigare här än på något annat ställe. Om du bara söker ”grand cru” på buteljen så går du miste om mycket av det mest spännande. Och bästa sättet att upptäcka Bourgognes viner är att resa dit, och resa dit tillsammans med någon som vet var man hittar pärlorna.

Côte d’Or, den gyllene sluttningen i Bourgogne, är fullspäckad med intressanta vingårdar. Klassificeringssystemet kan ibland tyckas komplicerat, men här på plats kommer vi att få en bra bild av hur det fungerar. Producenterna vi besöker är en blandning av etablerade vingårdar och kommande stjärnor, en del små och andra lite större odlare.

Skördetid i Côte de Beaune i Bourgogne
Skördetid i Côte de Beaune i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Dags att skörda pinot noir i Bourgogne
Dags att skörda pinot noir i Bourgogne

Under vår resa kommer vi att få chans att prova ett stort antal mycket intressanta viner, från ”enkla” AOP Bourgogne upp till de finaste grand cru. Sällan får man så fantastiska provningar på vinbesök som i Bourgogne. Vi kommer att besöka vingårdar i Côte d’Or, Bourgognes hjärta. Vi bor centralt i Beaune, Frankrikes trevligaste vinstad, med drygt 20 000 invånare och med en uppsjö av bra restauranger att botanisera bland på kvällarna.

Detta är en underbar resa med många goda viner, gastronomiska måltider med regionala specialiteter, personliga vinbesök och vackra landskap.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne
Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne
Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne

Program — Vinresa i Bourgogne

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Beaune
 • Dag 2, torsdag — Côte de Nuits
 • Dag 3, fredag — Côte de Nuits
 • Dag 4, lördag — Côte de Beaune
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 9 oktober — Côte de Nuits

Ankomst till Beaune. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell, bara en kort promenad från Hôtel Dieu.

Beaune är en liten stad med en mycket charmig gammal stadskärna. Där finns massor med restauranger, vinbarer och caféer att upptäcka. Det finns både traditionella franska krogar, lyxrestauranger, utsökta japanska restauranger (om man är sugen på något annat), och charmiga kvarterskrogar. Mycket att botanisera bland.

Nära det stora torget, Place Carnot, ligger också Hotel Dieu (Hospices de Beaune) som du absolut bör ta dig tid att besöka. En av Bourgognes och Frankrikes stora sevärdheter. Hôtel Dieu är ett fantastiskt byggnadsverk i flamländsk-burgundisk stil som stod färdigt 1451. Det byggdes som sjukhus för de fattiga och är numera museum. På innergården kan man se det färggranna taket som är så typiskt för Bourgogne.

Fri kväll att strosa i Beaune.

Många viner lagras på fat i Bourgogne
Många viner lagras på fat i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Provning av viner i en källare i Bourgogne
Provning av viner i en källare i Bourgogne

Torsdag, 10 oktober — Côte de Nuits

Efter frukost sätter vi oss i vår buss och vi lämnar Beaune och åker norrut. Vi passerar det välkända Corton-berget och fortsätter mot Côte de Nuits.

Vi ska besöka en mycket intressant biodynamisk egendom i Morey-Saint-Denis, Domaine Michel Magnien. Vi besöker vinkällaren som är ganska otraditionell eftersom en del av vinerna jäser och lagras på amforor i terrakotta. Egendomen har utomordentliga vingårdslägen och det kommer vi att upptäcka under vår magnifika provning av premier- och grand cru-viner.

Vi fortsätter sedan ytterligare en bit norrut, förbi Gevrey-Chambertin, till byn Fixin, där vi ska hälsa på hos Philippe och Martine Bernard på Clos Saint Louis. Först går ut och tittar på vinrankorna tillsammans med Philippe, ägaren och vinmakaren. Han förklarar för oss det viktiga arbetet i vingården. Sedan dukar vårt trevliga värdpar fram en god buffélunch åt oss. Men inte vilken buffé som helst. Allt är hemgjort av Martine själv. Vi smakar naturligtvis egendomens viner till.

På vägen söderut igen så stannar vi till i Vosne-Romanée och tittar på de allra dyraste och finaste Grand Cru-vingårdarna, La Romanée Conti, La Tâche och Richebourg, mytomspunna viner som idag kostar flera tusen euro. Per flaska. Vi avslutar hos en familjefirma i Prémeaux Prissey nära Nuits-Saint-Georges. Familjen har drygt 20 hektar vinodlingar utspridda på lika många appellationer, både i Côte de Beaune och Côte de Nuits. De gör viner i strukturerad, tanninrik stil.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är ledig för avkoppling. Ta en promenad på de smala gatorna, upptäck de gamla husen och kanske det pampiga borgmästeriet.

En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne, copyright BKWine Photography
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne

Fredag, 11 oktober — Côte de Nuits

Idag börjar vi uppe i norra delen av Côte de Nuits. Hela Côte de Nuits är en smal och kort sträcka på 23 kilometer. Här görs några av världens mest eftertraktade röda viner.

Den sista byn i Côte de Nuits, innan förorterna till Dijon tar vid, heter Marsannay. Här ska vi hälsa på hos familjen Guyot. Nuvarande ägaren Olivier har varit inblandad i arbetet på gården sedan tidiga barnsben. Han har fina innehav i Marsannay, Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny med flera byar i Côte de Nuits.

Lunchen idag blir hos en mycket högklassig egendom i Gevrey-Chambertin. Familjen har runt 12 hektar av mycket fina vingårdslägen. Vi äter en äkta burgundisk 4-rätterslunch och dricker några av egendomens goda viner, inklusive premier cru och grand cru.

Vi sätter oss sedan i bussen och åker söderut igen. Vi stannar till och tittar på det vackra klostret Château du Clos de Vougeot som ligger mitt i den stora grand cru-vingården Clos de Vougeot. Vi hinner med ett eftermiddagsbesök i närheten av Nuits-Saint-Georges innan det blir dags att åka tillbaka till hotellet.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Beaune. Fri kväll. Kanske en aperitif på en vinbar för att få upp aptiten?

Dags att tappa om faten i källaren i Bourgogne
Dags att tappa om faten i källaren i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Ekfat i källaren i Bourgogne
Ekfat i källaren i Bourgogne

Lördag, 12 oktober — Côte de Beaune

Idag kan den morgonpigge njuta av lördagsmarknaden i Beaune. Det är framförallt en härlig matmarknad men här finns lite allt möjligt.

Första besöket idag gör vi inne i Beaune. Vi besöker den välkände vinfirma Joseph Drouhin som har sin källare mitt i den äldsta delen av Beaune. Deras vackra källare är dessutom de äldsta i Beaune. Vi får naturligtvis besöka denna och vi avslutar med en utsökt provning av några av Drouhins många viner.

Bussen plockar sedan upp oss och vi åker mot Corton-berget, denna mytomspunna grand cru. Vi ska äta lunch hos Domaine Comte Senard i byn Aloxe-Corton. Egendomen grundades 1857 när Jules Senard köpte en liten vingård i byn på drygt 2 hektar kallad Clos des Meix. Nu har innehavet växt till 9 hektar, varav många fina lägen på berget. Corton Grand Cru, både röda och vita, blir temat för vår goda burgundiska lunch här. Under lunchen kommer vi att jämföra flera olika vingårdslägen på berget.

För vårt eftermiddagsbesök åker vi söderut, mot en av de sista byarna i Côte de Beaune, Santenay. Vi besöker en egendom här, som är inhyst i ett riktigt slott, vilket är ganska ovanligt i Bourgogne. Slottet har anor tillbaka till 1400-talet. Fantastiskt bra viner, både de vita och de röda.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Beaune. Fri kväll. Kanske dags att leta upp de där burgundiska specialiteterna som ännu inte hunnits med?

Ett vackert hus bland vingårdarna i Bourgogne
Ett vackert hus bland vingårdarna i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Ett hus bland vingårdarna med det typiska taket i Bourgogne
Ett hus bland vingårdarna med det typiska taket i Bourgogne

Söndag, 13 oktober — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Gamla flaskor Batard Montrachet Grand Cru 1964 i en källare in Bourgogne
Gamla flaskor Batard Montrachet Grand Cru 1964 i en källare in Bourgogne, copyright BKWine Photography
Gamla flaskor i en källare in Bourgogne
Gamla flaskor i en källare in Bourgogne

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Bourgogne och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om Bourgogne

Vår bok om Bordeaux: “Guide till vinets värld: Bourgogne”

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Bourgogne, vinerna, distrikten, producenterna, vinbok av BKWine, Britt & Per Karlsson

Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Frankrike och dess vinregioner; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Mer vinböcker

Och det är bara en av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Bourgogne

Datum: 9-13 oktober 2024

Pris: 17 600 SEK

Enkelrumstillägg: 2400 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, 4-stjärnigt hotell i Beaune, Hotel Henri II.
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Beaune
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Beaune.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Man tar sig lätt från Paris Gare de Lyon till Beaune med TGV, snabbtåget. Det tar runt två timmar. Man kan också åka tåg från flygplatsen Charles de Gaulle. Tågbiljetter släpps normalt sett tre månader innan avresa. Det är lätt att boka biljetter på internet.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 15 juni 2024

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 4500 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Dela/gilla programmet:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla programmet med någon:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Nyfiken på mer om vinresor?

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!