Våga lämna huvudvägen i Franschhoek och upptäck Glenwood Vineyards

Glenwood Vineyards är undangömd i en liten dal några kilometer från den livliga staden Franschhoek. Den ligger i skymundan i Robertsvlei-dalen, med ett alldeles eget mikroklimat. Kallare än i Franschhoekdalen och inte så torr. Faktum är att på vintern är det ett av de regnigare områdena i Västra Kapprovinsen.

Vinodlingarna är omgivna av höga berg; En liten flod rinner mellan vinstockarna. När du kommer fram till vingården kan du titta ut över vinrankorna, bergen, en liten damm. Lugn och ro. Goda viner och god mat.

Glenwood har flera gånger varit på vår rutt för vinresorna till Sydafrika. Det är inte en vingård som den tillfälliga besökaren till Franschhoek finner av en slump. Du måste veta vart du ska men det är definitivt värt en utflykt.

Glenwood Vineyards landskap och vingårdar, Franschhoek

Glenwood Vineyards landskap och vingårdar, Franschhoek, copyright BKWine Photography

Vi har nyligen publicerat en artikel om Glenwood Vineyards på BKWine Magazine: DP Burger på Glenwood Vineyards i Franschhoek, Sydafrika, intervju och video.

Där hittar du också flera videor med vinmakaren från de besök som vi tidigare gjort där. Klicka över till BKWine Magazine och läs hela artikeln och titta på alla videoklipp.

Här är bara några av dem som teasers, plus några bilder.

Och om detta gör att du vill besöka de sydafrikanska vinregionerna, oroa dig inte, här har du vårt program för vinresan i Sydafrika.

Introduktion: Glenwood Vineyard i Franschhoek med DP Burger

När ska man skörda druvorna? På Glenwood Vineyards

Det vackra landskapet: Vinresa med besök på Glenwood Vineyards

Print Friendly, PDF & Email

,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!