Pressmeddelande: Ny destination för vin- och matresa 2013: Chile och Argentina, lanseras av BKWine, och även Sydafrika

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

pressmeddelande

Paris, 2012-05-29

Ny destination för vin- och matresa: Chile och Argentina, lanseras av BKWine, och även Sydafrika

Vin- och matresespecialisten BKWine har lanserat en helt ny resedestination: Chile och Argentina i Sydamerika. Resan är planerad som årets första i februari 2013. Strax därefter kommer årets andra resa, en ny upplaga av den exklusiva vinresan till Sydafrika, i mars. ”En ny och helt unik resa, samt en mycket populär klassiker som återkommer” säger Britt Karlsson, en av BKWines grundare, om resorna.

Vinresan till Chile och Argentina är en premiär på BKWines reseprogram. Resans fokus är vinet och den sydamerikanska gastronomin, men det blir även tillfälle att se Buenos Aires, Mendoza, Santiago de Chile och Valparaiso. Så här säger Britt Karlsson om resan till Sydamerika: ”Det blir en unik vinresa som kommer att visa upp det allra bästa av dessa två ’nya’ vinländer. Deras viner har blivit väldigt populära i Sverige och det beror förstås bland annat på deras höga kvalitet. Men det blir inte bara vin på resan. Vi har lagt in mycket annat värt att uppleva, den sydamerikanska maten med bl.a. genuina grillfester med det högklassiga argentinska köttet, sevärdheter, tango, hästar mm. Resan omfattar även en helt unik tur på slingrande vägar över Andernas toppar.”

Britt säger vidare om resan: ”Jag är glad att äntligen kunna erbjuda den här resan. Jag har varit ett flertal gånger i Sydamerika, bland annat som inbjuden vindomare i ländernas nationella vintävlingar. Så jag har mycket goda kontakter här som gör att jag kunnat sätta ihop ett spännande program, som jag verkligen är stolt över, tack vare mina personliga kontakter med vinproducenterna.”

Vinresan till Sydamerika äger rum 4-19 februari 2013 och startar i Buenos Aires. Den går vidare till vindistriktet Mendoza, vilket följs av en resa över Anderna till Chile där ett flertal vindistrikt ingår. Resan avslutas med besök i den legendariska kuststaden Valparaiso och i Santiago de Chile.

Programmet för Chile och Argentina: https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-argentina-chile/.

BKWines andra lansering på vinter/vårprogrammet 2013 är vin- och matresan till Sydafrika. Det är fjärde upplagan av resan. Per Karlsson, den andre av grundarna av BKWine, kommenterar vinresan till Sydafrika: ”På tjugo år har vinlandet Sydafrika genomgått en revolution. Man gör idag viner i världsklass. Eftersom vi även är vinjournalister har vi haft förmånen att följa utvecklingen i detalj. På den här resan har vi plockat russinen ur kakan vad gäller vingårdar och den sydafrikanska maten: många av vinproducenterna som vi besöker känner vi personligen och vi har flera gourmetmåltider inplanerade utöver alla vingårdsbesök. Men är man i Sydafrika så måste man även uppleva och njuta av naturen! Och det har vi också tid till: pingviner, antiloper, strutsar, babianer, hisnande berg med mera. Vi kommer precis under sensommaren, när klimatet är perfekt dessutom.”

Vinresan till Sydafrika äger rum 1-11 mars 2013. Den inleds med några dagar i Kapstaden, och fortsätter därefter till vindistrikten Franschhoek och Stellenbosch. För de som vill finns även möjlighet att lägga till några dagars oförglömlig safari i programmet.

Programmet för Sydafrika: https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-sydafrika/. Sydafrikaresan finns även som storbildsgalleri här https://tinyurl.com/sa-mat-vin och här https://tinyurl.com/bkwine-safari.

BKWines resor har utnämnts till ”World’s Top Wine Tours” av tidningen Travel + Leisure, världens största resetidning. Samtliga resor är ”av Munskänkarna rekommenderade resor”.

Mer information om alla BKWines vin- och matresor: https://www.bkwinevinresor.com.

Presskontakt:

  • Britt Karlsson, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, eller
  • Per Karlsson, tel 00 33 6 83 51 12 53, info @ bkwine.com

Pressinformation & pressbilder: https://www.bkwinevinresor.com/om-bkwine/pressrum/. Fler pressbilder för publicering i samband med text om BKWine finns tillgängliga på begäran. BKWine har ju även ett av världens största fotoarkiv specialiserat på vin: https://www.bkwinephotography.com.

BKWine AB

BKWine, 51, rue du Chevalier de la Barre, F-92130 Issy les Moulineaux (Paris), Frankrike, tel 00 33 6 80 45 35 70, info @ bkwine.com, https://www.bkwinevinresor.com, https://www.bkwine.com.

BKWine AB drivs av Britt och Per Karlsson. Verksamheten har fyra huvudgrenar:

vin- och matresor – Sveriges mest omfattande vin- och matreseprogram

vinjournalistik – artiklar för vin- & matpublikationer

vinfotografi – ett omfattande arkiv med fotografier från vindistrikt, https://www.bkwinephotography.com

vinkonsulting

BKWine grundades på 90-talet av Britt Karlsson, en svenska i Paris. Under det tidiga 00-talet anslöts sig hennes make, Per, till verksamheten (efter att tidigare arbetat med affärer i teknikindustrin). BKWines arbetar idag flera olika vin-relaterade aktiviteter. Den huvudsakliga verksamheten är vinresor för vinentusiaster och för professionella som vill lära sig mer om vin och uppleva vin och gastronomi på plats. Varje år organiserar BKWine ett trettiotal vin- och matresor. BKWines resor är listade som World’s Top Wine Tours av världens största resetidning Travel and Leisure Magazine. BKWine publicerar också ett nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, med runt 20 000 läsare. Britt och Per är medlemmar i brittiska Circle of Wine Writers (CWW), Internationella Vinskribentsfederationen (FIJEV), den franska Organisationen För Vinpressen (APV) och International Wine and Food Society (IWFS).

 

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!