Resebilder från vin- och matresan i Sydafrika – nytt fotogalleri

Vingårdar i bergen på väg mot Paarl

Vingårdar i bergen på väg mot Paarl, copyright BKWine Photography

Kanske bästa sättet att förmedla känslan av en resa är med bilder, så vi har satt ihop ett urval fotografier från vår vinresa och matresa i Sydafrika.

Under vinresan & matresan till Sydafrika blir det många spännande vinprovningar, vingårdsbesök, och lyxiga måltider. Och en hel del annat. Resan börjar i Kapstaden och för oss sen runt till de flesta av vindistrikten i sydvästra Sydafrika: Constantia, Paarl, Stellenbosch, Franschhoek och några till.

Det blir gott om tillfällen att prova de spännande sydafrikanska vinerna – ibland i mycket modern stil, i andra fall mer klassiska. Det blir en hel del besök på olika vingårdar, en del kända vinproducenter, men också en del som gör underbara viner men inte är så kända utanför Sydafrika.

Det blir förstås också en djupdykning i den Sydafrikanska gastronomin: allt från en Braai, en sydafrikansk barbecue, till riktigt lyxiga rätter på exklusiva restauranger. Det är inte alltid lätt att veta exakt vad man ska förvänta sig, många av råvarorna och djuren är ju helt annorlunda än vad vi är vana vid. Men garanterat gott blir det! Många härliga måltider och tillfällen att pröva olika kombinationer av sydafrikansk mat och sydafrikanska viner.

Vinprovning handlar både om koncentration och njutning

Vinprovning handlar både om koncentration och njutning, copyright BKWine Photography

Men resan handlar inte bara om mat och vin, även om det är fokus. Det blir även tid till rundvandringar i de charmiga städerna, Franschhoek och Stellenbosch i första hand; bad vid stranden eller i poolen; shopping, eller varför inte bara en stund avslappning i solen.

Vi hinner även med att se en hel del av djur och natur: pingviner, antiloper, babianer och annat. En utflykt till Godahoppsudden är ett måste. För den som vill ha mer djur och natur finns även möjligheten till två dagars safari, med fantastisk natur och djurliv, på en riktig lyxig safarilodge. (Länken leder till en sida med foton från safarin.)

Läs mer om vår vinresa och matresa till Sydafrika i avdelningen Aktuella Resor eller Populära Resmål.

Vi har satt ihop en sida med resebilder från vinresan och matresan i Sydafrika:

Se bildsidan med alla foton från vinresan och matresan i Sydafrika här. Där finns ett femtiotal bilder. Alla fotografier är dessutom i extra stort format.

(Samtliga fotografier är upphovsrättsskyddade, © copyright Per Karlsson, BKWine Photography.)

Vad som blev kvar efter provningen i vinkällaren

Vad som blev kvar efter provningen i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!