Resebilder från vin- och matresan i Sydafrika – nytt fotogalleri

Dela / gilla artikeln:

Kanske bästa sättet att förmedla känslan av en resa är med bilder, så vi har satt ihop ett urval fotografier från vår vinresa och matresa i Sydafrika.

Under vinresan & matresan till Sydafrika blir det många spännande vinprovningar, vingårdsbesök, och lyxiga måltider. Och en hel del annat. Resan börjar i Kapstaden och för oss sen runt till de flesta av vindistrikten i sydvästra Sydafrika: Constantia, Paarl, Stellenbosch, Franschhoek och några till.

Det blir gott om tillfällen att prova de spännande sydafrikanska vinerna – ibland i mycket modern stil, i andra fall mer klassiska. Det blir en hel del besök på olika vingårdar, en del kända vinproducenter, men också en del som gör underbara viner men inte är så kända utanför Sydafrika.

Det blir förstås också en djupdykning i den Sydafrikanska gastronomin: allt från en Braai, en sydafrikansk barbecue, till riktigt lyxiga rätter på exklusiva restauranger. Det är inte alltid lätt att veta exakt vad man ska förvänta sig, många av råvarorna och djuren är ju helt annorlunda än vad vi är vana vid. Men garanterat gott blir det! Många härliga måltider och tillfällen att pröva olika kombinationer av sydafrikansk mat och sydafrikanska viner.

Vinprovning handlar både om koncentration och njutning
Vinprovning handlar både om koncentration och njutning, copyright BKWine Photography

Men resan handlar inte bara om mat och vin, även om det är fokus. Det blir även tid till rundvandringar i de charmiga städerna, Franschhoek och Stellenbosch i första hand; bad vid stranden eller i poolen; shopping, eller varför inte bara en stund avslappning i solen.

Vi hinner även med att se en hel del av djur och natur: pingviner, antiloper, babianer och annat. En utflykt till Godahoppsudden är ett måste. För den som vill ha mer djur och natur finns även möjligheten till två dagars safari, med fantastisk natur och djurliv, på en riktig lyxig safarilodge. (Länken leder till en sida med foton från safarin.)

Läs mer om vår vinresa och matresa till Sydafrika i avdelningen Aktuella Resor eller Populära Resmål.

Vi har satt ihop en sida med resebilder från vinresan och matresan i Sydafrika:

Se bildsidan med alla foton från vinresan och matresan i Sydafrika här. Där finns ett femtiotal bilder. Alla fotografier är dessutom i extra stort format.

(Samtliga fotografier är upphovsrättsskyddade, © copyright Per Karlsson, BKWine Photography.)

Vad som blev kvar efter provningen i vinkällaren
Vad som blev kvar efter provningen i vinkällaren, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!