Pressmeddelande: Vinresor och matresor till hösten: BKWine lanserar 10 resor, bl.a. en ny destination i Italien

Vin- och matresespecialisten BKWine har lanserat sitt reseprogram för hösten. Hela programmet omfattar 10 vinresor och gourmetresor. En helt ny destination är södra Italien, Apulien. Dessutom återkommer Alsace efter några års paus. Hela programmet finns tillgängligt på BKWineVinresor.com.

Britt Karlsson, en av grundarna av BKWine, kommenterar höstens program: ”Varje år lägger vi till en eller två nya resmål. I år blir det Apulien, ’Italiens klack’ som är nyheten. Det är en region som är rik på goda viner och läcker mat. Den italienska gastronomin och vinerna har ju blivit enormt populära i Sverige. Italien gick ju nyligen upp till förstaplats som största vinleverantör till Sverige! Sen är jag glad att kunna ha med Alsace, som ju också är ett mycket populärt vindistrikt.”

Utöver dessa två vinregioner omfattar BKWines reseprogram Frankrike, Italien och Portugal: Champagne, Toscana, Bordeaux, Amarone-Valpolicella, Rhônedalen-Châteauneuf-du-Pape, Languedoc, Piemonte-tryffel, och Dourodalen-årets vinort. Samtliga resor sträcker sig över fem dagar och inkluderar ett flertal besök på vingårdar och exklusiva måltider. I resan till Bordeaux ingår även en halv dag där man är med och skördar druvor i en vingård, som ”riktiga” skördearbetare, med sekatör och plockningskorg. Resan till Piemonte inkluderar ett besök på den berömda tryffelmarknaden i Alba, en tryffelsafari med tryffelhund och en lyxig tryffellunch.

Britt Karlsson säger vidare om resorna: ”Våra resor ger resenärerna en direkt kontakt med vinproducenterna och man får se och uppleva hur det fungerar ’bakom kulisserna’. Tack vare att vi hela året arbetar i vindistrikten, jag är också vinskribent, så har jag möjlighet att sätta ihop reseprogram med alldeles unikt innehåll. De som reser med oss får ett personligt mottagande ofta av ägaren eller vinmakaren själv. Det är en viktig del av våra resor.”

Samtliga resor och detaljerade reseprogram finns på: http://www.bkwinevinresor.com/

BKWine AB är specialiserad på högklassiga vinresor och matresor, och har blivit utnämnd till ”world’s top wine tours” av Travel + Leisure Magazine, världens största resetidning. BKWine arrangerar ett 30-tal resor varje år, hälften av dem skräddarsydda.

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!