Champagne-resan, vad tycker resenärerna? ”Fantastisk. Skulle aldrig åka med någon annan på vinresa”

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Champagne, världens mest berömda bubblande vin. Men champagne är bra mycket mer än ett vin bara för fest och firande. Det är ett stort vin med sin alldeles egna karaktär och kan passa fantastiskt bra till mat.

Många tenderar att helt fokusera på de berömda ”husen”, de kända varumärkena som finns på hyllorna på alla världens flygplatser. (Vilkas namn alla kan.) De berömda champagne-märkena som får en att tänka på glitter och glamour (snarare än på gott vin?). Men det är ett misstag. Det finns så mycket mer att upptäcka.

Reser man till Champagne måste man ta chansen att uppleva det ”riktiga” Champagne, inte bara glamouren, träffa de mindre producenterna som gör karaktärsfullt vin på druvor från sina egna vingårdar. (De flesta berömda hus köper druvor från andra.) Här får man uppleva en hel annan dimension av Champagne, regionen, och av champagne, vinet. Och viner ofta av en kvalitet som långt överstiger många kända namn, men som kostar hälften.

Champagne till aperitif
Champagne till aperitif, copyright BKWine Photography

På våra resor till Champagne visar vi upp båda sidor (och mycket mer) av vindistriktet. Källarna med miljontals flaskor i lager och kilometerlånga gångar, och även familjefirmorna där vi tas emot av både vinmakaren och ägaren, eftersom det är samma person.

Här är lite kommentarer från några som har rest med oss i Champagne.

Om vinresan i Champagne:

Nu har jag varit på en fantastisk resa till Reims i Frankrike (Champagneområdet) med BKWine Vinresor under Britt Karlssons ledning. Jag har lärt mig massor nytt om hur champagne blir till. Programmet var mycket bra upplagt med besök och provningar hos många olika producenter per dag. Vi har ätit fantastiska luncher hos producenterna eller på lyxig restaurang som Les Avisés. Vi var där när skörden började och hade turen hos en producent att få följa den del av processen när druvorna, som alla plockas för hand, tas in och placeras i pressen där druvjuicen blir till. Jätteintressant att se. Vill du lära dig mer om champagne är detta resan för dig.

— Marie C

Om vinresan i Champagne:

Tack kära Britt för ännu en fantastisk resa med dig, min femte i ordningen och säkert inte den sista. Allt var bara så himla bra. Min väninna Maria blev precis som jag också helt lyrisk över både dig och din framtoning och proffsighet och ditt programupplägg och gruppen och sa att hon aldrig skulle åka med någon annan arrangör på vinresa än med dig.

— AS

Om vinresan i Champagne:

Stort TACK! … för underbara, intensiva, lärorika och goda dagar! En fantastisk upplevelse. Jag hade höga förväntningar, men dom överträffades! Lena och jag lärde oss mycket som vi kan ta med oss till vår lilla champagneklubb! A bientôt.

— Isabella

En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne, copyright BKWine Photography

Om vinresan i Champagne:

Nu är jag hemma igen och tänker tillbaka på vilka fantastiska dagar vi har haft i Frankrike. Jag har verkligen lärt mig mycket och har fått en förståelse vilket hantverk det är att göra vin. Du gjorde denna resa verkligen intressant på grund av de olika ställen vi besökte och också dessa härliga luncher vi fick avnjuta. Ett stort TACK och jag hoppas vi träffs igen.

— Gun E

Om vinresan i Champagne:

Tack för underbara och fantastiska dagar med Britt i Reims i Champagne! Hoppas att fler får nöjet och möjligheten att uppleva det vi har fått vara med om!

— Anki H

Om vinresan i Champagne:

Tack för mycket trevliga och lärorika dagar i Reims. Det var åtskilligt att smälta på hemvägen, inte bara det utsökta vinet och luncherna. Mitt förhållande till champagne har fått en ny dimension. Du och Carl-Edmund smittade oss med ert kunnande och engagemang.

— Christina S

Om vinresan i Champagne:

En mycket trevlig och bra resa, frikostigt med mat och dryck samt bemötandet på alla de olika vingårdarna var toppen.

— Anders N

Om vinresan i Champagne:

En än gång tack för en trevlig och innehållsrik resa i Champagne. Vi är minst lika nöjda som alla tidigare resor med dig och BKWine. Nu har vi också utvecklat vårt eget kunnande så att vi vågar göra våra egna besök och möta vinmakarna i deras källare. Speciellt roligt är detta för R som har en speciell känsla för dofter, smak och stil.

— Rosemarie & Christer

Här kan du läsa ännu mer omdömen om vad våra resedeltagare tycker om våra vinresor.

Är du intresserad av att upptäcka Champagne, vindistrikten, de spännande vinerna, den fantastiskt goda maten, kom med på en vinresa till Champagne med oss på BKWine!

Vill du veta mer om Champagne och om champagne, så kan du läsa vår bok: Champagne, vinet och odlarna. Kan du få en bättre guide än BKWine till distriktet när du åker dit?

Tusentals flaskor champagne i källaren
Tusentals flaskor champagne i källaren, copyright BKWine Photography
”Degorgering” av en flaska champagne
”Degorgering” av en flaska champagne, copyright BKWine Photography
Den nya fatkällaren hos Champagnes Duval Leroy
Den nya fatkällaren hos Champagnes Duval Leroy, copyright BKWine Photography
Massor med champagnekorkar
Massor med champagnekorkar, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Ta dig en titt på alla våra vinresor:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera pa vårt nyhetsbrev!

25 000 prenumeranter får nyheter om vin och vinresor varje månad. Du också?

Följ oss!